Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35108.06.20094 Pj

3224-2009 (010, 015)

Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelma 2009-2012

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto edellytti päätöksessään 9.3.2009 lasten ja nuorten ohjelman tekemistä valtuustokausittain yhdeksi kaupungin toimintaa ohjaavista ohjelmista. Turun lasten ja nuorten hyvinvointiohjelma yhdistää lastensuojelulain edellyttämän suunnitelman ja kunnallisen lapsi- ja nuorisopoliittisen ohjelman. Lähtökohtana ohjelmatyölle on Turun kaupungin valtuustoryhmien välinen sopimus.

Kh § 351

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 3.6.2009:

Turun lasten ja nuorten hyvinvointiohjelma yhdistää lastensuojelulain edellyttämän suunnitelman ja kunnallisen lapsi- ja nuorisopoliittisen ohjelman. Lähtökohtana ohjelmatyölle on Turun kaupungin valtuustoryhmien välinen sopimus. Asetin päätökselläni 9.3.2009 laajapohjaisen työryhmän valmistelemaan Turun lasten ja nuorten hyvinvointipoliittista ohjelmaa ja selontekoa. Turun kaupunginvaltuusto edellytti päätöksessään 9.3.2009 lasten ja nuorten ohjelman tekemistä valtuustokausittain yhdeksi kaupungin toimintaa ohjaavista ohjelmista. Työryhmän asettamispäätöksen mukaan ohjelman tulee täyttää lastensuojelulain 12 §:n ja nuorisolain 4 §:n vaatimukset ja sen tulee rakentua strategista toimintaa linjaavasta osasta sekä konkreettiset toimet sisältävästä toimintaohjelmasta. Kaupunginvaltuuston päätös edellyttää ohjelmilta myös sektorikohtaista tarkastelua.

Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelman strategiaosassa esitetään lyhyt katsaus lasten ja nuorten hyvinvoinnin tilasta Turussa. Kaupungin lasten ja nuorten palvelujen saatavuus, kysynnän muutokset ja kehittämiskohteet on esitetty taulukkomuodossa. Ohjelmassa esitetään toimenpiteitä toteutettavaksi vuosina 2009- 2012.

Ohjelman toimenpideosio koostuu seuraavista teemoista:

- ennaltaehkäisevän työn lisääminen

- kasvun ja kehityksen tukeminen

- vanhemmuuden tukeminen

- yhteisöllisyyden edellytysten luominen

- alueellisesti tasaveroiset kasvun ja kehittymisen edellytykset

Oheismateriaali 1Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelma 2009-2012

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelmasta pyydetään lausunnot lautakunnilta, valtuustoryhmiltä, seurakuntayhtymältä, poliisilta ja asianomaisilta järjestöiltä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

laupTurun ja Kaarinan seurakuntayhtymä
laupTurun kihlakunnan poliisilaitos
laupValtuustoryhmät
laupAmmattikorkeakoulun hallitus
laupAmmattiopetuslautakunta
laupKulttuurilautakunta
laupLiikuntalautakunta
laupNuorisolautakunta
laupOpetuslautakunta
laupPeruspalvelulautakunta
laupRakennuslautakunta
laupTarkastuslautakunta 2009-2012
laupTurun Seudun Kehittämiskeskus
laupYmpäristö- ja kaavoituslautakunta