Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus55719.10.2009 Yj
Kaupunginhallitus65907.12.20092 Yj

13077-2009 (613)

Vastaus kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randellin Koulukadun ja Eerikinkadun kulmakorttelin kaavoitusvaihtoehtoja koskevaan aloitteeseen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell on 19.10.2009 § 557 tehnyt Koulukadun ja Eerikinkadun kulmakorttelin kaavoitusvaihtoehtoihin liittyvän aloitteen. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se merkitsisi annettavan selvityksen tiedoksi ja aloitteen käsitellyksi.

Kh § 557

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell 19.10.2009:

”Kaupunginhallitukselle tuodaan viipymättä selvitys Koulukadun ja Eerikinkadun kulmakorttelin kaavoituksen vaihtoehdoista.

Ja että kaupunginhallitus antaa rakennuslautakunnalle tehtäväksi velvoittaa korttelin rakennusten omistajaa saattamaan rakennusten julkisivut asianmukaiseen kuntoon.”

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää lähettää aloitteen asianmukaisesti valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 659

Asemakaavatoimisto/Paula Keskikastari 23.11.2009/600-09:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell on tehnyt 19.10.2009 aloitteen, jossa ehdotetaan, että kaupunginhallitukselle tuodaan viipymättä selvitys Koulukadun ja Eerikinkadun kulmakorttelin kaavoituksen vaihtoehdoista.

Asemakaavatoimisto:

Asemakaavatoimistossa laadittiin vuonna 2005 kaksi vaihtoehtoista ehdotusta asemakaavan muuttamiseksi Koulukadun ja Eerikinkadun kulman tonteille 2004 ja 5. Näistä ympäristö- ja kaavoituslautakunta valitsi vaihtoehdon 2, joka mahdollisti kadunkulman vanhojen puutalojen purkamisen.

Asian käsittely eteni kaupunginhallitukseen, joka 4.4.2005 päätti palauttaa asian ympäristö- ja kaavoituslautakunnalle puutalot suojelevan vaihtoehdon kehittämiseksi. Kaupunginhallituksen päätös: ”Asemakaavan valmistelussa tulee maanomistajan kanssa selvittää, voidaanko asemakaava toteuttaa siten, että makkaratehtaana toiminut rakennus voitaisiin purkaa ja toteuttaa tontilla uudisrakennusoikeutta puutalojen rakennusoikeuden lisäksi lähes samoilla kerrosneliömetrimäärillä kuin korttelin muilla neljänneksillä. Puutalojen suojelumerkintä tulee arvioida tulevan käyttötarkoituksen mukaan. Kaavan laadinnan yhteydessä tulee tontilla suorittaa tonttijako siten, että rakennusoikeus sijaitsee samalla tontilla.”

Tuolloin kaavan valmistelua jatkettiin neuvottelemalla maanomistajan edustajien kanssa. Neuvottelut ovat kuitenkin edenneet hitaasti ja kaavan valmistelu on ollut lähes pysähdyksissä.

Tilanne on nyt päivitetty, ja 12.11.2009 keskusteltu alueen uuden omistajan edustajan kanssa sekä asiaa on käsitelty asunto- ja maankäyttötyöryhmässä 17.11.2009. Tämän pohjalta asemakaavatoimisto on päätynyt seuraavaan etenemistapaan: Valmistellaan kaksi kaavaehdotusta, joista toinen on kaupunginhallituksen päätöksen 4.4.2005 mukainen, puutalot säilyttävä ja toinen mahdollistaa puutalojen purkamisen ja kulman uudisrakentamisen.

Tavoitteena on saada kaava kaupunginvaltuuston käsittelyyn vuoden 2010 aikana asunto- ja maankäyttöohjelman mukaisesti.

Apulaiskaupunginjohtajan Jarkko Virtanen 30.11.2009:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell on aloitteessaan todennut, että rakennuslautakunnalle tulee antaa tehtäväksi velvoittaa korttelin rakennusten omistajaa saattamaan rakennusten julkisivut asianmukaiseen kuntoon.

Rakennuslautakunta on 26.11.2009 § 452 päättänyt velvoittaa kiinteistön omistajan Asunto-Osakeyhtiö Koulukatu N:o 7:n juoksevan uhkasakon nojalla viimeistään 31.5.2010 mennessä kunnostamaan ja maalaamaan tontilla sijaitsevien asuinrakennusten katto- ja seinäjulkisivut. Juoksevan uhkasakon määrä rakennuslautakunnan päätöksessä on seuraava: ”Kiinteänä peruseränä kaksikymmentätuhatta (20.000) euroa, mikäli velvoitetta ei ole täytetty 31.5.2010 mennessä sekä lisäeränä kaksituhatta (2.000) euroa jokaiselta alkavalta kuukaudelta, jonka velvoitteen laiminlyönti jatkuu asetetun määräajan jälkeen.”

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä selvityksen tiedoksi ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randellin aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedRandell Aleksi