Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus64107.12.20099 Kj

15034-2009 (034)

Pitkäaikaisen antolainan myöntäminen Turun kaupunkiliikenne Oy:lle

Tiivistelmä: -

Kh § 641

Rahoituspäällikkö Kari Pentti 1.12.2009:

 

Liikennelaitoksen toimintaa jatkava Turun kaupunkiliikenne Oy:n hankkii uusia linja-autoja korvaamaan vanhentunutta kalustoa. Hankinnan suuruus on enintään 700.000 euroa. Osa hankinnasta rahoitetaan mahdollisesti yhtiön kassavaroilla. Yhtiö on anonut enintään 700.000 euron pitkäaikaista antolainaa kaupungilta.

 

Kaupunginvaltuuston hyväksymän vuoden 2009 talousarvion mukaan kaupungin tytäryhteisöille voidaan kaupungin kassavaroista myöntää pitkäaikaisia antolainoja talousarviovuoden aikana enintään 30 milj. euroa. Lisäksi talousarvioon sisältyy kohtaan antolainasaamisten lisäys kahden milj. euron kohdentamaton antolainan myöntäminen. Kuluvan vuoden aikana ei toistaiseksi ole myönnetty antolainaoja tytäryhtiöille.

 

Vaihtoehtona Turun kaupunkiliikenne Oy:n investoinnille olisi leasingrahoitus tai ulkopuolinen pankkilaina. Nykyinen markkinatilanne rahoitusmarkkinoilla huomioiden olisivat molemmat vaihtoehdot kaupunkikonsernin näkökulmasta kalliita. Lisäksi leasingrahoituksen rahoitusaika olisi hyvin lyhytaikainen. Kaupungin leasingpuitesopimuksen mukaan rahoitusaika on nykyisin kaksi vuotta, jonka jälkeen rahoitusta tarkastellaan uudelleen. Lisäksi se ei koske kaupungin tytäryhtiöitä. Pankkilainat ovat myös tämäntyyppiseen tarkoitukseen suhteellisen lyhytaikaisia ja hinnoittelultaan kalliita.

 

Lainan laina-aika olisi 15 vuotta ja se olisi lyhennysohjelmallinen. Lainanehdot ovat liitteenä. Perittävässä korossa on huomioitu kaupungin kasvaneet rahoituskustannukset.

 

Edellä olevaan viitaten esitämme,

 

että Turun kaupunkiliikenne Oy:lle myönnetään oheisen liitteen mukainen enintään 700.000 euron antolaina.

Liite 1Velkakirjaluonnos

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiliikenne Oy:lle myönnetään enintään 700.000 euron määräinen antolaina liitteenä olevan velkakirjan mukaisilla ehdoilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Kaupunkiliikenne Oy
tpvKeskushallinto, talousasiat


Liitteet:

Kh § 641
Liite 1:Turun Kaupunkiliikenne Oy velkakirja