Turun kaupunki                                       §                   Päätöspöytäkirja                                     1

 

Keskushallinto, kaupungin johto

Kaupunginjohtaja                                    6                   04.02.2011

__________________________________________________________________________________

 

11384-2010 (015)

 

Työllisyystilannekatsaus sekä eräät rakennemuutokseen kohdennetut toimenpiteet (Pj)

 

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 2.2.2011:

 

Kaupunginhallitus merkitsi 10.1.2011 § 11 tiedokseen työllisyyden tilannekatsauksen ja hyväksyi esitetyt linjaukset jatkotyöskentelyn pohjaksi. Esityksen mukaan kaupungin vuoden 2011 talousarvioon rakennemuutos- ja suhdannevaraustilille (Kj) varatuista 2.500.000 eurosta käytettäisiin 1 milj. euroa palkkatukityöllistämiseen, jonka kohteena olisivat 45 + miehet, jotka ovat pitkäaikaistyöttömiä tai ovat ajautumassa pitkäaikaistyöttömyyteen.

 

Työllisyystilannekatsauksen perusteella lisäresurssien kohdentamisessa tulisi erityisesti ottaa huomioon meri- ja metalliteollisuuden rakennemuutos. Kaupungin mahdollisuudet työpaikkojen osoittamiseen esimerkiksi ympäristötoimen sektorilla tulisi selvittää.

 

Sosiaali- ja terveystoimi on laatinut kaupunginhallituksen linjausten mukaisen käyttösuunnitelman ja toimenpide-ehdotukset edellä mainitun 1 milj. euron kohdentamiseksi palkkatukityöllistämiseen siten, että kohteena ovat 45 + miehet, jotka ovat pitkäaikaistyöttömiä tai ovat ajautumassa pitkäaikaistyöttömyyteen ottaen samalla erityisesti huomioon meri- ja metalliteollisuuden rakennemuutos.

 

Liite 1                                 Sosiaali- ja terveystoimen palkkatukityöllistämisen käyttösuunnitelma

 

Esitän, että kaupunginjohtaja

 

- päättää hyväksyä sosiaali- ja terveystoimen esittämän käyttösuunnitelman 1 milj. euron kohdentamiseksi palkkatukityöllistämiseen 45 + miehiin, jotka ovat pitkäaikaistyöttömiä tai ovat ajautumassa pitkäaikaistyöttömyyteen

 

- päättää siirtää kyseisen määrärahan sosiaali- ja terveystoimeen ja

 

- päättää, että määrärahan käyttöä koskevista toimenpiteistä tulee raportoida palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajalle neljännesvuosittain ja että palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja oikeutetaan päättämään raportoinnin sisällöstä.

 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

 

Päätös         Päätin

 

- hyväksyä sosiaali- ja terveystoimen esittämän käyttösuunnitelman 1 milj. euron kohdentamiseksi palkkatukityöllistämiseen 45 + miehiin, jotka ovat pitkäaikaistyöttömiä tai ovat ajautumassa pitkäaikaistyöttömyyteen

 

- siirtää kyseisen määrärahan sosiaali- ja terveystoimeen ja

 

- että määrärahan käyttöä koskevista toimenpiteistä tulee raportoida palvelutoimen apulaiskaupunginjohtajalle neljännesvuosittain ja että palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja oikeutetaan päättämään raportoinnin sisällöstä.

 

 

 

Aleksi Randell

kaupunginjohtaja

 

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

 

 

Jakelu

                     tied Kaupunginhallitus

                     tied Kyttä Maija