Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus47108.09.2008 Pj
Kaupunginhallitus25904.05.20091 Pj
Kaupunginhallitus29018.05.20093 Pj

8686-2008 (043)

Kaupunginhallituksen jäsenen Rauno Artesolan selvityspyyntö

Tiivistelmä: -

Kh § 471

Kaupunginhallituksen jäsen Rauno Artesola 8.9.2008:

Pyydän kohteliaimmin kaupunginhallitukselle selvityksen onko liikuntatoimen ja FC TPS:n ja FC Interin kanssa tekemä sopimus vapaakortin käytön maksullisuudesta tehty siten kuin säännöstö hankinnoista ja viranhaltijan päätösmenettelyä koskevat ohjeet edellyttävät. Pyydän liittämään mukaan luettelon vapaakortin käyttäjistä Veritas-stadionilla ja siitä, onko heille kerrottu kortin maksullisuudesta.

EhdotusKaupunginhallitus päättää lähettää selvityspyynnön asianmukaisesti valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 259

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 28.4.2009:

Hankintamenettely

Voimassaolevien viranhaltijoiden päätösmenettelyä koskevien ohjeiden 5.3.3. kohdan mukaan päätöspöytäkirja voidaan jättää tekemättä silloin, kun hankintaa ei siitä annettujen säännösten ja määräysten mukaan poikkeuksellisesti tarvitse kilpailuttaa varsinaisella kirjallisella tarjouspyyntömenettelyllä.

Kun liikuntatoimi on sopinut kulloisenkin pelikauden ajan voimassa olleilla suullisilla sopimuksilla molempien Veritas Stadionilla pelaavien seurojen kanssa, että nämä laskuttavat Liikuntapalvelukeskukselta lipun hinnan toteutuneen vapaakortin käytön perusteella, on seurojen kanssa tehty luonteeltaan palvelujen hankintaa koskeva sopimus. Tätä palvelua ei ole mahdollista kilpailuttaa, koska kyse on tiettyyn tilaan ja palloilusarjaan sidotusta palvelusta. Voimassa olevien ohjeiden mukaan ei ole ollut tarpeen laatia päätöspöytäkirjaa seurojen kanssa tehdystä sopimuksesta. Liikuntapalvelukeskuksesta saadun tiedon mukaan on vapaakortin voimassaoloaikana vuosina 2005 - 2008 FC Interille ja FC TPS:lle maksettu vapaakorttien toteutuneen käytön perusteella kummallekin erikseen 500 - 1000 euroa vuodessa.      

Päätöspöytäkirjaohjeen 2.6.2 kohdan mukaan ilman päätöspöytäkirjaa tehty päätös tehdään erillisellä asiakirjalla, joka voi olla esimerkiksi päätös, lasku, tilaus, sopimus, toimituskirja tai muu edellä mainitun asian päättämiseen tarkoitettu vakiolomake. Tässä tapauksessa päätös on dokumentoitu laskulla.

Edun käyttäjät ja heille tehdyt ilmoitukset

Ko. vapaakorttia on vuosina 2005-2008 käyttänyt Veritas Stadionilla yhteensä 23 eri henkilöä. Liikuntapalvelukeskuksen mukaan asiaan perehtyneille vapaakorttipäätöksentekoon osallistuneille lautakunnan jäsenille on käynyt selville, että Veritas Stadionin tapahtumista turkulaisseurat ovat oikeutettuja lähettämään jälkikäteen laskun liikuntatoimelle. Muille vapaakortin saajille ei ole erikseen asiasta ilmoitettu.

Lista edun käyttäjistä on esillä kaupunginhallituksen kokouksessa.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että selvitys merkitään tiedoksi ja että kaupunginhallituksen jäsenen Rauno Artesolan selvityspyyntö merkitään käsitellyksi.

PäätösAsia pantiin pöydälle Mannin ehdotuksesta yksimielisesti.

Ennen pöydällepanoehdotusta Artesola Rinteen kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

Kaupunginhallitus päättää, että selvitys merkitään tiedoksi ja ilmoittaa liikuntalautakunnalle, että se ei voi myöntää kaupungin maksamia etuisuuksia henkilöille ilman heidän tietämättään palvelun maksullisuudesta, eikä hankkia niitä myöskään itselleen. Kaupunginhallituksen jäsenen Rauno Artesolan selvityspyyntö merkitään käsitellyksi.

Kh § 290

Pöydältä 4.5.2009 § 259

PäätösKaupunginhallitus päätti, että selvitys merkitään tiedoksi ja ilmoittaa liikuntalautakunnalle, että se ei voi myöntää vapaakortteihin liittyviä kaupungin maksamia etuisuuksia henkilöille heidän tietämättään palvelun maksullisuudesta, eikä hankkia niitä myöskään itselleen. Kaupunginhallituksen jäsenen Rauno Artesolan selvityspyyntö merkittiin käsitellyksi.

Päätös asiassa tehtiin Artesolan Randellin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedLiikuntalautakunta
tiedLiikuntapalvelukeskus