Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus41917.08.20096 Kj

2565-2009 (050, 021)

Suomen Punaisen Ristin Hirvensalon osaston oikaisuvaatimus kaupunginjohtajan päätöksestä yleishyödyllisten yhdistysten avustamiseen varatun määrärahan jakamisesta

Tiivistelmä:

Kaupunginjohtaja on 1.6.2009 § 179 päättänyt kuluvan vuoden talousarvioon varatun yleishyödyllisten yhdistysten avustamiseen varatun määrärahan jakamisesta. Suomen Punaisen Ristin Hirvensalon osasto, jolle anottua avustusta ei ole myönnetty, on 1.7.2009 tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Johtava kaupunginlakimies Antero Kastemaa on 11.8.2009 antanut lausunnon, jossa esitetään oikaisuvaatimuksen hylkäämistä perusteettomana.

Kh § 419

Suomen Punainen Risti Hirvensalon osasto 1.7.2009:

 

Pyydämme uudelleentarkistusta päätöksen § 179 johdosta.

 

Perustelut:

 

Toimimme Turun kaupungin asukkaiden terveydellisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi alueella Martti-Hirvensalo.

 

Ylläpidämme avointa kohtaamispaikkaa (os. Stålarminkatu 33 ) teemapäivineen, asiantuntijaluentoineen ja monine kerhoineen.

 

Järjestämme monimuotoista vanhus- ja vammaistyötä alueella (ystävätoiminta, ulkoiluttajat, laitoskäynnit, vertaistukiryhmät, terveysneuvontapisteen vierailut, ensiapupäivystykset)

 

Tarvitsemme tukea toimitilojemme kuluihin, vapaaehtoisten jatkuvaan koulutukseen, materiaalihankintoihin sekä matkakuluihin.

 

Vapaaehtoisemme toimivat ilman korvauksia, mutta ko. toiminnan mahdollistaminen aiheuttaa kuluja.

 

Pyydämme inhimillistä näkemystä päätökseenne.

Johtava kaupunginlakimies Antero Kastemaa 11.8.2009:

Kaupunginjohtaja on 1.6.2009 päättänyt avustustoimikunnan yksimielisen lausunnon mukaisesti, että vuoden 2009 talousarvioon tilille 1 04 19 11.08 02 30 yleishyödyllisten yhdistysten avustamiseen varattu 75.000 €:n määräraha jaetaan tililtä liitteen mukaisesti.

Suomen Punainen Ristin Hirvensalon osaston 2.000 euron anomus on samalla tullut hylätyksi. Yhdistys on tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksessa ei ole väitettykään, että päätös olisi tehty virheellisesti. Yhdistys vain katsoo tarvitsemansa anomansa varat toimintaansa varten.

Oikaisuvaatimuksen tekijällä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta avustuksen saamiseen. Avustuksen myöntäminen on kaupungin vapaassa harkinnassa. Todettakoon, että Suomen Punainen Risti Turun osasto on saanut 6.000 euron suuruisen avustuksen anottuaan 8.000 euroa.

Kaupunginhallitukselle esitettäneen oikaisuvaatimuksen hylkäämistä perusteettomana.

Samalla esitettäneen, että oikaisuvaatimuksen alaisella päätöksellä päätetyt avustukset voidaan maksaa huolimatta siitä, että päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Suomen Punaisen Ristin Hirvensalon osaston oikaisuvaatimus hylätään perusteettomana johtavan kaupunginlakimiehen lausunnosta ilmenevillä perusteilla.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että oikaisuvaatimuksen alaisella päätöksellä myönnetyt avustukset saadaan maksaa odottamatta päätöksen tuloa lainvoimaiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSuomen Punainen Risti Hirvensalon osasto
ilmAvustustoimikunta
ilmKastemaa Antero
ilmSalminen Terttu