23.6.2010

 

 

 

YHTIÖJÄRJESTYS

 

 

LOGOMO OY

 

 

 

 

 

1 §  YHTIÖN TOIMINIMI

 

Yhtiön toiminimi on Logomo Oy, ruotsiksi Logomo Ab ja englanniksi Logomo Ltd.

 

2 §  YHTIÖN KOTIPAIKKA

 

                     Yhtiön kotipaikka on Turku.

 

3 §  YHTIÖN TOIMIALA

 

Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita osakkeita, muita arvopapereita ja kiinteistöjä sekä käydä niillä kauppaa. Yhtiö harjoittaa myös huoneistojen ja kiinteistöjen vuokraustoimintaa.

 

4 §  OSAKKEET

 

                     Yhtiön osakkeet ovat samanlajisia.

 

5 §  HALLITUS

 

Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu yhdestä viiteen varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi jatkuu toistaiseksi.

 

6 §  TOIMITUSJOHTAJA

 

                     Yhtiöllä voi olla toimitusjohtaja, jonka hallitus valitsee.

 

7 §  YHTIÖN EDUSTAMINEN

 

Yhtiötä edustavat paitsi hallitus, myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin ja hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen.

 

8 §  YHTIÖKOKOUKSEN TOIMIVALTA

 

Yhtiökokous päättää sille osakeyhtiölain ja tämän yhtiöjärjestyksen nojalla kuuluvista asioista.

 

9 §  KOKOUSKUTSU

 

Kutsu yhtiökokoukseen on toimitettava aikaisintaan kahta (2) kuukautta ja viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen yhtiökokousta kirjallisesti jokaiselle osakkeenomistajalle, jonka osoite on yhtiön tiedossa.

 

10 §  VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Varsinainen yhtiökokous on pidettävä vuosittain hallituksen määräämänä päivänä kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

 

Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä:

 

1)tilinpäätöksen vahvistamisesta;

2)taseen osoittaman voiton käyttämisestä;

3)vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle; ja

4)tarvittaessa hallituksen ja tilintarkastajan valinnasta.

 

11 §  TILINTARKASTAJAT

 

                     Yhtiöllä on yksi tilintarkastaja, joka on KHT-yhteisö.

 

                     Tilintarkastaja valitaan tehtäväänsä toistaiseksi.

 

12 §  LUNASTUSLAUSEKE

 

Osakkeenomistajalla on oikeus lunastaa muulta omistajalta kuin yhtiöltä toiselle siirtyvä osake riippumatta siirron perusteesta.

 

Jos useampi osakkeenomistaja haluaa käyttää lunastusoikeuttaan, osakkeet jaetaan lunastukseen halukkaiden kesken heidän omistamiensa osakkeiden mukaisessa suhteessa. Mikäli osakkeiden jako ei mene tasan, jaetaan ylijääneet osakkeet lunastusta haluavien kesken arvalla.

 

Muilta osin lunastuksessa noudatetaan seuraavaa:

 

1)lunastusoikeus koskee kaikenlaisia saantoja lukuun ottamatta sulautumisia ja jakautumisia;

 

2)saman saannon kohteena olevat osakkeet on kaikki lunastettava;

 

3)lunastushinta on osakkeen käypä hinta, jona vastikkeellisessa saannossa muun selvityksen puuttuessa pidetään sovittua hintaa

 

4)hallituksen on ilmoitettava osakkeen siirtymisestä sille, jolla on oikeus lunastaa osake, kirjallisesti tai siten kuin kutsu yhtiökokoukseen toimitetaan kuukauden kuluessa siitä, kun osakkeen siirtymisestä on ilmoitettu hallitukselle;

 

5)lunastusvaatimus on esitettävä yhtiölle kahden kuukauden kuluessa siitä, kun osakkeen siirtymisestä on ilmoitettu hallitukselle; se

 

6) lunastushinta on suoritettava kuukauden kuluessa 5 kohdassa mainitun määräajan päättymisestä tai, jos lunastushintaa ei ole kiinteästi määrätty, lunastushinnan vahvistamisesta.

 

Lunastusoikeutta sekä lunastushinnan määrää koskevat erimielisyydet on siirrettävä Keskuskauppakamarin määräämän yhden välimiehen ratkaistaviksi välimiesmenettelystä annetun lain mukaisessa järjestyksessä.

 

13 § SUOSTUMUSLAUSEKE

 

Yhtiön osakkeen hankkimiseen luovutustoimin muulle, kuin jo ennestään yhtiön osakkeita omistavalle vaaditaan yhtiön yhtiökokouksen suostumus. Yhtiökokouksella ei ole oikeutta ilman erityistä perustetta evätä edellä pyydettyä suostumusta. Suostumus katsotaan annetuksi, jos yhtiökokouksessa suostumuksen antamista ovat kannattaneet osakkeenomistajat, joiden osakkeet tuottavat vähintään 2/3-osaa yhtiökokoukseen osallistuneiden osakkaiden äänimäärästä. Suostumusta koskevasta ratkaisusta on neljänkymmenen viiden (45) päivän kuluessa hakemuksen saapumisesta yhtiölle kirjallisesti ilmoitettava hakijalle uhalla, että suostumus muuten katsotaan annetuksi. Yhtiökokouksen on perusteltava asiassa tekemänsä ratkaisu.

 

Suostumus on aina annettava, jos osakkeen siirtyminen perustuu sulautumiseen tai jakautumiseen.