Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Ammattikorkeakoulun hallitus1229.01.200912
Kaupunginhallitus20606.04.20091 Oj

857-2009 (004, 619)

Ammattikorkeakoulun liittyminen rakennus-, kiinteistö- ja ympäristöalan Venäjä-koulutusyhteistyön tukisäätiöön

Tiivistelmä:

Ammattikorkeakoulun hallitus on 29.1.2009 päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että ammattikorkeakoulu oikeutettaisiin liittymään perustettavaan rakennus-, kiinteistö- ja ympäristöalan Venäjä-koulutusyhteistyön tukisäätiöön. Osuuspääoma tultaisiin maksamaan ammattikorkeakoulun rakennustekniikan koulutusohjelman opetusministeriöltä saamista laatuyksikköpalkintorahoista. Talouden vastuualue on ilmoittanut, että sillä ei ole huomautettavaa ammattikorkeakoulun hallituksen esitykseen, mikäli osuuspääoma suoritetaan em. laatuyksikköpalkintorahoista.

Amkh § 12

Koulutusjohtaja Raimo Vierimaa 13.1.2001:

 

Rakennusteollisuus RT ry on käynnistänyt laajan täydennyskoulutuksen kehittämisohjelman. Tämän kehittämistyön tueksi muodostetaan Rakennus-, kiinteistö- ja ympäristöalan Venäjä-koulutusyhteistyön tukisäätiö. Säätiön perustajat suorittavat kukin 10 000 €:n osuusmaksun. Tavoitteena on kerätä 400 000 €:n peruspääoma.

 

Säätiön perustajiksi tullaan pyytämään talonrakennus-, tuoteteollisuus-, infra-, kiinteistönpito ja –huolto, pinta- ja tekninen urakointi sekä suunnittelualan yrityksiä, järjestöjä, oppilaitoksia ja tutkimuslaitoksia.

 

Säätiön tavoitteena on rakennusalan viennin edistäminen koulutuksen avulla.

 

Säätiön tehtävänä on luoda edellytykset suomalaisten rakennus- ja kiinteistöalan yritysten, järjestöjen, oppilaitosten ja tutkimuslaitosten yhteisiin kehittämistoimenpiteisiin ja hankkeisiin Pietarissa.

 

Säätiön merkitys ja hyöty Turun ammattikorkeakoululle: Säätiön avulla saadaan käytännön tietoa Venäjän rakennus- ja kiinteistöalasta, voidaan kehittää yritysten vientitoimintaa ja päästään osallistumaan kehittämis- ja tutkimushankkeisiin. Koulutuksessa voidaan ottaa huomioon suuntautuminen Venäjän markkinoille ja samalla lisätä kansainvälistymistä molemmin puolin rajaa.

 

Rakennettu ympäristö on suurin työllistäjä Varsinais-Suomessa: rakennustuotanto työllistää 17000, alan palvelut 15000, kiinteistöala 15000 ja rakennustuoteteollisuus 7000 henkilöä eli yhteensä 54000 henkilöä työskentelee rakennusalalla

 

Rakennusteollisuus RT ry on koko rakennusteollisuuden liittoyhteisö, joka muodostuu Rakennus-teollisuus RT ry:stä keskusliittona ja siihen kuuluvista viidestä toimialasta. Viiden toimialan yhteensä yli 2000 jäsenyrityksen palveluksessa on lähes 55 000 henkilöä. Jäsenyritysten yhteenlaskettu liike-vaihto on noin 10 miljardia euroa.

 

Mainittakoon, että Turun ammattikorkeakoulun rakennustekniikan koulutusohjelma sai vuonna 2008 ensimmäisenä tekniikan alan yksikkönä Opetusministeriön myöntämän laatuyksikköpalkinnon.

 

Vararehtori Olli Mertanen:

 

Ehdotus       Ammattikorkeakoulun hallitus päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy Turun ammattikorkeakoulun liittymisen perustettavaan säätiöön ja että ammattikorkeakoulu valtuutetaan maksamaan säätiölle osuuspääoman, 10000 €, joka suoritetaan rakennustekniikan saamista opetusministeriön laatuyksikköpalkkio rahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 206

Kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 31.3.2009:

Talouden vastuualue on ilmoittanut, että sillä ei ole huomautettavaa ammattikorkeakoulun hallituksen tekemään esitykseen, mikäli osuuspääoma suoritetaan rakennustekniikan koulutusohjelman saamista opetusministeriön laatuyksikköpalkintorahoista.

Apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turun ammattikorkeakoulu oikeutetaan liittymään perustettavaan rakennus-, kiinteistö- ja ympäristöalan Venäjä-koulutusyhteistyön tukisäätiöön ja

että osuuspääoma tulee maksaa Turun ammattikorkeakoulun rakennustekniikan koulutusohjelman saamista opetusministeriön laatuyksikköpalkintorahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAmmattikorkeakoulun hallitus
tpvTurun ammattikorkeakoulu