Luonnos 28.5.2010 / PAh                                                                       

 

 

 

 

 

VUOKRASOPIMUS

 

 

 

1. Sopijapuolet

 

Vuokranantaja

Turun kaupunki, edustajanaan Turun Tilaliikelaitos, jäljempänä kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Vuokralainen

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli, jäljempänä vuokralainen

Y-tunnus 0816425-3

 

Kiinteistön omistaja

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli, jäljempänä kiinteistöyhtiö

Y-tunnus 0816425-3

 

2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus

 

Todetaan, että vuokranantajan ja vuokralaisen kesken on voimassa 25.3.2009 allekirjoitettu liikehuoneiston vuokrasopimus ns. areenahuoneistosta aputiloineen.

 

Areenahuoneiston ja koko hallin toiminnan kannalta on tarkoituksenmukaista, että vuokralainen voi hallinnoida ja koordinoida jääajan luovuttamista, markkinoida hallin monikäyttöisyyttä erilaisiin tapahtumiin, organisoida oheismyyntiä ja tehdä kaupallisia sopimuksia. Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi kaupunki luovuttaa osakastiloistaan ns. areenahuoneiston hallinnan vuokralaiselle.

 

Todetaan, että kaupunki on 18.12.1989 allekirjoitetulla kauppakirjalla myynyt areenahuoneistoon kuuluvat mainosoikeudet Oy Turkuhalli-Åbohallen Ab:lle, joka sulautuu Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalliin 30.6.2010.

Todetaan, että muiden huoneistojen hyödyntämismahdollisuus edellyttää pääsääntöisesti sitä, että areenahuoneistossa järjestetään kulttuuri- ja urheilutapahtumia.

 

Osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että vuokralaisen tulee kattaa järjestettävien tilaisuuksien toiminnalliset kustannukset.

Todetaan, että rajapinta on se, että kiinteistöyhtiö vastaa jään muodostuksesta areenahuoneistoon.

 

3. Vuokrauksen kohde

 

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli- nimisen yhtiön omistamassa rakennuksessa oleva ns. areenahuoneisto huoneistoalaltaan 20.652,5 m2 osoitteessa Artukaistentie 8, Turku.

 

Sopimuksen kohteena olevan huoneiston hyödyntäminen suurtapahtumissa edellyttää, että kiinteistöyhtiön hallinnassa (muuta kuin osakastilaa) olevat tilat n. 4000 m2 ovat myös käytettävissä.

 

4. Vuokra-aika

 

Vuokrasopimus on määräaikainen ja vuokra-aika on 1.7.2010 - 30.6.2020.

 

Uusi sopimus korvaa aiemman 25.3.2009 päivätyn sopimuksen. Vuokralainen hyväksyy huoneiston siinä kunnossa kuin se 1.7.2010 on. Vuokralaisen ja vuokranantajan edustajat suorittavat viimeistään 30.6.2010 katselmuksen vuokrauksen kohteena olevista tiloista ja laativat siitä pöytäkirjan.

 

 

5. Vuokran määrä ja erilliskorvaukset

 

5.1 Vuokran määrä

 

Perusvuokra on 168 000 € vuodessa.

 

Vuokralainen on aiemmin ilmoittanut, että vuokralaisen harjoittama toiminta oikeuttaa vuokranantajan hakeutumaan kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta arvonlisäverovelvolliseksi ja vuokralainen suostuu siihen, että vuokraan lisätään arvonlisävero kulloinkin voimassa olevan veroprosentin mukaisesti.

 

5.2 Vuokran maksu

 

Vuokra maksetaan kuukausittain viimeistään kunkin kuun 6. päivänä etukäteen vuokranantajan ilmoittamalle pankkitilille (OP 571004-20267312). Vuokranmaksun viivästyessä suoritetaan maksamattomalle määrälle viivästyskorkoa korkolain mukaisesti.

 

5.3 Vuokran indeksisidonnaisuus

 

Perusvuokra sidotaan täysimääräisesti kiinteistön ylläpidon kustannusindeksiin. Perusindeksinä on toukokuun 2010 pisteluku. Vertailuindeksinä on tarkistusajankohtana viimeksi julkaistu pisteluku. Indeksitarkistus tehdään kerran vuodessa, jolloin perusvuokra tarkistetaan vastaamaan perusindeksin ja vertailuindeksin välillä tapahtunutta muutosta. Tarkistusajankohta on 1. heinäkuuta vuosittain 1.7.2011 alkaen. Tarkistettua vuokraa maksetaan tarkistusajankohdasta lukien Vuokranantajan kirjallisen ilmoituksen perusteella. Pisteluvun aleneminen ei alenna vuokraa.

 

 

6. Rajanveto kiinteistön ja osakastilan suhteen

 

6.1 Toimintaa palvelevat koneet ja laitteet

 

Areenahuoneistossa harjoitettavaa toimintaa palvelevat koneet ja laitteet kuuluvat vuokralaisen vastuulle (esim. videokuutio).

 

6.2 Pienkorjaukset, huollot

 

Vuokralainen vastaa areenahuoneiston osakkeenomistajalle muutoin kuuluvista vuosittaisista pienkorjauksista ja huolloista, samoin toiminnallisten muutosten aiheuttamista kustannuksista. Em. syystä vuokraan ei sisälly vuokranantajan Turun kaupungin sisäisissä vuokrauksissa käyttämää korjausvastuulisää 0,40 €/m2/kk.

 

6.3 Luonnollinen kuluminen

 

Vuokralainen vastaa luonnollisesta kulumisesta.

 

6.4 Kiinteistöyhtiön vastuu

 

Vuokranantaja edellyttää, että vuokralaiselle riittää se palvelu ja palvelun mahdolliset katkokset, mitä kiinteistöyhtiöltä voidaan kohtuudella edellyttää. Vuokranantaja ei ole korvausvelvollinen näistä miltään osin.

 

7. Vuokralaisen muut velvollisuudet

 

7.1 Puhtaanapito

 

Vuokralainen vastaa kustannuksellaan vuokraamiensa tilojen siivouksesta ja puhtaanapidosta ja jätehuollosta kiinteistöyhtiön jäteastioihin kiinteistöyhtiön ohjeiden mukaan.

 

7.2 Järjestys

 

Vuokralaisen tulee noudattaa talon järjestyssääntöjä sekä hoitaa huolellisesti huoneistoa.

 

7.3 Muutostyöt

 

Vuokralainen ei saa sopimatta asiaa vuokranantajan kanssa suorittaa huoneistossa sellaisia muutostöitä, joihin vaaditaan viranomaisen lupa.

 

7.4 Vuositarkastukset

 

Vuokralaisen tulee vuosittain järjestää vuokranantajan kanssa vuosikatselmus jossa käsiteltävinä aiheina ovat ainakin huoneistojen sisäpuoliset korjaustyöt, elinkaaritarkastelu ja odotettavissa oleva peruskorjaustarve.

 

Vuokralaisen on vuosikatselmuksessa osoitettava vuokranantajalle, että se on tehnyt kiinteistön peruskorjauksia varten riittävät poistot ja varautunut rahallisesti tuleviin peruskorjauksiin omassa toiminnassaan.

 

7.5 Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Vuokrasopimuksen päättyessä vuokralaisen on luovutettava vuokratut tilat vuokranantajan hallintaan siinä kunnossa kuin ne vastaanottaessa olivat ottaen kuitenkin huomioon normaali luonnollinen kuluminen ja vuokranantajan luvalla suoritetuista muutostöistä johtuvat muutokset. Näin tehtyjä kiinteitä rakennelmia ei saa purkaa eikä niistä makseta vuokralaiselle korvausta, ellei erikseen toisin ole sovittu.

 

8. Peruskorjaus

 

8.1 Kiinteistö

 

Vuokralainen eli kiinteistöyhtiö vastaa kiinteistössä tehdyn kuntoarvion ja sen pohjalta laaditun pitkän tähtäimen suunnitelman perusteella tarvittavista kiinteistön peruskorjauksista. Vuokralaisen on laadittava pitkän tähtäimen suunnitelma vuoden 2010 loppuun mennessä.

 

Peruskorjausten suoritus- ja maksuvastuu on kiinteistöyhtiöllä.

 

 

 

9. Vakuus

 

Kumpikaan osapuoli ei aseta vakuutta.

 

10. Vuokrasopimuksen siirto

 

Vuokralaisella ei ole oikeutta siirtää vuokrasopimusta kolmannelle.

 

Vuokralaisella on oikeus vuokrata huoneisto tai osa siitä edelleen tilaisuuksien järjestämistä varten, mutta siinäkin tapauksessa vuokralainen vastaa viime kädessä vuokranantajalle kaikkien tämän sopimuksen ehtojen ja velvoitteiden täyttämisestä.

 

11. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tästä sopimuksesta johtuvat erimielisyydet ratkaisee, ellei niistä neuvotteluteitse päästä yhteisymmärrykseen, ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

12. Muut ehdot

 

Muilta osin noudatetaan lakia liikehuoneiston vuokrauksesta.

 

13. Sopimuskappaleet

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.