SOPIMUS LOMA-ASUNTOMESSUJEN HAKEMISESTA TURKUUN

 

 

 

OSAPUOLET

1.Turun Kaupunki ( 0204819-8 ), PL 355, 20101 Turku ( jäljempänä kaupunki )

2.Harjattulan Kehitys Oy ( 1666747-5 ), Harjattulantie 80, 20960 Turku ( jäljempänä yhtiö )

 

 

1.SOPIMUKSEN TARKOITUS

 

Osapuolet ovat sopineet, että kaupunki hakee Osuuskunta Suomen Asuntomessuilta loma-asuntomessujen järjestämisoikeutta Turkuun Harjattulaan vuodelle 2014.

 

Messualue on määritelty tämän sopimuksen liitteessä 1.

 

Tällä sopimuksella sovitaan osapuolten vastuista ja velvollisuuksista messujen toteuttamisessa ja messujen toteuttamiseen liittyvistä kustannuksista.

 

2.LOMA-ASUNTOMESSUJEN HAKEMINEN

 

Kaupunki hakee messujen järjestämisoikeutta käyttäen perusteena yhtiön teettämää asiakirja-aineistoa, jonka yhtiö on hyväksyttänyt kiinteistöliikelaitoksella ja ympäristö- ja kaavoitus-virastolla.

 

Ennen asiakirja-aineiston hyväksyttämistä kaupungilla yhtiö on varmistanut, että asiakirja-aineisto täyttää Osuuskunta Suomen Asuntomessujen asettamat edellytykset.

 

3.MESSUALUEEN SUUNNITTELU, KAAVOITUS SEKÄ KUNNALLISTEKNIIKAN TOTEUTUS

Yhtiö on teettänyt alustavan messualuesuunnitelman ja laatii messualueesta asemakaavaluonnoksen 30.6.2010 mennessä. Mikäli asemakaavaluonnos hyväksytään ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa, laatii Turun asemakaavatoimisto messualueelle asemakaavaehdotuksen, jonka laatimisessa yhtiö avustaa kaupunkia erikseen sovittavassa laajuudessa.

Asemakaavan ja infrastruktuurin toteuttamisesta kiinteistöliikelaitos tekee yhtiön kanssa erillisen maankäyttösopimuksen ennen asemakaavan hyväksymistä kaupunginvaltuustossa.

 

 

4.MESSUJEN LIIKENNEJÄRJESTELYT

 

Yhtiö vastaa Messujen vaatimista liikennejärjestelyistä ja liikenteen ohjauksesta. Suunnitelmat tulee hyväksyttää viranomaisilla ja kaupungin asianomaisilla elimillä. Kaupunki avustaa yhtiötä liikennejärjestelyihin liittyvissä kysymyksissä, suunnitelma-asiakirjojen laadinnassa sekä viranomaislupien hakemisessa.

 

Yhtiö vastaa messualueen vaatimista paikoitusjärjestelyistä. Messujen ajaksi toteutetaan tarvittavat kaukopysäköintialueet myöhemmin määriteltäviin paikkoihin. Kaupunki ei peri hallussaan olevilta paikoitusalueilta vuokraa.

 

Kaupunki vastaa Messujen aikaisesta normaalista joukkoliikenteestä, muilta osin vastuu on yhtiöllä.

 

 

 

5.MESSUTOIMIKUNTA JA PROJEKTIHENKILÖSTÖ

 

Kaupunki ja yhtiö perustavat yhteisen messutoimikunnan, jossa on enintään 6 jäsentä. Kaupungin edustaja toimii toimikunnan puheenjohtajana. Valmistelun edetessä perustetaan tarvittavia asiantuntijaryhmiä, joihin osapuolet nimeävät edustajansa, kuitenkin siten, että Kaupungin henkilöstöä sidotaan tehtävään vain tarvittavassa määrin.

 

Messutoimikunnan taikka asiantuntijaryhmän jäsenille ei makseta tehtävästä työstä erillistä korvausta, vaan työ tehdään ns. virkatyönä.

 

Yhtiö ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut sopivat erikseen messuille tarvittavan henkilöstön palkkaamisesta. Yhtiö vastaa henkilöstön palkkaamisesta ja siihen liittyvistä kustannuksista.

 

6.VASTUUT

 

Asuntomessujen kanssa tehtävä sopimus tulee asettamaan kaupungille erilaisia toimimisvelvoitteita ja taloudellisia vastuita. Vastuiden ja velvoitteiden sisältö ja laajuus selviävät haku- ja sopimusprosessin aikana.

 

Ennen kuin kaupunki allekirjoittaa sopimuksen Suomen asuntomessujen kanssa tulee yhtiön sitoutua kantamaan vastuun kaupungin puolesta kaikista sopimuksessa olevista vastuista ja velvoitteista, joista ei erikseen muuta sovita.

 

Vastuiden ja velvoitteiden huolehtimisen varmistamiseksi yhtiö antaa kaupungille erikseen sovittavan vakuuden, joka määrästä ja sisällöstä sovitaan sen jälkeen, kun vastuiden ja velvoitteiden määrä ja laajuus on osapuolten tiedossa.

 

7.HAKUPROSESSIN KESKEYTTÄMINEN

 

Kaupungilla on oikeus keskeyttää hakuprosessi, mikäli käy ilmeiseksi, ettei yhtiö kykene vastaamaan projektin toteuttamisesta tai käy ilmi, ettei yhtiö kykene kantamaan projektista syntyviä taloudellisia vastuita. Mikäli kaupunki päättää keskeyttää hakuprosessin, kummallakaan sopijapuolella ei ole toisiinsa nähden mitään tähän sopimukseen perustuvia vaatimuksia.

 

Yhtiöllä on oikeus keskeyttää hakuprosessi ennen kuin kaupungin ja Suomen Asuntomessujen välillä on syntynyt oikeudellisesti sitova sopimussuhde messujen toteuttamisesta. Mikäli yhtiö päättää keskeyttää hakuprosessin, kummallakaan sopijapuolella ei ole toisiinsa nähden mitään tähän sopimukseen perustuvia vaatimuksia.

 

Mikäli asemakaavoitusprosessi viivästyy tai ilmenee joku muu osapuolista riippumaton este, hakuprosessi keskeytetään tai siirretään ja molemmat osapuolet vastaavat omista kustannuksistaan, eikä kummallakaan sopijapuolella ei ole toisiinsa nähden mitään tähän sopimukseen perustuvia vaatimuksia.

 

 

8.PROJEKTIN KESKEYTTÄMINEN MESSUSOPIMUKSEN SOLMIMISEN JÄLKEEN

 

Kaupungilla on oikeus keskeyttää messujen toteuttamisprosessi, mikäli käy ilmeiseksi, ettei yhtiö kykene vastaamaan projektin teknisestä toteuttamisesta tai käy ilmi, ettei yhtiö pysty kantamaan syntyviä taloudellisia vastuita. Kaupungin näin keskeyttäessä projektin, kummallakaan sopijapuolella ei ole toisiinsa nähden mitään tähän sopimukseen perustuvia vaatimuksia.

 

Mikäli perustellusti voidaan todeta, että yhtiö ei kykene huolehtimaan messujen loppuun saattamisesta, voi kaupunki vaihtoehtoisesti messujen keskeyttämisen sijaan ottaa projektin itse hoitaakseen. Tässä tapauksessa yhtiö sitoutuu siihen, että kaikki messualueeseen kuluvat alueet ovat vapaasti kaupungin käytettävissä messujen toteuttamiseksi. Samalla yhtiö sitoutuu antamaan kaupungille korvauksetta kaikki sillä olevat messujen toteuttamiseen liittyvät suunnitelma- ja muut asiakirja-aineistot. Kummallakaan sopijapuolella ei ole toisiinsa nähden mitään tähän sopimukseen perustuvia vaatimuksia.

 

Kaupungin suostumuksella, erikseen niin sovittaessa, yhtiöllä on mahdollisuus vetäytyä messujen järjestelyvastuusta.

 

 

9.LOMA-ASUNTOMESSUJEN TOTEUTTAMISTA KOSKEVAN SOPIMUKSEN TEKEMINEN

 

Kaupunki ei ole velvollinen tekemään minkäänlaista sopimusta Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa.

 

 

 

 

 

10.MARKKINOINTI

 

Yhtiö vastaa messujen markkinoinnista siten, kuin Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa erikseen sovitaan.

 

Kaupunki sitoutuu markkinoimaan loma-asuntomessuja kustannuksellaan omassa markkinoinnissaan soveltuvassa laajuudessa. Yhtiö antaa kustannuksetta kaupungin käyttöön ne suunnitelma-asiakirjat ja aineistot, jotka kaupunki katsoo tarpeelliseksi omassa markkinointityössään.

 

 

11.SOPIMUKSEN SIIRTÄMINEN TAI MUUTTAMINEN

 

Osapuolilla ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta kolmannelle osapuolelle eikä sopimuksen sisältäviä vastuita ja velvoitteita ilman toisen osapuolen kirjallista suostumusta. Muutokset tähän sopimukseen on tehtävä kirjallisesti ja molempien osapuolten on ne erikseen hyväksyttävä.

 

12.SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO

 

Tämä sopimus on voimassa kunnes messut on toteutettu tai on käynyt ilmeiseksi, ettei messuja voida toteuttaa tai on yhteisesti päätetty luopua messujen järjestämisestä.

 

 

13.SOPIMUSRIKKOMUKSET

 

Olennaiseen sopimusrikkomukseen syyllistynyt osapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle sopimusrikkomuksesta aiheutuneet välittömät vahingot.

 

 

14.RIITOJEN RATKAISU

 

Tästä sopimuksesta aiheutuvat riidat ja tulkintaerimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti osapuolten välisin neuvotteluin. Mikäli osapuolet eivät pääse ratkaisusta yksimielisyyteen, ratkaistaan riita Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

 

15.ALLEKIRJOITUKSET

 

 

Turussa xx.xx. 2010

 

 

Turun Kaupunki                                     Harjattulan Kehitys Oy