Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus14801.03.20101 Kj

4449-2009 (011)

IT-palvelujen yhtenäistäminen, perus-it:n kilpailutus

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 §

Kh § 148

Talousjohtaja Ari Mäkinen ja It-johtaja Matti Franck 23.2.2010:

Perus-it-palvelujen kilpailuttaminen

Perus-IT:llä tarkoitetaan laajaa työasemien, palvelinten, tulostimien, tietoliikenneverkon ja service deskin muodostamaa laite- ja palvelukokonaisuutta. Työasemia on käytössämme n. 11 800 kpl, tulostimia 4800 kpl ja palvelimia useassa eri konesalissa n. 290 kpl.

It-toiminnan perus-it-kilpailutustyöryhmä on kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti lähtenyt valmistelemaan perus-it-palvelujen kilpailutusta. Valmistelutyöryhmässä ovat olleet mukana seuraavat it-toiminnan asiantuntijat: Thorbjörn Andersson, Matti Franck, Timo Hakala, Sari Hannila, Joni Ilmanen, Auli Kainulainen, Mika Lempinen, Mika Pihlava, Kari Rajanaro ja Jaakko Ståhlberg. Hankinta- ja logistiikkayksikkö on ollut valmistelussa mukana. Lisäksi työssä ovat olleet mukana avustamassa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden rahasto Sitra ja KPMG Oy Ab:n konsultit.

Hankintamenettelyksi on valittu neuvottelumenettely, johon hankintailmoituksella kutsutaan arviolta kolmesta viiteen (3-5) palveluntuottajaa. Neuvotteluihin kutsuttavat toimittajat valitaan hankintailmoituksessa julkaistavien kriteerien perusteella. Neuvotteluihin kutsuttavien on mm. osoitettava kyky vastaanottaa liikkeenluovutus, esitettävä selvitys resursseista, pätevyyksistä, laadunvarmistuksesta, referensseistä ja vakavaraisuudesta sekä liitettävä mukaan palvelukuvaukset 24/7-tasoisen palvelun järjestämisestä.

Tavoitteena on julkaista hankintailmoitus kevään 2010 aikana. Ennen hankintailmoituksen julkaisemista asetetaan projekti. Projektin asettaa kaupunginjohtaja. Asettamispäätöksessä määritetään mm. minkä toimielimen tai viranhaltijan alainen projekti on, projektin organisointi ja resursointi.

Hankinnan kokonaisarvo on noin 20-30 M€ neljän (4) vuoden sopimusajalle laskettuna.

YT-menettely

Kaupunginhallitukselle esitettävän hankintailmoituksen periaatteet on käsitelty Turun kaupungin yhteistyötoimikunnassa 7.10.2009. Yhteistyötoimikunta pyysi pääsopijajärjestöiltä lausunnon asiasta (lausunnot liitteinä). IT-toiminnan henkilöstölle on järjestetty asiasta työpaikkakokous 12.10.2009. Keskushallinnon yhteistyötoimikunnassa hankintailmoitus on käsitelty 15.10.2009.

Esitämme kaupunginhallituksen päätettäväksi, että Turun kaupungin it-toiminta ja hankinta- ja logistiikkakeskus saavat aloittaa perus-it-palvelujen hankinnan ja julkaista asiaa koskevan hankintailmoituksen.

Tarjouspyyntö ja liikkeenluovutuksen periaatteet tuodaan kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi ennen tarjouspyynnön julkaisemista (kh 8.6.2009 § 332).

Liite 1Perustietotekniikkapalveluiden hankinta

Liite 2JUKO ry:n kannanotto IT- palvelujen kilpailuttamiseen

Liite 3Allekirjoittaneiden järjestöjen kannanotto IT- palvelujen kilpailuttamiseen

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että kaupungin it-toiminta ja hankinta- ja logistiikkakeskus saavat aloittaa perus-it-palvelujen hankinnan ja julkaista asiaa koskevan hankintailmoituksen ja

että tarjouspyyntö ja liikkeenluovutuksen periaatteet tuodaan kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi ennen tarjouspyynnön julkaisemista (kh 8.6.2009 § 332).

PäätösAsia pantiin pöydälle Lundahnin Elon kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa oli asiaa selostamassa it-johtaja Matti Franck.