Tilaliikelaitos, lakimies Pauliina Ahlas 1.12.2010:

31.12.2010 päättyvän käyttöoikeussopimuksen mukaan on käyttäjältä peritty erillinen korvaus ns. käyttösähköstä eli sisätilojen valaistuksesta ja muiden kuin kiinteistön ainesosaksi tai tarpeistoksi katsottavien koneiden ja laitteiden käytöstä aiheutuneesta sähkönkulutuksesta. Mainitun osuuden määrä on ollut tarkoitus määritellä prosenttiosuutena kiinteistön kaikesta sähkönkulutuksesta 1.1.2006 alkaen, kun kiinteistö korjausten jälkeen on ollut käytössä koko vuoden. Sopimuksessa tarkoitetun käyttösähkön kulutuksen määrää on kuitenkin vaikeaa selvittää, sillä taidemuseon sähköjärjestelmässä ei ole eroteltu kiinteistö- ja käyttösähkön mittausta. Erillisen mittarin jälkikäteinen asentaminen on käytännössä hyvin hankalaa. Kun kaupunki on joka tapauksessa avustanut yhdistystä myös sen suoritettavaksi sovittujen sähkökulujen maksamisessa, on mahdollista siirtyä menettelyyn, jossa kaupunki maksaisi taidemuseorakennuksen kiinteistö- ja käyttösähkön kustannukset kokonaisuudessaan ja yhdistykselle suoritettavaa avustusta pienennettäisiin vastaavasti.

Kaupungin kustannettavaksi jäänyt osa kiinteistön sähkönkulutuksesta on tällä hetkellä normaalikäytännöstä poikkeavasti suoritettu Tilaliikelaitoksen toimesta (normaalisti yhden käyttäjän kohteissa kiinteistö- ja käyttösähkön maksaa käyttäjä), ja tämä on puolestaan huomioitu keskushallinnon suorittamassa kompensaatiokorvauksessa. Mikäli kaupunginhallitus päättää luopua em. sähkökustannusten osuuden perimisestä yhdistykseltä ja sähkökustannukset tulevat kokonaisuudessaan Tilaliikelaitoksen maksettaviksi, tulee yhdistyksen tällä hetkellä maksama osuus sähkökustannuksista lisätä Tilaliikelaitokselle suoritettavaan kompensaatioon.

Kaupunginhallitus on päättäessään 30.5.2005 § 453 todennut, että kaupunginhallitus suorittaa Turun taidemuseon tiloista ja varastosta tilalaitokselle vuonna 2005 yhteensä 848.091 euroa. Kaupunginhallituksen suorituksen määrä on sidottu kiinteistön ylläpidon kustannusindeksiin, jonka mukaisesti vuonna 2010 maksettu määrä on ollut 944.174 euroa. Uuden sopimuksen ehtojen perusteella Tilaliikelaitokselle maksettavaa käyttökorvausta tulisi siis korottaa 12.000 eurolla.