Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus29418.05.20097 Pj

1752-2009 (002, 021)

Liikuntapaikkavapaakorttien myöntäminen liikuntalautakunnalle

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunta päätti 7.4.2009 vapaakorttien myöntämisperusteista. Liikuntajohtaja on tehnyt esityksen kaupunginhallitukselle vapaakorttien myöntämisestä lautakunnalle. Vapaakortit esitetään myönnettäväksi lautakunnalle esityksen mukaisesti.

Kh § 294

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen 13.5.2009:

Liikuntatoimen johtosäännön 4 § mukaan liikuntalautakunta päättää toimialallaan mm. vapautusten ja alennusten myöntämisestä maksuihin ja vuokriin ja liikuntalaitosten ja ulkoilualueiden vapaakorttien jakoperusteista

Liikuntalautakunta on 7.4.2009 § 82 päättänyt vapaakorttien jakoperusteista seuraavasti:

Vapaakortteja voidaan jakaa sellaisille Turun kaupungin luottamushenkilöille ja viranhaltijoille, jotka tehtäviä hoitaessaan tarvitsevat tietoa Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen vastuulla olevista liikuntaolosuhteista. Vapaakorttien myöntämisen tavoitteena on, että valmistelu ja tehtävät päätökset perustuvat oikeaan henkilökohtaisesti havaittuun tietoon. Tarkoituksena on myös, että tiedon hankkiminen on mahdollisimman helppoa ja voi toteutua myös vapaa-ajalla ilman palkkaa tai palkkiota. Edellä mainituin perustein vapaakortteja ja niihin liittyviä oikeuksia vastikkeettomiin palveluihin liikuntatoimen ylläpitämillä liikuntapaikoilla voidaan jakaa korkeintaan 74:lle henkilölle valtuustokaudeksi. Kortti ja siihen liittyvä oikeus on henkilökohtainen. Viranhaltija, jonka virkasuhde päättyy siinä tehtävässä jonka perusteella oikeus on myönnetty, menettää oikeuden vapaakorttiin. Samoin luottamushenkilö, joka eroaa tai menettää oikeuden luottamustehtävään, menettää oikeuden vapaakorttiin.

Lisäksi vapaakortteja voidaan jakaa liikuntatoimessa vähintään 10 vuotta palvelleille liikuntapalvelukeskuksesta eläkkeelle siirtyneille henkilöille ja vähintään kolme kautta liikuntalautakunnassa varsinaisena jäsenenä istuneille luottamushenkilöille tai muuten ansioituneille edellisten liikuntalautakuntien jäsenille. Kortti ja siihen liittyvä oikeus on henkilökohtainen. Vapaakortti on lahja liikunnan edistämiseksi tehdystä työstä. Nämä vapaakortit ovat voimassa toistaiseksi.

Päätöksestä on tehty oikaisuvaatimus, jonka liikuntalautakunta 12.5.2009 hylkäsi. Samalla liikuntalautakunta päätti panna päätöksen toimeen mahdollisista valituksista huolimatta.

Esitän kaupunginhallitukselle, että se myöntäisi liikuntalautakunnan jäsenille kahden hengen vapaakortin sekä varajäsenille yhden hengen vapaakortin toimikaudeksi 2009-2012.

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 13.5.2009:

Liikuntalauta päätti 7.4.2009 § 82 vapaakorttien jakoperusteesta. Liikuntalautakunta hylkäsi 12.5.2009 § 109 päätöksellään asiasta tehdyn oikaisuvaatimuksen ja päätti, että asia voidaan panna täytäntöön lainvoimaisuutta odottamatta. Liikuntalautakunnan pöytäkirja on otto-oikeuden käyttämistä varten kaupunginhallituksen esityslistalla.  

Lautakunnan toimintasäännön mukaan liikuntajohtaja päättää korttien myöntämisestä päätettyjen perusteiden mukaisesti. Liikuntajohtaja ei kuitenkaan voi päättää esimiesorganisaationsa edusta, eikä lautakunnan ole mahdollista käsitellä edun myöntämistä itselleen tai käsitellä asian siirtämistä kaupunginhallitukselle, minkä vuoksi liikuntajohtaja on tehnyt hallintosäännön 20 § nojalla esityksen kaupunginhallitukselle vapaakorttien myöntämisestä lautakunnan jäsenille ja varajäsenille.

EhdotusKaupunginhallitus päättää myöntää liikuntalautakunnan jäsenille liikuntapaikkoja koskevan kahden hengen vapaakortin sekä varajäsenille yhden hengen vapaakortin toimikaudeksi 2009-2012.

PäätösKaupunginhallitus päätti myöntää päätettyjen perusteiden mukaisesti liikuntalautakunnan jäsenille ja varajäsenille liikuntapaikkoja koskevan henkilökohtaisen vapaakortin toimikaudeksi 2009-2012.

Päätös asiassa tehtiin Artesolan Rinteen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoLiikuntalautakunnan jäsenet
aoLiikuntalautakunnan varajäsenet
tiedLiikuntalautakunta
tpvLiikuntapalvelukeskus