Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus64407.12.200912 Kj

15151-2009 (042)

Kaupungin rahoitus Forum Marinum -säätiön venehallin rakennustyöhön

Tiivistelmä: -

Kh § 644

Johtava kaupunginsihteeri Reino Tiainen 2.12.2009:

Forum Marinum- merikeskuksen alkuperäiseen rakennussuunnitelmaan viimeisenä kohteena kuuluva venehalli toteutetaan Kruunun viljamakasiinin ja Daphne -ravintolan kulmaukseen. Samalla on tarkoitus uudistaa rakennuksen julkisivunäkymä Linnankadulle, uusia Kruunun viljamakasiinin peltikatto ja hankkia Suomen Merimuseon ja Merikeskus Forum Marinumin yhteisnäyttelyn rakenteita. Merikeskuksen piha-alueiden järjestelyt, jotka sisältyivät kuluvan vuoden keväällä esitettyyn kokonaissuunnitelmaan, ovat käynnissä kaupungin ulkopuolisella rahoituksella.

Venehallin työt on mahdollista käynnistää vuoden 2010 alussa siten, että halli valmistuu vuonna 2011.

Kaikkiaan esitettyjen töiden kustannusarvio on 1/09 hintatasossa n. 2,5 M€ (Alv 0). Venehallin ja julkisivun osuus on 1,6 M€, piha-alueiden järjestelyjen osuus 0,3M€, peltikaton uusinnan osuus 0,4 M€ ja yhteisnäyttelyn rakenteiden osuus 0,2 M€.

Rakennustöiden rahoitus on suunniteltu kertyväksi seuraavista lähteistä:

·         kaupunki        1,3 M€ (laina, joka hoidetaan kaupungin vuotuisella avustuksella)

·         valtio              0,9 M€ (opetus-, liikenne- ja oikeusministeriöt)

·         yksityiset        0,3 M€

Ministeriöistä saadun tiedon mukaan valtion rahoitus kertyy, mikäli kaupunki omalta osaltaan osallistuu rahoitukseen.

Edellä olevan perusteella kaupunginhallituksen tulisi päättää, että Forum Marinum -säätiö voi ottaa kustannuksiltaan yhteensä n. 2,5 M€:n määräisten, pääosin venehallin rakentamistyöhön tarkoitettujen investointien rahoitukseen enintään n. 1,3 M€:n suuruisen lainan enintään n. 10 vuoden kuoletusajalla ja että kaupunki sisällyttää Forum Marinum -säätiön vuotuisiin avustuksiin toiminnan tukemiseen tarkoitetun avustuksen tai esimerkiksi laivojen huolto- ja korjaustöihin myönnettävien avustusten lisäksi kyseisen lainan kustannuksia vastaavan avustuksen.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Forum Marinum -säätiö voi ottaa yhteensä n. 2,5 milj. euron, pääosin venehallin rakentamistyöhön tarkoitettujen investointien rahoitukseen enintään n. 1,3 milj. euron suuruisen lainan enintään n. 10 vuoden kuoletusajalla, ja

että kaupunki sisällyttää Forum Marinum -säätiön vuotuisiin avustuksiin toiminnan tukemiseen tarkoitetun avustuksen tai esimerkiksi laivojen huolto- ja korjaustöihin myönnettävien avustusten lisäksi kyseisen lainan kustannuksia vastaavan avustuksen.

PäätösAsia pantiin pöydälle Sarlundin Mannin kannattamana tekemästä ehdotuksesta.

Virtanen ja Lehmusto ilmoittivat olevansa esteellisiä eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn.