Johtava rehtori Seija Mattila 13.8.2009:

 

Länsi-Suomen lääninhallitukselle tehdyssä hallintokantelussa OAJ:n Turun paikallisyhdistys ry esittää, että Turun ammatti-instituutti ei ole selvittänyt miten lomautukset vaikuttavat opiskelijoiden opintojen etenemiseen, opintosuorituksiin ja mahdolliseen valmistumiseen.

 

Turun ammatti-instituutin Opintotukikeskukselta saaman tiedon mukaan lomautuksella ei ole vaikutusta opiskelijan saamiin opintotukiin. Hallintojohtaja on toukokuussa selvittänyt asian Opintotukikeskuksesta tarkastaja Anja Taavitsaiselta.

 

Turun ammatti-instituutti on lomautusten valmistelussa lähtenyt siitä, ettei opiskelijoiden valmistuminen esty lomautusten johdosta ja että opetuksen vähentymisen vaikutus muutoinkin opintojen etenemiseen pyritään minimoimaan. (Katso myös edellä kuvatut työryhmän ehdotukset toimenpiteille lomautuksessa.)

 

Turun ammatti-instituutin www-sivuilla on kerrottu 15.5.2009 alkaen lomautusta koskevan päätösprosessin etenemisestä Turun kaupungissa ja tietoa on päivitetty. Opiskelijoille ovat rehtorit keväällä viestittäneet, että lukuvuosi 2009 - 2010 alkaa aivan normaalisti ja että mahdollisista lomautuksista ja niiden vaikutuksista kerrotaan heti lukuvuoden alussa, koska Turun kaupunginvaltuuston lopulliset päätökset lomautuksista jäivät opiskelijoiden kesäloman ajalle. Lukuvuosi 2009/2010 alkoi 10.8.2009 ja johtava rehtori on samana päivänä lähettänyt opiskelijoiden edustajille kutsun 17.8.2009 pidettävään kuulemistilaisuuteen.

 

Opettajat ovat kesä- heinäkuussa olleet pääsääntöisesti opetuksettomalla ajalla, eivätkä ole olleet oppilaitoksessa. Opettajien laskennallinen vuosiloma alkoi 16.6.2009.