Sopimus

 

Sopijapuolet

 

                     1.                  Turun kaupunki, y-tunnus 0204819-8, jäljempänä Kaupunki

 

                     2.                  Turun Kesäjuhlat Avoin yhtiö, y-tunnus 1966705-9, jäljempänä Kesäjuhlat

 

Sopimuksen tausta ja tarkoitus

 

Turussa on vuodesta 1988 alkaen järjestetty kaupunkifestivaali, jonka

nimenä on viime vuosina ollut DBTL (Down By The Laituri). Vuodesta 2006 alkaen festivaalin on järjestänyt Turun Kesäjuhlat Avoin yhtiö.

 

Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia Kaupungin ja Kesäjuhlien yhteistyöstä DBTL-tapahtuman järjestämisessä vuodesta 2012 alkaen.

 

Sopimusmääräykset

 

1.                  Kesäjuhlat järjestää vuosina 2012–2016 DBTL-tapahtuman Turussa Kaupungin kanssa vuosittain erikseen sovittavana ajankohtana.

 

Alkuperäisen sopimuskauden 2012-2016 jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, mikäli sitä ei irtisanota. Sopimus on irtisanottavissa kunkin kalenterivuoden päättyessä. Irtisanomisaika on kaksi vuotta. Ensimmäinen irtisanomispäivä on 31.12.2014.

 

2.                  DBTL-tapahtuma on vähintään neljänä perättäisenä päivänä järjestettävä kaupunkifestivaalitapahtuma, joka koostuu mm. päivittäin järjestettävistä ulkoilmakonserteista ja klubitapahtumista.

 

Kesäjuhlat on velvollinen hankkimaan kaikki tapahtumassa tarvittavat viranomaisluvat.

 

Kesäjuhlat on velvollinen festivaalia järjestäessään huolehtimaan siitä, että festivaalista muodostuu Kaupungille positiivinen tapahtuma ja että tapahtuman yleisilme ja kaupunkikuva on siisti tapahtuman aikana. Kesäjuhlat vastaa siitä, että tapahtumasta ei aiheudu Turun kaupungin asukkaille kohtuutonta häiriötä.

 

3.                  Kesäjuhlien käyttöön DBTL-tapahtumaa varten tarvittavia alueita mm. Aurajoen rannalta asianmukaista korvausta vastaan ei luovuteta tällä sopimuksella. Kesäjuhlat tekee maankäyttöä koskevista asioista kuten alueista ja niihin mahdollisesti liittyvistä palveluista ja tiloista erillisen sopimuksen, jonka Kaupungin kiinteistöliikelaitoksen johtokunta hyväksyy.

 

Festivaalin järjestämisellä ei saa rajoittaa kulkemista kaupungin yleisillä alueilla enempää kuin se on välttämätöntä ja siitä kaupungin kanssa erikseen sovitaan.

 

4.                  Kaupunki omistaa DBTL-tavaramerkin. Kesäjuhlilla on oikeus tämän sopimuksen voimassa ollessa käyttää tavaramerkkiä liitteenä olevien tavaramerkin käyttöehtojen mukaisesti. LIITE

 

5.                  Kesäjuhlat ottaa DBTL-tapahtumaa järjestäessään huomioon kaupunginvaltuuston hyväksymien ohjelmien painopisteet, kehittää tapahtumaa osana elävää ja luovaa kulttuurikaupunkia sekä noudattaa kestävän kehityksen periaatetta ja vastuullista ympäristöpolitiikkaa. Kesäjuhlien tavoitteena on tapahtuman taloudellinen kannattavuus.

Kesäjuhlat raportoi vuosittain syyskuussa saman vuoden tapahtuman talouden toteutumisesta ja tapahtuman muusta onnistumisesta Kaupungille. Samalla Kesäjuhlat esittää suunnitelman seuraavan vuoden tapahtumasta. Raportti ja suunnitelma käsitellään sopijapuolten yhteisessä neuvottelussa.

 

Kaupunki on DBTL-tapahtuman virallinen yhteistyökumppani. Sopijapuolten välillä sovitaan vuosittain erikseen Kaupungin näkyvyydestä tapahtumassa.

 

6.                  Kaupunki purkaa sopimuksen, mikäli Kesäjuhlat asetetaan selvitystilaan tai konkurssiin tai mikäli se muutoin osoittautuu maksukyvyttömäksi, Kesäjuhlille on vahvistettu akordi tai yrityksen saneerauksesta annetun lain mukainen saneerausohjelma, tai Kesäjuhlat, sen yhtiömies tai joku sen hallintoon kuuluva tai sen palveluksessa oleva on jättänyt noudattamatta tätä sopimusta tai sen ehtoja.

 

7.                  Mikäli Kesäjuhlat rikkoo tätä sopimusta tai sen ehtoja eikä huomautuksen saatuaan korjaa sopimuksenvastaista menettelyään kohtuullisessa ajassa, Kaupungilla on oikeus purkaa tämä sopimus. Mikäli rikkomus on niin olennainen, ettei Kaupunkia kohtuudella voida vaatia jatkamaan sopimusta, sopimus voidaan purkaa huomautusta tekemättä.

 

8.                  Tästä sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat riitaisuudet ratkaistaan Suomen lain mukaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi samasanaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

Turussa

 

 

 

Turun kaupunki                                       Turun Kesäjuhlat Avoin yhtiö

 

 

Liitteet

 

 

                                          tavaramerkin käyttöehdot