YHTEISTYÖSOPIMUS

 

 

Osapuolet:                       Turun kaupunki (Kaupunki)

 

Turun konservatorion kannatusyhdistys ry. (Konservatorio/Yhdistys)

 

Sopimuksen tarkoitus:

 

Tällä sopimuksella sovitaan osapuolten yhteistyöstä sekä ehdoista, joilla kaupunki osallistuu Konservatorion toiminnan rahoitukseen vuosina 2011–2015. Tällä sopimuksella sovitaan Konservatorion kokonaistuesta. Vuokra-avustusta ei makseta erikseen.

 

Sopijapuolet toteavat, että Yhdistys ylläpitää Turun konservatorio – nimistä oppilaitosta, joka järjestää opetusministeriön ja opetushallituksen alaisena tavoitteellista taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaisesti sekä musiikin ja tanssin ammatillista koulutusta. Koulutuksen järjestäminen perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön (1998/633, 1998/630) opetusministeriön myöntämiin koulutuksenjärjestämislupiin ja opetushallituksen määrittämiin opetussuunnitelmien perusteisiin. Konservatoriolla on lisäksi taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän koulutuksenjärjestämislupa.

 

Tällä yhteistyösopimuksella Konservatorio ja Kaupunki sopivat opetuspalvelujen antamisesta turkulaisille oppilaille ja kaupungin avustuksesta Konservatorion toimintaan jäljempänä mainituin ehdoin.

 

Konservatorion opetuksen keskeinen sisältö ja tavoitteet

 

Taiteen perusopetuksen keskeinen sisältö ja tavoitteet on kuvattu sopimukseen liitetyssä palvelukuvauksessa

 

Liite              Turun konservatorion palvelukuvaus 21.10.2010

 

Sopimuksen tarkoittamassa toiminnassa noudatetaan Turun konservatorion opetussuunnitelmaa. Opetus toteutetaan yksilö- ja ryhmäopetuksena. Osa oppilaista osallistuu kumpaankin opetusmuotoon.

 

Yksilöopetusta annetaan valintakokeessa hyväksytyille oppilaille. Turun konservatoriossa on mahdollista opiskella kaikkia soittimia ja pääsoittimen ohella sivuaineena voi olla toinen instrumentti.

 

Ryhmäopetusta annetaan oppilaille instrumenttiopintojen ohella sekä varhaisiän musiikkikasvatuksena musiikillisten valmiuksien kehittämiseksi.

 

Koulutuksen pääkohderyhminä ovat alueen lapset ja nuoret.

 

Mikäli oppilas ei vammaisuuden, sairauden tai muun näihin verrattavissa olevan syyn takia kykene opiskelemaan opetussuunnitelmaan mukaisesti opetusta yksilöllistetään. Oppilaitos järjestää lisäksi yksilöllistettyä musiikin varhaiskasvatusta Vuorelan koulussa.

 

Turun konservatorion toimintaan kuuluu jatkuva arviointi ja itsearviointi.

 

Konservatorio pyrkii edelleen vahvistamaan asemaansa yhtenä Suomen merkittävimmistä taiteen perusopetuksen ja ammatillisen koulutuksen järjestäjistä. Sijaintipaikkana on Turun kaupunki ja päätoiminta-alueena on Turun seutukunta ja Varsinais-Suomi. Konservatorio jatkaa innovatiivista rooliaan koulutuksen kehittäjänä yhteistyössä opetushallituksen, opetusministeriön ja Suomen konservatorioliiton sekä Turun kaupungin kanssa. Muiden konservatorioiden tapaan Konservatorio toteuttaa alueellisen koordinoijan roolia omalla toiminta-alueellaan Varsinais-Suomessa.

 

Taloudelliset tavoitteet

 

Konservatorion toiminnan lähtökohtana on kustannustehokkuus ja laadukkuus. Koulutuksen järjestämisen taloudellisten ja toiminnallisten skaalaetujen saavuttamiseksi Turun konservatorio jatkaa verkostoyhteistyötä suomalaisten konservatorioiden kanssa sekä kansainvälisellä tasolla.

 

Oppilaspaikan hyväksyttävien kustannusten määräksi on sovittu vuoden 2010 kustannustasolla:

 

Yksilöopetus                      1.475,- euroa/ oppilas

Ryhmäopetus                     162,- euroa/oppilas

 

Konservatoriossa opiskeli vuonna 2010 ryhmäopetuksessa 560 turkulaista oppilasta ja yksilöopetuksessa 327 turkulaista oppilasta, siten että osa oppilaista osallistui kumpaankin opetusmuotoon. Oppilasmäärä vahvistetaan vuosittain syyskuun 20. päivän tilanteen mukaan.

 

Oppilaspaikkakustannuksiin sisältyy muun muassa soittimien hankintaa, musiikkikirjaston ylläpitoa sekä Konservatorion järjestämiä konsertteja ja tanssiesityksiä. Konservatorio mahdollistaa oppilaiden esiintymisiä Kaupungin tilaisuuksissa erikseen sovitusti.

 

Muutoksista kustannusten määrässä, valtionosuudessa ja/tai oppilasmäärässä neuvotellaan tarvittaessa osapuolten kesken erikseen. Kaupungin avustus määräytyy kaupunginvaltuuston talousarviossa vahvistaman määrärahan ja konservatoriolle maksettavan valtionosuuden mukaan.

 

Yhdistyksen tulee vuosittain etukäteen toimittaa Kaupungille toimintasuunnitelmansa ja talousarvionsa.

 

Yhdistys on lisäksi oikeutettu perimään lukukausimaksun oppilailta.

 

Yhteistyö

 

Konservatorion tiloissa toimii myös Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelma, jonka kanssa tehdään monipuolista yhteistyötä kunkin koulutusasteen lähtökohdista. Lisäksi Konservatorio tekee aktiivista yhteistyötä Kaupungin kanssa.

 

Yhdistys sitoutuu siihen, että Yhdistyksen hallitukseen valitaan kaksi Turun kaupunginhallituksen ehdottamaa jäsentä.

 

Kaupungilla on oikeus tarkastaa Yhdistyksen hallintoa ja taloutta siltä osin kuin se on tarpeen tämän sopimuksen soveltamisen kannalta. Yhdistys sitoutuu antamaan Kaupungille sen pyytämät tiedot taloudesta ja hallinnosta sekä noudattamaan avustuksille kulloinkin asetettavia yleisiä ehtoja. Tilinpäätöksen, toimintasuunnitelman ja talousarvion Yhdistys toimittaa Kaupungille vuosittain ilman eri pyyntöä.

 

Konservatorio osallistuu aktiivisesti kulttuuripääkaupunkivuoden valmisteluun ja toteuttamiseen perustehtävänsä ja myönnetyn rahoituksen asettamissa rajoissa.

 

Sopimuksen voimassaolo ja irtisanominen

 

Sopimus tulee voimaan sen tultua allekirjoitetuksi ja päättyy 31.12.2015 ilman eri irtisanomista. Sopimuksen mahdollisesta jatkamisesta neuvotellaan syksyn 2015 aikana.

 

Sopimus päättyy myös, mikäli Konservatorion toimilupa perutaan tai sitä muutetaan olennaisesti.

 

Kaupungilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus, jos Yhdistys laiminlyö sopimuksen mukaiset velvoitteet tai jos toiminnalle asetetut tavoitteet eivät olennaisilta osiltaan toteudu.

 

Yhdistyksellä on vastaava irtisanomisoikeus, jos Kaupungin taloudellinen tuki ei toteudu määritellyllä tavalla.

 

Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti ja irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta. Irtisanomisaika alkaa sen kalenterikuukauden viimeisenä päivänä, jonka aikana irtisanomisilmoitus on annettu tiedoksi sopijapuolelle.

 

Mikäli sopimus irtisanotaan, Kaupungilla on oikeus periä Yhdistykseltä takaisin sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan kohdistuvat maksut ja tuki.

 

Kaupungilla on oikeus määrätä rahoituksen maksaminen lopetettavaksi sekä jo maksettu tuki tai sen osa takaisin perittäväksi, jos

-toiminnasta on annettu virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja tai salattu tietoja taikka on kieltäydytty antamasta vaadittuja tietoja, asiakirjoja tai muuta aineistoa;

-rahoitus on käytetty muuhun kuin Konservatorion toimintaan tai muutoin tämän sopimuksen tai rahoituspäätöksen vastaiseen tarkoitukseen;

-Yhdistys on lopettanut tässä sopimuksessa tarkoitetun toimintansa, supistanut tai muuttanut sitä olennaisesti taikka luovuttanut sen toiselle;

-Yhdistys on joutunut ulosottotoimenpiteen kohteeksi, selvitystilaan, konkurssiin tai saneerausmenettelyn kohteeksi;

-lainsäädäntö edellyttää rahoituksen takaisin perimistä taikka

-Yhdistys menettelee muulla tämän kohdan seikkoihin rinnastettavalla tavalla.

 

Yhteyshenkilöt

 

Yhteyshenkilöinä tätä sopimusta koskevissa asioissa ovat:

Kaupunki:     Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä

Yhdistys:      Rehtori Hannu Wuorela

 

Yhteyshenkilön vaihtumisesta on viipymättä ilmoitettava toiselle sopijapuolelle.

 

Muut ehdot

 

Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluin ei saada ratkaisua eikä osapuoli sopimusrikkomusta koskevan kirjallisen vaatimuksen saatuaan korjaa rikkomustaan kuudenkymmenen (60) päivän kuluessa, ratkaisee asian ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

Turussa       kuun päivänä 2011

 

 

 

TURUN KAUPUNKI                                 TURUN KONSERVATORION KANNATUSYHDISTYS RY

 

 

 

Maija Kyttä                                              Risto Korpela

apulaiskaupunginjohtaja                         hallituksen puheenjohtaja

 

 

 

Antero Kastemaa                                   Hannu Wuorela

johtava kaupunginlakimies                      rehtori