Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35908.06.2009 Yj
Kaupunginhallitus37716.06.20092 Yj

8049-2009 (041)

Selvitys terveysasemaverkoston muutosten vaikutuksista joukkoliikenteen reitteihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus on 27.5.2009 § 323 päättänyt antaa joukkoliikennetoimiston tehtäväksi selvittää terveysasemaverkoston muutosten vaikutukset joukkoliikenteen reitteihin.

Kh § 359

Vs. suunnittelupäällikkö Jouko Tervonen 4.6.2009:

Kaupunginhallitus on 27.5.2009 § 323 päättänyt antaa joukkoliikennetoimistolle tehtäväksi selvittää terveysasemien syksyllä toteutettavien sulkemisten aiheuttaman muutostarpeen joukkoliikenteen bussireitteihin.

Joukkoliikennetoimisto on ottanut yhteyttä sosiaali- ja terveystoimeen selvittääkseen suljettavat terveysasemat. Ylilääkäri Katariina Korkeilalta 4.6.2009 saadun tiedon mukaan syksyllä 2009 on tarkoitus sulkea Jyrkkälän, Maarian, Mullintien, Paattisten ja Suikkilan terveysasemat. Näiden terveysasemien asiakkaat ohjataan sulkemisaikana käyttämään Keskusta 2 -terveysasemaa Käsityöläiskatu 2 lukuun ottamatta Mullintien asiakkaita, jotka ohjataan Runosmäen terveysasemalle Signalistinkatu 2. Jyrkkälän, Maarian, Paattisten ja Suikkilan terveysasemien asiakasalueilta on hyvät ja toimivat joukkoliikenneyhteydet normaalilla reitistöllä Keskusta 2 -terveysasemalle. Mullintien terveysaseman asiakasalueelta on kohtuullisen hyvä bussiyhteys Runosmäen terveysasemalle käyttäen vaihtoa linjalle 18 Tampereentien tai Tampereen valtatien pysäkeillä. Nykyisinkin terveysaseman saavuttaminen voi edellyttää bussin vaihtoa linjalle 13.

Ylilääkäri Katariina Korkeilan mukaan sosiaali- ja terveystoimi on ottanut huomioon nykyiset joukkoliikenneyhteydet suunnitellessaan terveysasemien sulkemista ja niitä korvaavia terveysasemia. Hän käsityksensä on, että joukkoliikennereitteihin ei tarvitse tehdä muutoksia näiden säästösyistä johtuvien sulkemisten johdosta. Edellä mainittujen seikkojen perusteella joukkoliikennetoimisto toteaa, että asia ei aiheuta toimenpiteitä.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että edellä oleva selvitys merkitään tiedoksi ja

että asia ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.

PäätösAsia pantiin pöydälle Randellin ehdotuksesta yksimielisesti.

Kh § 377

Pöydältä 8.6.2009 § 359

PäätösKaupunginhallitus päätti,

että edellä oleva selvitys merkitään tiedoksi,

että selvitetään mahdollisuus toteuttaa joukkoliikenteen avulla joustavat yhteydet tulevaan terveysasemaverkostoon ja

että asia ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin

Päätös asiassa tehtiin Lundahnin tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

selpJoukkoliikennetoimisto