Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19411.04.20111

615-2011 (065, 021)

Hankintaoikaisua koskeva vaatimus elinkeinojohtajan päätöksestä koskien Yrittäjyyden Yö 2011 -tilaisuuden järjestelyiden hankintaa (Kj)

Tiivistelmä:

Kanresta Oy on tehnyt hankintaoikaisua koskevan vaatimuksen elinkeinojohtajan päätöksestä 18.2.2011 § 10. Kaupunginhallitukselle esitetään, että vaatimus hylätään perusteettomana.   Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Kh § 194

Kaupunginlakimies Antero Kastemaa 5.4.2011:

Elinkeinojohtaja on 17.1.2011 päivätyllä tarjouspyynnöllä pyytänyt tarjouksia Yrittäjyyden Yö 2011 tilaisuuden järjestelyistä neljältä potentiaaliselta palveluntuottajalta. Hankinnan ennakoitu arvo on alle 30.000 euroa eli alle kansallisen kynnysarvon. Elinkeinojohtaja on 18.2.2011 § 10 tekemällään päätöksellä päättänyt, että tilaisuuden järjestelyt tilataan Sokotel Oy:ltä (Holiday Club Caribia). Samalla elinkeinojohtaja on hylännyt Klonk Oy:n (Tilausravintola Aula; Aboa Vetus & Ars Nova) ja Kanresta Oy:n (Logomo) tarjoukset tarjouspyynnön vastaisina. Neljäs tarjouspyynnön saaja ei jättänyt tarjousta.

Kun hankinnan arvo alittaa kansallisen kynnysarvon, siihen ei sovelleta julkisista hankinnoista annettua lakia. Mainitun lain 83 §:n nojalla lain hankintaoikaisua koskevaa säännöstä sovelletaan kuitenkin myös sellaisen hankintayksikön päätöksen tai muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun korjaamiseen, johon ei muutoin sovelleta hankintalakia. Tällaisen hankintaoikaisun johdosta tehtävään päätökseen ei saa hakea valittamalla muutosta markkinaoikeudelta.

Hallintosäännön 39 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää alaisensa viranhaltijan päätöksestä tehdystä hankintaoikaisua koskevasta asianosaisen vaatimuksesta.

Vaatimuksessaan Kanresta Oy on vaatinut oikaisua tehtyyn hankintapäätökseen. Vaatimukseen on liitetty tarjouksesta puuttuneen hanaoluen hinta. Hinnan puuttuminen tarjouksesta oli johtanut tarjouksen hylkäämiseen. Kanresta Oy ei ole vaatimuksessaan perustellut vaatimustaan millään tavalla. Se ei ole edes väittänyt, että sen tarjous olisi ollut tarjouspyynnön mukainen.

Edellä olevan perusteella Kanresta Oy:n vaatimus hankintaoikaisusta on perusteeton ja se tulee hylätä.

Oheismateriaali 1Kanresta Oy:n oikaisuvaatimus

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Kanresta Oy:n hankintaoikaisua koskeva vaatimus hylätään kaupunginlakimies Antero Kastemaan lausunnossa esitetyin perustein.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKanresta Oy
tiedKlonk Oy
tiedSokotel Oy/Radisson SAS Marina Palace Hotel
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKeskushallinto, lakiasiat
tiedEuro Kalle