Turun kaupunki

Keskushallinto

Matkailun palvelukeskus

Matkailujohtaja                                      21.12.2009

 

 

Ruissalo Camping

 

 

Hallintopäällikkö Liisa Lemmetyinen, matkailujohtajan varahenkilönä:

 

Kaupunginvaltuusto on talousarviossa ja -suunnitelmassa 2009 -2011 kirjannut valmisteltavaksi Ruissalo Campingin ( Saaronniemen leirintäalueen) pitkäaikaisen vuokrauksen valmistelun. Tällä hetkellä leirintäaluetoimintaa hoitaa Turun kaupunki/Matkailun palvelukeskus/Turku Touring ja kahvila- ja elintarvikemyynti on kilpailuttamalla ulkoistettu 31.12.2011 saakka ulkopuoliselle yritykselle (Harito Oy). Talviaikana 15.9. – 15.5. vuosittain 15.5.2011 saakka caravan-alue on vuokrattuna paikalliselle SF-Caravan Turku ry:lle, joka huolehtii myös satunnaisten matkailijoiden yöpymisestä alueella. Talviuinnin hoitamisesta on vuosittainen hoitosopimus Turun Posti- ja Lennätinurheilijat ry:n kanssa.

 

Ruissalo Camping saa Turun kaupungin talousarviosta vuosittain n. 220 000 € ja maksaa sisäisinä erinä kaupungille n. 230 000 €. Campingin taloutta rasittavat Saaronniemen alueen ympärivuotisesta virkistyskäytöstä aiheutuvat kulut mm. uimarannan valvonnan, hoidon, jätehuollon, valaistuksen ja teiden kunnossapidon osalta.

 

Turun kaupunginhallitus on vuonna 2000 hyväksynyt Saaronniemen kehittämissuunnitelman, jonka mukaan leirintäalue saneerataan neljän tähden tasoluokkaan ja aluetta kehitetään sekä matkailualueena että kaupunkilaisten virkistysalueena. Alueen asemakaava on hyväksytty 2003. Saneerausohjelmasta on toteutettu uimarannan viherrakennustyö, vastaanottorakennus(2003) ja huoltorakennus I (2007) ja alue on liitetty viemäriverkostoon. Toteutumatta on mm. alueen valaistus, liikennejärjestelyt, huoltorakennus II, sauna ja laiturit, nurmikenttien salaojitus, matkailuautopaikkojen rakentaminen ja majoitustilat.

 

Ruissalo Campingin saneeraus neljän tähden tasoon on leirintämatkailijoiden rahankäyttötutkimuksiin ja muiden matkailukaupunkien esimerkin mukaan kannattavaa toteuttaa. Tarvittavien investointien toteuttaminen yritystoimintana ulkopuolisin varoin edellyttää sitoutumista pitkään 15-25 vuoden vuokrasopimukseen. Kaupunkilaisten uimarannan ja ulkoilualueen ulkoistamisen ehdot on punnittava huolellisesti. Leirintäaluetoiminnan kilpailuttaminen on ajoitettava samaan ajankohtaan kahvila- ja elintarvikemyyntisopimuksen ja talvikausisopimuksen päättymisen kanssa eli toteutettavaksi 2011 aikana ja alkamaan 1.1.2012.