Luonnos 31.5.2010 / PAh

 

 

 

 

 

 

VUOKRASOPIMUS

 

 

 

1. Sopijapuolet

 

Vuokranantaja

Turun kaupunki, edustajanaan Turun Tilaliikelaitos, jäljempänä kaupunki

Linnankatu 34

20100 Turku

Y-tunnus 0204819-8

 

Vuokralainen

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli, jäljempänä vuokralainen

Y-tunnus 0816425-3

 

Kiinteistön omistaja

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli, jäljempänä kiinteistöyhtiö

Y-tunnus 0816425-3

 

 

2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus

 

Todetaan, että kaupungin ja Oy Turkuhalli – Åbohallen Ab:n kesken on voimassa liikehuoneiston 25.3.2009 allekirjoitettu vuokrasopimus Turkuhallin huoneistoista 56, 57, 58, 59 ja 60, huoneistoalaltaan yhteensä 733 m2.

 

Aitioiden ja ravintoloiden toiminnan kannalta on ollut tarkoituksenmukaista, että vuokralainen voi hallinnoida ja koordinoida omien huoneistojensa lisäksi kaupungin vastaavantyyppisiä huoneistoja erilaisiin tapahtumiin, organisoida oheismyyntiä ja tehdä kaupallisia sopimuksia (mm mainosmyynti). Näiden tarkoitusperien toteuttamiseksi kaupunki on luovuttanut osakastiloistaan kaksi (2) aitiota, ravintolakatsomon ja kaksi (2) ravintolaa vuokralaisen hallintaan. Tätä menettelyä on tarkoitus jatkaa tällä sopimuksella.

 

Todetaan, että Oy Turkuhalli – Åbohallen Ab sulautuu KOy Turun Monitoimihalliin 1.7.2010.

 

 

3. Vuokrauksen kohde

 

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli -nimisen yhtiön omistamassa rakennuksessa oleva huoneisto 56 (aitio Concert, 54 m2), huoneisto 57 (aitio Hockey, 55m2) huoneisto 58 (ravintolakatsomo; 275 m2), huoneisto 59 (ravintola 3; 174,5 m2) ja huoneisto 60 (ravintola 4; 174,5 m2) osoitteessa Artukaistentie 8 Turku.

 

 

4. Vuokra-aika

 

Vuokrasopimus on määräaikainen ja vuokra-aika on 1.7.2010 - 30.6.2020.

 

Uusi sopimus korvaa aiemman 25.3.2009 allekirjoitetun sopimuksen. Vuokralainen hyväksyy huoneiston siinä kunnossa kuin se 1.7.2010 on. Vuokralaisen ja kaupungin edustajat suorittavat viimeistään 30.6.2010 katselmuksen vuokrauksen kohteena olevista tiloista ja laativat siitä pöytäkirjan.

 

 

5. Vuokran määrä ja erilliskorvaukset

 

5.1 Vuokran määrä

 

Vuokran määrä on sama, minkä Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli saa yhtiövastikkeena vuokrauksen kohteena olevista huoneistoista. Mikäli yhtiövastike muuttuu, vuokran määrä muuttuu ilman erillisistä ilmoitusta vastaamaan uutta yhtiövastiketta.

 

Vuokralainen on aiemmin ilmoittanut, että vuokralaisen harjoittama toiminta oikeuttaa kaupungin hakeutumaan kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta arvonlisäverovelvolliseksi ja vuokralainen suostuu siihen, että vuokraan lisätään arvonlisävero kulloinkin voimassa olevan veroprosentin mukaisesti.

 

5.2 Vuokran maksu

 

Vuokra maksetaan kuukausittain viimeistään kunkin kuun 6. päivänä etukäteen vuokranantajan ilmoittamalle pankkitilille.(OP 571004-20267312). Vuokranmaksun viivästyessä suoritetaan maksamattomalle määrälle viivästyskorkoa korkolain mukaisesti.

 

 

6. Rajanveto kiinteistön ja osakastilan suhteen

 

6.1 Toimintaa palvelevat koneet ja laitteet

 

Tiloissa olevista toimintaa palvelevista laitteista ja tarpeistosta vastaa kaikilta osin vuokralainen.

 

6.2 Pienkorjaukset, huollot

 

Vuokralainen vastaa vuokrauksen kohteena olevien huoneistojen osakkeenomistajalle muutoin kuuluvista vuosittaisista pienkorjauksista ja huolloista, samoin toiminnallisten muutosten aiheuttamista kustannuksista. Em. syystä vuokraan ei sisälly vuokranantajan Turun kaupungin sisäisissä vuokrauksissa käyttämää korjausvastuulisää 0,40 €/m2/kk.

 

 

6.3 Luonnollinen kuluminen

 

Vuokralainen vastaa luonnollisesta kulumisesta.

 

 

6.4 Kiinteistöyhtiön vastuu

 

Kaupunki edellyttää, että vuokralaiselle riittää se palvelu ja palvelun mahdolliset katkokset, mitä kiinteistöyhtiöltä voidaan kohtuudella edellyttää. Kaupunki ei ole korvausvelvollinen näistä miltään osin.

 

 

7. Vuokralaisen muut velvollisuudet

 

7.1 Puhtaanapito

 

Vuokralainen vastaa kustannuksellaan vuokraamiensa tilojen siivouksesta ja puhtaanapidosta. Jätehuollosta huolehtii Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli ja vuokralaisen tulee lajitella ja toimittaa jätteet kiinteistöyhtiön ohjeiden mukaan jäteastioihin.

 

7.2 Järjestys

 

Vuokralaisen tulee noudattaa talon järjestyssääntöjä sekä hoitaa huolellisesti huoneistoa.

 

7.3 Muutostyöt

 

Vuokralainen ei saa sopimatta asiaa kaupungin kanssa suorittaa huoneistossa sellaisia muutostöitä, joihin vaaditaan viranomaisen lupa. Vuokralainen saa hallitsemassaan tilassa kiinnittää kilpiä liiketoimintaansa varten.

 

7.4 Vuositarkastukset

 

Vuokralaisen tulee vuosittain järjestää vuokranantajan kanssa vuosikatselmus jossa käsiteltävinä aiheina ovat ainakin huoneistojen sisäpuoliset korjaustyöt, elinkaaritarkastelu ja odotettavissa oleva peruskorjaustarve.

 

 

7.5 Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Vuokrasopimuksen päättyessä vuokralaisen on luovutettava vuokratut tilat kaupungin hallintaan siinä kunnossa kuin ne vastaanottaessa olivat ottaen kuitenkin huomioon normaali luonnollinen kuluminen ja kaupungin luvalla suoritetuista muutostöistä johtuvat muutokset. Näin tehtyjä kiinteitä rakennelmia ei saa purkaa eikä niistä makseta vuokralaiselle korvausta, ellei erikseen toisin ole sovittu.

 

 

8. Peruskorjaus

 

8.1 Kiinteistö

 

Vuokralainen vastaa kiinteistössä tehdyn kuntoarvion ja sen pohjalta laaditun pitkän tähtäimen suunnitelman perusteella tarvittavista kiinteistön peruskorjauksista. Peruskorjausten suoritus- ja maksuvastuu on kiinteistöyhtiöllä.

 

 

9. Vuokrien indeksisidonnaisuus/muu tarkistus

 

Tarkistus kohdassa 5.1 tarkoitetulla tavalla.

 

10. Vakuus

 

Kumpikaan osapuoli ei aseta vakuutta.

 

 

11. Vuokrasopimuksen siirto

 

Vuokralaisella ei ole oikeutta siirtää vuokrasopimusta kolmannelle.

 

Vuokralaisella on oikeus vuokrata huoneisto tai osa siitä edelleen tilaisuuksien järjestämistä varten, mutta siinäkin tapauksessa vuokralainen vastaa viime kädessä kaupungille kaikkien tämän sopimuksen ehtojen ja velvoitteiden täyttämisestä.

 

12. Vuokrasopimuksen purku

 

Vuokranantajalla on oikeus purkaa sopimus, mikäli vuokralainen myy osan tai koko osakekantansa kolmannelle.

 

 

13. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tästä sopimuksesta johtuvat erimielisyydet ratkaisee, ellei niistä neuvotteluteitse päästä yhteisymmärrykseen, ensimmäisenä oikeusasteena Turun Käräjäoikeus.

 

 

14. Muut ehdot

 

Muilta osin noudatetaan lakia liikehuoneiston vuokrauksesta.

 

 

15. Sopimuskappaleet

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.