Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22514.04.20096 Yj

14844-2007 (613, 627)

Kv: Kähärin kaupunginosan korttelin 28 tontin 1, Ruohonpään kaupunginosan korttelin 41 tontin 6 ja Vätin kaupunginosan Satakunnantien osan asemakaavanmuutos-, tonttijako- ja tonttijaonmuutosehdotus (os. Tommilankatu 25-27) "Tommilankatu" (20/2008) (Yj)

Tiivistelmä:

Asemakaavatoimisto on laatinut otsikossa mainituille alueille asemakaavanmuutosehdotuksen. Asemakaavanmuutosehdotus mahdollistaa kahden tontin ja niiden välisen puistovyöhykkeen yhdistämisen yhdeksi liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Rakennusoikeutta uudelle liike- ja toimistorakennusten korttelialueelle osoitetaan 9 300 k-m2.

Kh § 225

Asemakaavatoimisto/Risto Eräpohja 22.1.2009/59-09:

”Asemakaavatoimisto lähettää oheisena otsikossa mainitulle alueelle 30.10.2008 laatimansa ja 20.1.2009 muutetun asemakaavanmuutosehdotuksen.

 

Asemakaavan laadinta perustuu Ruohonpään Kiinteistöt Oy:n anomukseen.

 

Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan kahden tontin ja niiden välisen puistovyöhykkeen yhdistäminen yhdeksi liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Uuden rakennuskorttelin pinta-ala on 7237 m2. Rakennusoikeudeksi on määritetty 9300 m2, josta noin 3500–4000 m2 tulee maanalaisen pysäköinnin ja talotekniikan käyttöön.

 

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta hyväksyi luonnoksen 23.9.2008, jonka jälkeen ehdotuksesta on pyydetty lausunnot ympäristö- ja kaavoitusviraston rakennusvalvonta-, suunnittelu- ja ympäristönsuojelutoimistoilta, Kiinteistölaitokselta, Vesilaitokselta ja Turku Energialta (sähkö + kaukolämpö).

 

Rakennusvalvontatoimisto esitti, että kevyen liikenteen väylä tulisi merkitä ohjeellisena kaavakarttaan. Samalla se piti parempana ratkaisuna, että istutettavasta tontin osasta muodostettaisiin yleinen puisto.

 

Asemakaavatoimisto:

Kevyen liikenteen väylä on merkitty ohjeellisena kaavakarttaan.

 

Luonnoksessa istutettava tontinosa esitettiin puistona, mutta neuvotteluissa Kiinteistölaitoksen kanssa kävi ilmi, että tällöin kaupunki joutuisi lunastamaan alueella olevan omakotimaisen rakennuksen sekä puistoksi muutettavan tontinosan sekä epäili puisto-osaston voimavaroja tämänkaltaisten puistikoiden hoitamisessa. Asemakaavatoimisto piti perusteltuna liittää se osaksi tonttia.

 

Suunnittelutoimisto esitti lausunnossaan, että tonttiliittymäkieltoa jatkettaisiin koskemaan myös tontin istutettavaa osuutta sekä Satakunnantieltä että Tommilankadulta. Se esitti myös, että turvallisten näkemien takaamiseksi rakennusalueen rajaa Tommilankadun varrella siirrettäisiin vähintään 2 metriä tontin rajasta sisäänpäin ja että Satakunnantien puoleisille julkisivuille tulee toimistotilojen osalta asettaa äänieristävyysvaatimus 26 dBA.

 

Asemakaavatoimisto on tehnyt tarvittavat merkinnät kaavakarttaan.

 

Kiinteistölaitos esitti, että asemakaavamuutoksen yhteydessä hyväksyttävän tonttijaon muutoskustannukset tulee periä samanaikaisesti asemakaavanmuutoskustannusten kanssa.

 

Turku Energia Kaukolämmön edustaja kertoi puhelimitse, että kaava-alueella kulkee kaukolämpöjohto, joka ei kuitenkaan aiheuta haittaa rakentamiselle.

 

Muilta osin lausunnoissa ei ollut huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

 

Asemakaavanmuutoksen osallisille on lähetetty ilmoitus muutoksen vireille tulosta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma.”

 

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on 10.2.2009 esittänyt, että 30.10.2008 päivätty ja 20.1.2009 lausuntojen perusteella muutettu Kähärin kaupunginosan korttelin 28 tontin 1, Ruohonpään kaupunginosan korttelin 41 tontin 6 ja Vätin kaupunginosan Satakunnantien osan asemakaavanmuutosehdotus hyväksytään.

 

Lautakunta on samalla päättänyt esittää, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako/tonttijaonmuutos: (Kähäri) 72-28 tontti 21.

 

Ehdotus on ollut säädetyssä järjestyksessä julkisesti nähtävänä 16.2.-17.3.2009 kenenkään tekemättä ehdotusta vastaan muistutusta.

 

Oheismateriaali 1              Selostus

 

Oheismateriaali 2              Tilastolomake

 

Kartta on jaettu erillisenä.

 

Kaupunginhallitus ilmoittaa puoltavansa asemakaavanmuutos- ja tonttijako/tonttijaonmuutosehdotuksen hyväksymistä ympäristö- ja kaavoituslautakunnan esittämässä jäljempänä olevassa kaupunginhallituksen ehdotuksessa tarkemmin yksilöidyssä muodossa.

 

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä asemakaavatoimiston laatiman 30.10.2008 päivätyn ja 20.1.2009 lausuntojen perusteella muutetun Kähärin kaupunginosan korttelin 28 tontin 1, Ruohonpään kaupunginosan korttelin 41 tontin 6 ja Vätin kaupunginosan Satakunnantien osan asemakaavanmuutosehdotuksen.

 

Samalla kaupunginvaltuusto päättää, että asemakaavanmuutoksen yhteydessä hyväksytään sitova tonttijako/tonttijaonmuutos: (Kähäri) 72-28 tontti 21.

-----

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää tehdä kaupunginvaltuustolle edellä olevan ehdotuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto