LUONNOS

 

 

SOPIMUS TURUN YLIOPISTON JA TURUN KAUPUNGIN YHTEISTYÖSTÄ TURUNKAUPUNKITUTKIMUSOHJELMAN TOTEUTTAMISEKSI

 

 

1 § Sopimuksen osapuolet

 

Sopijaosapuolet ovat Turun yliopisto (jäljempänä yliopisto) ja Turun kaupunki (jäljempänä kaupunki)

 

2 § Sopimuksen taustaa

 

Turun kaupunki on yhdessä turkulaisten yliopistojen kanssa laatinut Turun kaupunkitutkimusohjelman vuosille 2009-2012. Kaupunkitutkimusohjelma 'Tiedon Turku' valmistui vuoden 2009 kesällä. Ohjelman tarkoituksena on kehittää ja syventää kaupungin ja yliopistojen välis tutkimusyhteistyötä. Ohjelman toteuttamiseksi Turun kaupunki muodostaa keskushallinnon strategian ja viestinnän vastuualueeseen kaupunkitutkimus- ja tietoyksikön. Vastaavasti Turun yliopistoissa muodostetaan teemaohjelmatoimikunta, johon kuuluvat neljän vastuuprofessorin tutkimusverkostot (BID innovaatiot ja yrityskehitysyksikkö, kaupunkimaantiede, sosiaalitieteet sekä julkishallinto).

 

3 § Tutkimusjohtaja

 

Turun kaupunkitutkimusohjelman 2009 - 2012 toteuttamiseksi, on Turun yliopistojen kaupunkitutkimuksen teemaohjelmatoimikunnan esityksestä Turun yliopistoon perustettu tutkimusjohtajan määräaikainen työsopimussuhteinen tehtävä ajalle 1.1.2010–31.12.2014. Tutkimusjohtaja vastaa kaupunkitutkimusohjelman johtamisesta ja muun tutkimusyhteistyön koordinoinnista, minkä lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluu kaupunkiin liittyvien tutkimushankkeiden ja -projektien suunnittelu sekä ulkopuolisen tutkimusrahoituksen hankinta ja henkilökohtainen tutkimustoiminta kaupunkitutkimuksen alaan liittyen, ottamalla erityisesti huomioon Turun kaupungin ja kaupunkiseudun kehittämistarpeet.

 

4 § Ohjausryhmä

 

Kaupunkitutkimusohjelman toteutumista ohjaa ja seuraa ohjausryhmä, johon kuuluu neljä edustajaa kaupunkitutkimusohjelman keskeisiltä tieteenaloilta (4), ja yksi yliopiston edustaja eli yhteensä viisi edustajaa sekä viisi kaupungin edustajaa. Tieteenalan edustaja ja voi olla kutsuttuna myös Åbo Akademista. Turun yliopisto nimeää/kutsuu tieteenalojen edustajat sekä oman jäsenensä ja kaupunki nimeää omat edustajansa. Ryhmän asettaa Turun yliopiston rehtori. Ryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Ryhmän esittelijänä toimii tutkimusjohtaja. Ryhmän valmistelijana ja sihteerinä toimii kaupungin nimeämä henkilö. Ryhmään voidaan osapuolten yhteisestä sopimuksesta ottaa myös muita jäseniä ja ryhmä voi kuulla ulkopuolisia asiantuntijoita.

 

5 § Osapuolten velvoitteet

 

Tutkimusjohtaja on työsuhteessa Turun yliopistoon (yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, sosiaalitieteiden laitos) ja hänet otetaan työsuhteeseen 15.3.2010 alkaen. Tutkimusjohtajan työpiste sijaitsee Turun kaupungin kaupunkitutkimus- ja tietoyksikössä.

 

Yliopisto ja kaupunki vastaavat yhtä suurin osuuksin tutkimusjohtajan palkkauskustannuksista vuonna 2010. Palkkauskustannuksiin luetaan myös työstä aiheutuvat matkat, materiaalikulut ja muut tehtävään liittyvät kustannukset erillisen selvityksen perusteella. Kokonaiskustannukset voivat olla vuodelta 2010 enintään 84 000€.

 

Vuosina 2011-2014 edellä mainitun mukaisista tutkimusjohtajan palkkauskustannuksista vastaa kaupunki, kuitenkin enintään 100 000€/vuosi.

 

6 § Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset sopimusta ja sen soveltamista koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten keskinäisin neuvotteluin

 

7 § Sopimuksen voimassaolo

 

Tämä sopimus on voimassa allekirjoituspäivämäärästä lukien 31.12.2014 asti. Kummallakin osapuolella on oikeus kirjallisesti irtisanoa tämä sopimus. Sopimuksen velvoitteet lakkaavat sen kalenterivuoden alusta lukien, joka seuraa kuuden kuukauden kuluttua irtisanomisesta.

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle.

 

Allekirjoitukset

 

Turussa       xx. kuuta 2010

 

 

Turun yliopisto                                       Turun Kaupunki

 

 

Keijo Virtanen                                       Mikko Pukkinen

Rehtori                                                  Kaupunginjohtaja

 

 

Päivi Mikkola                                        Antero Kastemaa

Palvelujohtaja                                        Johtava kaupunginlakimies