YHTEISTYÖSOPIMUS

 

 

Osapuolet                        Turun kaupunki (Kaupunki)

 

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry – Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut rf. (Musiikkiopisto/Yhdistys)

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Tällä yhteistyösopimuksella sovitaan osapuolten yhteistyöstä sekä ehdoista, joilla kaupunki osallistuu Musiikkiopiston toiminnan rahoitukseen vuosina 2011–2015. Tällä sopimuksella sovitaan Musiikkiopiston kokonaistuesta. Vuokra-avustusta ei makseta erikseen.

 

Sopijapuolet toteavat, että Yhdistys ylläpitää Turun seudun musiikkiopisto –Åbonejdens musikinstitut -nimistä oppilaitosta (TSMO).

 

TSMO antaa taiteen perusopetuksesta annetun lain ja asetuksen tarkoittaman musiikin laajan oppimäärän opetusta ja oppilaitoksen ylläpitäjä saa tähän toimintaan opetusministeriön päätöksen perusteella opetustuntiperusteista valtionosuutta.

 

Tällä yhteistyösopimuksella Yhdistys ja Kaupunki sopivat opetuspalvelujen antamisesta turkulaisille oppilaille ja kaupungin avustuksesta Musiikkiopiston toimintaan jäljempänä mainituin ehdoin.

 

Musiikkiopiston opetuksen keskeinen sisältö ja tavoitteet

 

Musiikkiopiston erillisinä toimintamuotoina ovat (1) musiikin varhaiskasvatus (musiikkileikkikoulu) ja (2) perus- sekä musiikkiopistotason musiikinopetus (perusopetus).

 

Opetuksen keskeinen sisältö ja tavoitteet on kuvattu tähän sopimukseen liitetyssä kirjelmässä

 

Liite              Musiikkiopiston kannatusyhdistyksen kirjelmä 31.8.2010

 

Sopimuksen tarkoittamassa toiminnassa noudatetaan oppilaitoksen ylläpitäjän hyväksymää opetussuunnitelmaa. Opetus toteutetaan yksilö- ja ryhmäopetuksena. Osa oppilaista osallistuu kumpaankin opetusmuotoon.

 

Yhdistys kehittää oppilaitoksen toiminnan laadullisten, määrällisten ja taloudellisten tulosten arviointia.

 

Musiikkiopisto keskittyy harrastustavoitteiseen musiikinopetukseen. Tavoitteena on elämänikäinen musiikkiharrastus, joka edistää henkistä hyvinvointia yksilön, perheen ja kaupungin näkökulmasta. Musiikkiopiston toiminta edistää yhteisöllisyyttä ja ehkäisee syrjäytymistä.

 

Taloudelliset tavoitteet

 

Toiminnan taloudellisena lähtökohtana tulee olla kustannustehokkuus ja laadukkuus.

 

Oppilaspaikan hyväksyttävien kustannusten määräksi on sovittu vuoden 2009 kustannustasolla:

 

Perusopetus                      800,52 euroa/oppilas

Musiikkileikkikoulu              205,96 euroa/oppilas

 

Vuonna 2009 Musiikkiopistossa opiskeli musiikkileikkikoulussa 208 turkulaista oppilasta ja perusopetuksessa 538 turkulaista oppilasta.

 

Muutoksista kustannusten määrässä, valtionosuudessa ja/tai oppilasmäärässä neuvotellaan tarvittaessa osapuolten kesken erikseen. Kaupungin avustus määräytyy kaupunginvaltuuston talousarviossa vahvistaman määrärahan ja maksettavan valtionosuuden mukaan.

 

Yhdistyksen tulee vuosittain etukäteen toimittaa Kaupungille toimintasuunnitelmansa ja talousarvionsa.

 

Yhdistys on lisäksi oikeutettu perimään lukukausimaksun oppilailta.

 

Yhteistyö

 

Musiikkiopiston toiminnan kautta turkulaisilla on mahdollisuus päästä osalliseksi suomalaisen musiikkioppilaitosjärjestelmän palveluista. Ylläpitäjä kehittää oppilaitoksen toimintaa kaupungin strategiat huomioiden niin, että kaupunkilaisille voitaisiin tarjota mahdollisimman monipuolista ja korkealaatuista musiikinopetusta. Musiikkiopisto pyrkii profiloitumaan omassa tehtävässään suhteessa muuhun alueen musiikinopetukseen.

 

Yhdistys sitoutuu siihen, että Yhdistyksen hallitukseen valitaan Turun kaupunginhallituksen ehdottama jäsen.

 

Kaupungilla on oikeus tarkastaa Yhdistyksen hallintoa ja taloutta siltä osin kuin se on tarpeen tämän sopimuksen soveltamisen kannalta. Yhdistys sitoutuu antamaan Kaupungille sen pyytämät tiedot taloudesta ja hallinnosta sekä noudattamaan avustuksille kulloinkin asetettavia yleisiä ehtoja. Tilinpäätöksen, toimintasuunnitelman ja talousarvion Yhdistys toimittaa Kaupungille vuosittain ilman eri pyyntöä.

 

Musiikkioppilaitos osallistuu aktiivisesti kulttuuripääkaupunkivuoden valmisteluun ja toteuttamiseen perustehtävänsä ja myönnetyn rahoituksen asettamissa rajoissa.

 

Sopimuksen voimassaolo ja irtisanominen

 

Sopimus tulee voimaan 1.1.2011 ja päättyy 31.12.2015 ilman eri

irtisanomista.

 

Sopimus päättyy myös, mikäli Musiikkiopiston toimilupa perutaan tai sitä muutetaan olennaisesti.

 

Kaupungilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus, jos Yhdistys laiminlyö sopimuksen mukaiset velvoitteet tai jos toiminnalle asetetut tavoitteet eivät olennaisilta osiltaan toteudu.

 

Yhdistyksellä on vastaava irtisanomisoikeus jos Kaupungin taloudellinen tuki ei toteudu määritellyllä tavalla.

 

Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti ja irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta. Irtisanomisaika alkaa sen kalenterikuukauden viimeisenä päivänä, jonka aikana irtisanomisilmoitus on annettu tiedoksi sopijapuolelle.

 

Mikäli sopimus irtisanotaan, Kaupungilla on oikeus periä Yhdistykseltä takaisin sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan kohdistuvat maksut ja tuki.

 

Kaupungilla on oikeus määrätä rahoituksen maksaminen lopetettavaksi sekä jo maksettu tuki tai sen osa takaisin perittäväksi, jos

-toiminnasta on annettu virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja tai salattu tietoja taikka on kieltäydytty antamasta vaadittuja tietoja, asiakirjoja tai muuta aineistoa;

-rahoitus on käytetty muuhun kuin Musiikkiopiston toimintaan tai muutoin tämän sopimuksen tai rahoituspäätöksen vastaiseen tarkoitukseen

-Yhdistys on lopettanut tässä sopimuksessa tarkoitetun toimintansa, supistanut tai muuttanut sitä olennaisesti taikka luovuttanut sen toiselle;

-Yhdistys on joutunut ulosottotoimenpiteen kohteeksi, selvitystilaan, konkurssiin tai saneerausmenettelyn kohteeksi;

-lainsäädäntö edellyttää rahoituksen takaisin perimistä taikka

-Yhdistys menettelee muulla tämän kohdan seikkoihin rinnastettavalla tavalla

 

Yhteyshenkilöt

 

Yhteyshenkilöinä tätä sopimusta koskevissa asioissa ovat:

Kaupunki:     Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä

Yhdistys:      Rehtori Sakari Kivinen

 

Yhteyshenkilön vaihtumisesta on viipymättä ilmoitettava toiselle sopijapuolelle.

 

Muut ehdot

 

Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluin ei saada ratkaisua eikä osapuoli sopimusrikkomusta koskevan kirjallisen vaatimuksen saatuaan korjaa rikkomustaan kuudenkymmenen (60) päivän kuluessa, ratkaisee asian ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

Turussa kuun päivänä 2010

 

 

TURUN KAUPUNKI                                 TURUN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO KANNATUSYHDISTYS RY

 

 

Maija Kyttä                                              Mette Karlsson

apulaiskaupunginjohtaja                         hallituksen puheenjohtaja

 

 

Antero Kastemaa                                   Sakari Kivinen

johtava kaupunginlakimies                      rehtori