KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS (luonnos 19.8.2010)

 

Tämän esisopimuksen tarkoituksena on sopia esisopimuksen kohteena olevien maa-alueiden, rakennusten ja laitteiden kiinteistökaupan edellytyksistä, ehdoista ja ajankohdasta seuraavasti:

 

 

1. SOPIJAPUOLET

 

Myyjä          Turun kaupunki

                     Y-tunnus:      0204819-8

 

Ostaja         Stiftelsen för Åbo Akademi

Y-tunnus:     0197602-1

                     Osoite:         Observatoriet, Vårberget 20700 TURKU

 

 

2. ESISOPIMUKSEN JA KAUPAN KOHTEET

 

1.

Noin 17 111 m2 suuruinen määräala Turun kaupungin Sataman kaupunginosan tontista, kiinteistötunnus 853-61-12-1, joka on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu Satama-alueeksi,

2.

Noin 32 m2 suuruinen määräala Turun kaupungin Sataman kaupunginosan liikennealueesta, kiinteistötunnus 853-61-9906-0, joka on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu Satama-alueeksi ja

 

3.

Noin 4 183 m2suuruinen määräala kiinteistöstä 853-514-3-0, joka on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu Juhana Herttuan Puistokadun katualueeksi

 

rakennuksineen ja laitteineen.

 

Turun Satamaliikelaitos on 16.6.2010 johtokunnan päätöksellä § 87 antanut Kiinteistöliikelaitokselle toimeksiannon Linnankiinteistön myymisestä Åbo Akademin säätiölle ja hyväksynyt kauppakirjaluonnokseen sisältyvän kulkurasitteen myytävän määräalan länsipuolelta.

 

Kaupunginhallituksen päätös __.__.2010 § ___

 

 

3. KIINTEISTÖKAUPAN TEKEMINEN

 

Lopullinen kiinteistökauppa sopijapuolten välillä tehdään kaupan kohteena olevista maa-alueista, rakennuksista ja laitteista liitteenä olevan kauppakirjan mukaisilla ehdoilla sitten, kun kaupan kohteena olevalle alueelle on saatu poikkeamislupa rakennuksen muuttamiseen toimistorakennukseksi ja lainvoimainen tai täytäntöön pantavissa oleva rakennuslupa kaupan kohteena olevan rakennuksen peruskorjaamiseksi.

 

Ostajalla on oikeus ostaa kaupan kohde kauppakirjan mukaisilla ehdoilla tämän esisopimuksen voimassaoloaikana riippumatta edellisessä kappaleessa mainitusta lupaprosessista.

 

Ennen kauppakirjan allekirjoittamista tulee Linnankiinteistössä toimineille taiteilijoille olla osoitettuna korvaavat tilat.

 

 

4. KIINTEISTÖKAUPAN EHDOT

 

Lopullisen kiinteistökaupan ehdot ilmenevät liitteenä olevasta kauppakirjaluonnoksesta.

 

 

5. ESISOPIMUKSEN VOIMASSAOLO JA PURKUEHDOT

 

Tämä esisopimus tulee voimaan kun se on allekirjoitettu ja Turun kaupunginhallituksen

esisopimuksen hyväksymistä koskeva päätös on saanut lainvoiman.

 

Tämä esisopimus on voimassa 31.3.2011 saakka. raukeaa, mikäli esisopimuksen mukaista kauppa ei ole tehty 31.3.2011 mennessä.

 

Sopijapuolilla ei ole toisiaan kohtaan mitään vaatimuksia, mikäli tämän sopimuksen raukeaminen johtuu kohdassa 3. mainittujen edellytysten toteutumatta jäämisestä.

 

Sopijapuoli on velvollinen maksamaan 50.000 euron sopimussakon toiselle sopijapuolelle, mikäli kaupan toteutumatta jääminen johtuu muista kuin tämän sopimuksen kohdassa 3 mainituista syistä.

 

Mikäli Turun kaupunginhallitus ei esisopimusta hyväksy, sopijapuolet eivät tule vaatimaan toisiaan kohtaan mitään korvauksia.

 

 

6. MUUT EHDOT

 

Myyjä valtuuttaa ostajan hakemaan kohdassa 3. mainittuja poikkeamis- ja rakennuslupia. Ostaja vastaa em. luvista ja niistä aiheutuvista kustannuksista.

 

Tämän esisopimuksen kaupanvahvistajan palkkion maksaa ostaja.

 

 

7. ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN

 

Kaikki tästä esisopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään sopimaan osapuolten kesken neuvotellen. Jos erimielisyyttä ei pystytä sopimaan neuvottelemalla, ratkaistaan riitakysymys Turun Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

 

Tämä esisopimus on tehty kolmena samansanaisena kappaleena, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa . päivänä ….kuuta 2010

 

 

Turun kaupunki                                                             Stiftelsen för Åbo Akademi

 

 

 

 

 

JULKISEN KAUPANVAHVISTAJAN TODISTUS

 

Julkisena kaupanvahvistaja todistan, että tämän esisopimuksen allekirjoittajat, …………………………………………………………………………ovat tänään yhtä aikaa saapuvilla ollen myöntäneet tämän esisopimuksen oikeaksi sekä sen omakätisesti allekirjoittaneet. Olen tarkastanut allekirjoittajien henkilöllisyyden ja todennut, että esisopimus on tehty maakaaren 2 luvun 1 §:ssä säädetyllä tavalla.

 

Paikka ja aika edellä mainittu