Luonnos 11.1.2010/ajk

 

Vuokrasopimus

 

 

                     Sopijapuolet

 

                     Vuokranantaja

 

Oy S/S Borea Ab, Y-tunnus: 2348505-5,

jäljempänä yhtiö

 

Vuokralainen

 

Turun kaupunki/ Matkailun palvelukeskus/Turku Touring, y-tunnus 0204819-8, jäljempänä Turku Touring

 

Sopimuksen tausta

 

Yhtiö on saanut rakennusluvan sijoittaa S/S Bore -niminen alus, IMO-tunnus 504 8485, Aurajokeen myöhemmin tarkennettavalle paikalle. Lupamenettelyyn liittyvä asianmukainen lopputarkastus ja muut sen käyttöön hostel-toimintaa varten vaadittavat tarkastukset on hyväksytysti suoritettu tai ne suoritetaan hyväksytysti ennen hostel-toiminnan käynnistymistä.

 

Sopimusmääräykset

 

1. Yhtiö vuokraa Turku Touringille s/s Bore-aluksesta majoitustiloiksi hostel-toimintaa varten 38 hyttiä ja 20 miehistöhyttiä ympärivuotiseen käyttöön ja muut toiminnan edellyttämät tilat. Vuokrattavat tilat on osoitettu liitteenä olevassa piirustuksessa. (Liite)

 

2. Lisäksi Turku Touringilla on oikeus vuokrata lisähyttejä kesäajaksi. Turku Touring ilmoittaa kesähyttien vuokraushalukkuudesta vuosittain viimeistään 31.3.

 

3. Turku Touringilla on oikeus käyttää toiminnassaan nimeä Hostel Turku Bore tai muuta sopijapuolten yhteisesti sopimaa nimeä, jossa esiintyy sana Bore. Bore-nimen käyttöön tarvitaan kuitenkin Rettigin lupa. Vuokranantaja sitoutuu myötävaikuttamaan luvan saantiin.

 

4. Perusvuokran määrä on 10,50 euroa/vrk/normaalihytti ja 3,00 euroa/vrk/miehistöhytti. Lisäksi kustakin vuokratusta normaali-/miehistöhytistä peritään huoltomaksuna 5,50/vrk/hytti. Huoltomaksuun sisältyvät sähkö, vesi, jätevesi, laivan yleisten tilojen kunnossapito ja siivous. Vuokralainen saa käyttöönsä laivassa olevat hostel-toiminnan ja hyttien käytössä tarpeellisen vuokranantajan omistaman irtaimen, mm. huonekalut, patjat, tyynyt, peitteet, ja liinavaatteet. Hinnat ovat alv 0 % ja niihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

 

Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin (vuosi 1951:10 = 100) seuraavasti:

- Perusindeksi on vuoden 2011 tammikuun indeksi

- Vuokran määrä tarkistetaan vuosittain tammikuun alusta lukien edellisen lokakuun indeksipisteluvun mukaisesti siten, että perusvuokraa korotetaan samassa suhteessa, kuin vertailuluku on perusindeksiä suurempi.

- Indeksimuutoksesta huomioidaan 100 %

- Indeksitarkistus otetaan huomioon ensimmäisen kerran tammikuun 2012 vuokrassa

Hytin huoltomaksu tarkistetaan vuosittain 1. tammikuuta vastaamaan laivan toteutuneita vastikkeita. Vastike ei voi kuitenkaan nousta enempää kuin vuokriin sovellettava edellä määritelty indeksinousu.

 

5. Vuokra ja huoltomaksu on määritelty vuorokausimaksuna kaikkia Turku Touringin vuokraamia hyttejä kohden, riippumatta siitä onko hytti käytössä tai ei. Hyteistä suoritettavaan vuokraan ja huoltomaksuun sisältyy seuraavien tilojen käyttöoikeus: info ja vanha purserin toimisto, varastotilat (siivousvälineet, liinavaatteet, esitteet ja tarvikkeet), oleskelutila (miehistön päivähuone). Muiden tilojen käytöstä sovitaan erikseen. Laivan yleisten tilojen siivous kuuluu vuokranantajalle.

 

6. Sopimus tulee voimaan 1.2.2011. Vuokralaisella on oikeus irtisanoa sopimus päättymään 31.12.2011, mikäli vuokrattavia hyttejä ei kohtuudella voida käyttää hostel-toimintaan. Aluksen lopullisen sijaintipaikan päättämisestä/toimenpiteistä aiheutuvat häiriöt eivät ole tämän sopimuksen irtisanomisen peruste. Irtisanominen on toimitettava vuokranantajalle viimeistään 30.6.2011. Mikäli vuokralainen ei käytä tätä irtisanomisoikeuttaan, sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Kummallakin sopijapuolella on oikeus irtisanoa sopimus päättymään vuoden irtisanomisajalla siten, että sopimus lakkaa olemasta voimassa aikaisintaan 31.1.2014. Sopimus päättyy 31.12.2021 irtisanomista vaatimatta.

 

Mikäli vuokrauksen kohdetta vuokrataan 31.12.2021 jälkeen edelleen hostel-toimintaan, vuokralaisella on etuoikeus kohteen vuokraukseen tällöin sovittavilla ehdoilla. Vuokralaisen on ilmoitettava halustaan käyttää tätä etuoikeutta vuokranantajalle viimeistään 30.6.2021.

 

7. Sen lisäksi, mitä liikehuoneiston vuokrauksesta annetussa laissa säädetään ja edellä kohdassa 6. määrätään vuokralaisen irtisanomisoikeudesta, vuokralaisella on oikeus irtisanoa tämä sopimus kuuden kuukauden irtisanomisajalla, mikäli alusta ei ole enää mahdollista tai tarkoituksenmukaista käyttää hostel-toimintaan vuokranantajasta johtuvasta syystä. Vuokralainen hyväksyy kuitenkin sen tosiseikan, että kyseessä on 50 vuotta vanha laiva, joka asettaa tiettyjä rajoitteita toiminnalle, eikä sitä näin ollen voida verrata niin sanottuun normaaliin liikerakennukseen.

 

8. Vuokranantaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että alus sijaitsee koko sopimuskauden Aurajoessa siten, että vuokralaisella on keskeytyksittä esteetön pääsy vuokraamiinsa tiloihin ja mahdollisuus käyttää näitä tiloja hostel-toimintaa varten. Sopimuskauden aikana vuokranantajalla on oikeus kahteen suunniteltuun ja lain vaatimaan korjaustelakointiin, n. 5 vuoden välein (kesto 1-2 vkoa). Tällaisesta telakoinnista on ilmoitettava vuokralaiselle viimeistään kaksitoista (12) kuukautta ennen telakointitoimenpiteiden aloittamista. Vuokranantaja pyrkii mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan telakoinnin marras- joulukuun aikana. Myöskin on huomioitava yllättävät telakointitarpeet (force majeure).

 

9. Vuokranantaja huolehtii hyttien ja niiden kiinteiden kalusteiden kunnossapidosta. Vuode- ja liinavaatteiden uusiminen kuuluu vuokralaiselle.

 

Hyttien lukituksen on toimittava kortti- tai vaihtoehtoisesti koodiavaimella viimeistään 1.9.2011. Mikäli sopimus päättyy irtisanomisen johdosta 31.12.2011, lukitusmuutosta ei tarvitse toteuttaa.

 

10. Vuokranantaja huolehtii siitä, että aluksessa järjestetään maksullinen aamiaispalvelu hostelin asiakkaille.

 

11. Vuokranantaja ja vuokralainen sopivat yhdessä varausjärjestelmän hankkimisesta laivaan.

 

12. Vuokranantaja on velvollinen hankkimaan ja pitämään voimassa toimintansa edellyttämän riittävän vakuutuksen.

 

13. Muutoin sopimukseen sovelletaan liikehuoneistojen vuokrauksesta annettua lakia.

 

14. Tästä sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat riitaisuudet ratkaistaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

15. Mikäli kaupunginhallituksen päätös, johon tämä sopimus perustuu, kumotaan lainvoimaisesti mahdollisen muutoksenhaun johdosta, kaupungilla on oikeus purkaa tämä sopimus ilman korvausvelvollisuutta toiselle sopijapuolelle. Mikäli sopimus päättyy tämän ehdon perusteella, kumpikaan sopijapuoli ei ole velvollinen palauttamaan jo saamiaan tähän sopimukseen perustuvia suorituksia.

 

Tätä vuokrasopimusta on tehty kaksi samasanaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

 

 

Turussa 2011

 

 

 

Oy S/S Borea Ab                                    Turun kaupunki

 

 

Liite / muut tilat

 

luettelo ja karttapiirros