Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35208.06.20091 Oj

7550-2009 (033, 015)

Luvan myöntäminen hankkeen käynnistämiselle opetustoimessa

Tiivistelmä:

Kaupunginjohtaja on antanut ohjeen, jonka mukaan uusia hankkeita ei saa käynnistää, elleivät ne lisää tuottavuutta tai taloudellisuutta. Opetustoimi on pyytänyt lupaa toteuttaa esittelytekstistä tarkemmin ilmenevän Runoratikka 2011 -hankkeen. Lupa esitetään myönnettäväksi.

Kh § 352

Suunnittelupäällikkö Tapio Alapaattikoski:

Opetushallitus on julistanut haettavaksi valtion talousarviossa vuodelle 2009 osoitetun määrärahan, josta yleissivistävän koulutuksen järjestäjät voivat hakea avustusta peruskoulujen ja lukioiden kansainvälistämiseen sekä siihen liittyvään kokeilu- ja kehittämistoimintaan lukuvuodelle 2009 - 2010. Haku päättyi 29.5.2009. Mahdollinen lupa Runoratikka 2011 – hankkeen käynnistämiseen voidaan ilmoittaa Opetushallitukseen hakuajan päätyttyä, kuitenkin 18.6. mennessä.

Kansainvälisen toiminnan kehittämisessä vuoden 2009 hakukierroksella Turun opetustoimessa painotetaan kulttuurien välisen vuoropuhelun edistämistä ja monikulttuurisuustaitojen kehittymistä. 

Turun opetustoimi haki Opetushallitukselta rahoitusta hankkeisiin Eurooppa virtaa Puropeltoon ja Kulttuurien kohtaaminen kieltenopetuksen sisältönä, joiden hakemiseen ja käynnistämiseen kaupunginhallitus myönsi luvan 18.5.2009.

Opetustoimi anoo mahdollisuutta hakea C.O. Malmin koulun koordinoimalle Runoratikka 2011 –hankkeelle rahoitusta Opetushallituksesta. Runoratikka 2011 on hankesuunnitelmaltaan erityisen konkreettinen, toiminnaltaan elämyksellinen ja oppijan kansalaistaitoja vahvistava hanke.  Runoratikka –hankkeessa tehdään yhteistyötä Tallinnan kaupungin koulujen kanssa ja laajennetaan aiemmin kehitettyä sanataiteen opetusta toiminnalliseksi ja elämykselliseksi sirkuksen, parkourin, capoeiran, eri maiden musiikin ja musiikkiterapian avulla. Hanke toteuttaa hyvin Turun opetustoimen tietopalvelustrategiaa ja vahvistaa Turun kaupungin matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2011. Hanke tekee kiinteää yhteistyötä Koko koulu lukee –hankkeen kanssa, joka on saanut sanataiteen opetukseen rahoitusta oppimisympäristöjen kehittämismäärärahoista Opetushallitukselta.

Haettava avustus yhteensä

 OPH (€)Oma rahoitus (€)Muu rahoitus (€)Yhteensä (€)
Runoratikka 2011 3000 200 1000 Nordplus 4200
     

Omarahoitusosuus koostuu koulujen ja opetuspalvelukeskuksen rahoituksesta. Turun opetuspalvelukeskuksen mahdollinen rahoitusosuus kohdistuu vuoteen 2010.

Edellä esitetyn perusteella Turun opetustoimi hakee lupaa hakea rahoitusta edellä esiteltyyn hankkeeseen ja jos myönteinen rahoituspäätös saadaan, myös lupaa toteuttaa myönteisen rahoituspäätöksen saaneet projektit.

Suomenkielisen opetustoimen johtaja Timo Jalonen:

Turun opetustoimi esittää, että Turun kaupunginhallitus myöntää Turun opetustoimelle luvan hakea Runoratikka 2011 –hankkeelle kansainvälisen toiminnan kehittämiseen liittyvää valtionavustusta Opetushallitukselta yhteensä 3000 euroa vuosille 2009 – 2010.

Apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi 3.6.2009:

Kaupunginjohtaja on antanut 26.2.2009 säästöohjeen, jonka mukaan uusia kehityshankkeita tai -projekteja ei käynnistetä vuoden 2009 aikana, ellei kyseessä ole talousohjelman toteuttamiseen tai selkeästi kaupungin toiminnan tuottavuutta tai taloudellisuutta parantava hanke. Kaikki uudet hankkeet tulee hyvin perusteltuina toimittaa keskushallintoon arvioitaviksi ja sektorista vastaavan apulaiskaupunginjohtajan lausunnon perusteella kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Kaupunginjohtajan 26.2.2009 antama säästöohje huomioonottaen opetustoimen ehdotus Runoratikka 2011 -hankkeen käynnistämisestä ja omarahoitusosuuksien varaamisesta on puollettavissa.

EhdotusKaupunginhallitus päättää myöntää opetustoimelle luvan hakea rahoitusta edellä kuvattuun tarkoitukseen opetushallitukselta 3.000 euroa siten, että hankkeen omarahoitusosuus katetaan opetustoimen määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvOpetustoimi