Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta9023.03.20115
Kaupunginhallitus16228.03.201111

1233-2011 (14)

Peruspalvelulautakunnan opintomatka Tanskaan 24.-26.5.2011 (Pj)

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että peruspalvelulautakunta oikeutetaan tekemään esittämässään kokoonpanossa alustavan matkaohjelman mukainen opintomatka Tanskaan 24.-26.5.2011 siten, että matkasta aiheutuneet kustannukset maksetaan peruspalvelulautakunnan määrärahoista.

Perla § 90

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 15.3.2011:

Sosiaali- ja terveysvirasto on valmistellut opintomatkaa Tanskaan 24.-26.5.2011.

Matkalla on tarkoitus tutustua lastensuojelun ja vanhustenhuollon kohteisiin sekä tavata Kööpenhaminan paikallisia viranomaisia.

Tanskalaiset tunnetaan yleisesti innovatiivisena palvelurakenteen uudistajina. Mm. työllisyyden hoidossa, maahanmuuttajien kotouttamisessa, vanhustenhuollossa ja lastensuojelussa puhutaan ns. ”Tanskan malleista”. Em. syistä opintomatkan kohteeksi on valittu juuri Tanska.

Lastensuojelussa tutustutaan sijaishuollon laitoshoitoon ja perhehoitoon, sekä avohuollon toimenpiteisiin ja ennen kaikkea varhaiseen puuttumiseen ja ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin.

Matkan aikana tutustutaan Roskildessa vanhustenhuollon haasteisiin. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat asumispalvelut. Matkaan sisältyy vierailu vanhustenhoidon keskukseen, jossa on meneillään omaa hoitoa tukeva hyvinvointiteknologian kehittämisprojekti.

Matkaan sisältyy myös yleisesittely Tanskan sosiaali- ja terveyspolitiikan tilasta ja haasteita sekä tapaaminen Kööpenhaminan kaupungin edustajien kanssa.

Liite 1Alustava ohjelma

Matkalle osallistuu 9 lautakunnan varsinaista jäsentä, palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja, kaupunginhallituksen edustaja sekä peruspalvelujohtaja, palvelutuotantojohtaja, kolme palvelujohtajaa ja lautakunnan sihteeri. Matkalle lähtee yhteensä 17 henkilöä ja siitä aiheutuvat kustannukset ovat yhteensä n. 25.000 euroa. Kustannukset koostuvat matkasta, majoituksesta, päivärahoista, bussikuljetuksista ja siltaveroista sekä tulkkauksesta. Lisäksi tulevat mahdolliset ansionmenetyskorvaukset. Kustannukset katetaan peruspalvelulautakunnan määrärahoista.

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että peruspalvelulautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa liitteenä olevan alustavan matkaohjelman mukainen opintomatka Tanskaan 24.- 26.5.2011. Matkasta aiheutuneet kustannukset, yhteensä n. 26.000 euroa, maksetaan peruspalvelulautakunnan määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 162

Oheismateriaali 1Alustava ohjelma (Tanska)

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 24.3.2011:

EhdotusKaupunginhallitus päättää oikeuttaa peruspalvelulautakunnan edellä mainitussa kokoonpanossa tekemään esityksen mukaisen opintomatkan Tanskaan 24.-26.5.2011 siten, että matkasta aiheutuvat kustannukset maksetaan peruspalvelulautakunnan määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedPeruspalvelulautakunta


Liitteet:

Perla § 90
Liite 1:Alustava ohjelma