Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus57802.11.20091 Pj

11974-2009 (010)

Turun Musiikkijuhlasäätiön sääntöjen muuttaminen

Tiivistelmä:

Turun musiikkijuhlasäätiön hallitus on esittänyt säätiön sääntöjen muuttamista vastaamaan tämän päivän vaatimuksia. Kaupunginhallitukselle esitetään sääntömuutoksen hyväksymistä.

Kh § 578

Kaupunginlakimies Laura Klami 28.9.2009:

Turun musiikkijuhlasäätiö on käsitellyt säätiön sääntöjen muutosta hallituksen kokouksessa 3.9.2009.

Muutokset koskevat seuraavia pykäliä:

1. Säätiön sääntöjen 5 § muutetaan kuulumaan: Säätiön päättämisvaltaa käyttävä elin on hallitus, johon kuuluu yhdeksän (9) jäsentä, joilla kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä säätiön hallituksen jäsenet ja varajäsenet valitsee Turun kaupunginhallitus.

Hallituksen jäsenten toimikausi on neljä kalenterivuotta.

Säätiöllä on yksi Turun kaupunginhallituksen valitsema hyväksytty tilintarkastaja ja varatilintarkastaja. Jos tilintarkastajana toimii hyväksytty tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita.

Hallitus valitsee itselleen tarvittaessa esittelijän ja sihteerin.

Säätiön taiteellisella johtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa. (5 §).

Perustelu: Jäsenten ja varajäsenten lukumäärä ei ole muuttunut. Muutos koskee sitä, että säätiön hallituksen jäsenet, varajäsenet puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valitsee muutetussa pykälässä Turun kaupunginhallitus. Voimassa olevissa säännöissä  säätiön hallituksen valitsee Turun kaupunginvaltuusto ja puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan säätiön hallitus. Kohta on vanhentunut Turun kaupungin toimintatapojen muutoksen vuoksi, sillä valtuusto ei enää nykyisin valitse kaupungin määräysvallassa olevien yhtiöiden tai säätiöiden ym. edustajia.

2. Säätiön sääntöjen 6 § muutetaan: Tilintarkastajien valintaa koskeva määräys poistetaan hallituksen syyskokousta koskevasta kohdasta.

Perustelu: Voimassa olevissa säännöissä kaksi tilintarkastajaa, jotka valitsee säätiön hallitus. Nykyisin riittää, että säätiöllä on yksi hyväksytty tilintarkastaja. Turun kaupungin määräysvallassa olevan säätiön on tarkoituksenmukaista käyttää Turun kaupunginhallituksen valitsemaa tilintarkastajaa. Maallikkotilintarkastajien osalta aikaisempi sanamuoto on vanhentunut lakimuutoksen vuoksi.

3. Sääntöjen 6 §:n viimeinen kappale muutetaan kuulumaan: Hallituksen kunkin kalenterivuoden ensimmäisessä kokouksessa valitaan tarvittaessa työvaliokunnan jäsenet.

Perustelu: Säätiön jäsenten toteamisesta vuosittain ei ole tarpeen määrätä säännöissä, kun hallitus valitaan neljännesvuosittain. Tämä kohta tulee poistaa tarpeettomana. (6 §).

4. Sääntöjen 13 § muutetaan kuulumaan: Säätiön nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja yhdessä tai jompikumpi heistä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. Hallitus voi antaa säätiön toimihenkilölle oikeuden kirjoittaa säätiön nimen yksin tai yhdessä hallituksen jäsenen kanssa.

Perustelu: Aikaisempaa ilmaisua on selvennetty. Pykälään on otettu maininta siitä, että hallitus voi antaa säätiön toimihenkilölle oikeuden kirjoittaa säätiön nimen yksin tai yhdessä hallituksen jäsenen kanssa.  Tarkoituksena on ollut selventää pykälää ja saattaa säätiön nimen kirjoittamista koskeva kohta vastaamaan nykyisiä käytännön toiminnan vaatimuksia. (13 §).

5. Oikeusministeriön sijasta sääntömuutoksen hyväksyy patentti- ja rekisterihallitus. (15 §)

Säätiön sääntöjen mukaan sääntöjä voidaan muuttaa, mikäli vähintään kuusi hallituksen jäsentä sitä kannattaa. Sääntömuutoksesta on pyydettävä Turun kaupunginhallituksen lausunto ja sille on saatava patentti- ja rekisterihallituksen vahvistus.

Säätiön hallitus on päättänyt sääntöjen muuttamisesta yksimielisesti.

Esitän, että kaupunginhallitus päättää hyväksyä sääntömuutoksen.

Liite 1Ote säätiön hallituksen pöytäkirjasta

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 19.10.2009:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä Turun musiikkijuhlasäätiön sääntöjen muuttamisen säätiön hallituksen esittämällä tavalla.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

 

Päätös         Kaupunginhallitus antaa Turun musiikkijuhlasäätiön säännöistä seuraavan lausunnon:

 

Sääntöluonnoksen § 5 tulisi muuttaa kuulumaan seuraavasti:

 

Säätiön päättämisvaltaa käyttävä elin on hallitus, johon kuuluu yhdeksän (9) jäsentä, joilla kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä säätiön hallituksen jäsenet ja varajäsenet valitsee Turun kaupunginhallitus.

 

Hallituksen jäsenten toimikausi on neljä kalenterivuotta valtuustokausittain.

Säätiöllä on yksi Turun kaupunginhallituksen valitsema hyväksytty tilintarkastaja ja varatilintarkastaja. Jos tilintarkastajana toimii hyväksytty KHT- tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita.

 

Hallitus valitsee itselleen tarvittaessa esittelijän ja sihteerin.

 

Säätiön taiteellisella johtajalla on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksissa. (5 §)

 

Muuten kaupunginhallituksella ei ole huomautettavaa sääntöjen suhteen.

Jakelu

tiedTurun Musiikkijuhlasäätiö


Liitteet:

Kh § 578
Liite 1:Ote säätiön hallituksen pöytäkirjasta