Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus28218.05.20092 Kj

4352-2008 (002, 014)

Turun kaupunkitutkimusohjelma vuosille 2009 - 2012

Tiivistelmä: -

Kh § 282

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

 

Osaamisen, luovuuden ja innovaatioiden edistäminen edellyttää hyvää ja tiivistä yhteistyötä kaupungin ja yliopistojen välillä. Taloudellisen taantuman aikana osaamiseen panostaminen korostuu. Yhteistyön perustana tulee olla kaupungin ja yliopistojen yhteiset intressit, kunnioittaen kuitenkin omista lähtökohdista lähtevää itsenäisyyttä. Tarvitsemme riittävän määrän yhteisiä strategisia tavoitteita, joita voidaan yhteisellä tahdolla edistää. Viime aikoina yhteistyössä on tapahtunut Turussa paljon myönteistä kehitystä.

 

Tiivistynyttä yhteistyötä kuvastaa liitteenä oleva prosessikartta.

 

Kaupunginhallitus on käsitellyt yliopistojen ja kaupunkitutkimuksen yhteistyötä 5.5.2008 § 268 ja tohtori Virpi Hirvensalo on esitellyt kaupungin tutkimusohjelmaa kaupunginhallitukselle 23.3.2009.

 

Hyvässä ja rakentavassa vuorovaikutuksessa yliopistojen kanssa syntynyttä kaupunkitutkimusohjelmaa voidaan pitää valtakunnallisesti merkittävänä tutkimuksen ja käytännön yhteistyöasiakirjana, joka on erityisen ajankohtainen nykyisessä yhteiskunnallisessa kehitysvaiheessa.

 

Tutkimusohjelmassa on mm. määritelty kyselyjen ja haastattelujen avulla neljä teemaa (painopistettä):

 

-osaava ja menestyvä kaupunki

-hyvinvoiva ja sosiaalisesti elinvoimainen kaupunki

-kestävä kehitys ja eheä kaupunkirakenne

-hyvän hallinnon kaupunki

 

Teemoja konkretisoivat näistä johdetut yksilöidymmät aiheet. Näiden kokonaisuuksien kesken suoritetaan ajankohtaisuuteen perustuvaa strategista tarkastelua.

 

Kaupunkitutkimusohjelman toteuttamiseksi ja muun tiedon tehostamiseksi tullaan erikseen suorittamaan rakenteellisia kehittämistoimenpiteitä yliopistojen kanssa.

 

Liite 1                                 Turun kaupunkitutkimusohjelma 2009–2012

 

Oheismateriaali 1              Kaupungin ja yliopistojen välisen yhteistyön prosessikartta 2008–2009

 

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

 

Ehdotus:      Kaupunginhallitus päättää, että Turun yliopistojen kanssa yhteistyössä laadittu liitteen mukainen Turun kaupunkitutkimusohjelma 2009–2012 hyväksytään kaupungin ja yliopistojen tutkimusyhteistyön perustaksi.

PäätösAsia palautettiin Randellin ehdotuksesta yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi.

Jakelu

palKeskushallinto, hallinto
ilmHallamurto Lasse