Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35307.06.20104 Otj

6156-2010 (004)

Eroaminen Finland Convention Bureau ry:n jäsenyydestä

Tiivistelmä:

Matkailun palvelukeskus on esittänyt kaupunginhallitukselle, että Turun kaupunki eroaisi Finland Convention Bureau ry:n jäsenyydestä.

Kh § 353

Matkailujohtaja Anne-Marget Niemi ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo 19.5.2010:

Turun kaupunki on Finland Convention Bureau ry:n jäsenkaupunki. Jäsenyydestä Turun kaupunki maksaa vuosittain 16 430 € (+ alv 22 %).

Finland Convention Bureaun tarkoitus on levittää ulkomaille tietoutta Suomesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista kongressien kohdemaana. FCB toteuttaa tarkoitustaan julkaisemalla erikielistä informaatioaineistoa, järjestämällä tiedotustilaisuuksia ja vierailuja, osallistumalla alan kansainväliseen järjestötoimintaan sekä harjoittamalla muuta suhde- ja tiedotustoimintaa.

Viimeisen 15 vuoden aikana kaikkiin suomalaisiin yliopistokaupunkeihin on perustettu omat kongressimarkkinointiyksikkönsä, joiden tehtävä on tarjota kansainvälisille järjestöille ne palvelut, joita kongressien Suomeen saamisessa ja tehokkaassa markkinoinnissa tarvitaan. Kongressialan kokonaispanostuksen Suomessa lisääntyessä Finland Convention Bureaun rooli on muuttunut. Kaupungit ovat ottaneet itsenäisen vastuun oman alueensa tieteellisten järjestöjen kongressimarkkinoinnista kun samalla FCB on aktivoitunut yrityskokousten suuntaan.

Turku Touringissa on vuodesta 2002 toiminut kongressiyksikkö Turku Convention Bureau. Kongressiyksikön toiminta on osoittanut, että parhaat tulokset kansainvälisten kongressien saamiseksi syntyvät paikallisella, tiiviillä yhteistyöllä Turun yliopistojen ja kansainvälisten järjestöjen kanssa. Turku on yksikön perustamisen jälkeen noussut Suomen kansainvälisten kongressien tilastoissa sijoilta 5.-6. sijoille 2.-3.

Kuntatalouden haasteet ovat asettaneet kaupungit tilanteeseen, jossa yhdistysten jäsenyyksiä harkitaan tarkoin. Suomalaisista johtavista kongressikaupungeista mm. Lahti, Tampere ja Oulu ovat eronneet FCBn jäsenyydestä. Jäsenyydestä eronneiden yritysten ja kaupunkien yhteinen viesti on, että valtion tulee kantaa vastuu tehokkaasta valtiollisesta edunvalvonnasta kongressiasioissa.

Jäsenkaupungin, joka haluaa erota Finland Convention Bureau r.y:stä, tulee ilmoittaa siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle vähintään kuutta (6) kuukautta ennen kalenterivuoden päättymistä, jolloin ero tulee voimaan kalenterivuoden päättyessä. Esitämme, että Turun kaupunki eroaa Finland Convention Bureaun jäsenyydestä 30.6.2010 mennessä, jolloin ero tulee voimaan 1.1.2011.

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Ari Korhonen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunki eroaa Finland Convention Bureau ry:n jäsenyydestä ja että tämä päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaiseksi tuloa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedFinland Convention Bureau ry
tiedKeskushallinto, matkailun palvelukeskus