Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus18323.03.20091 Oj

3876-2009 (033, 015)

Turun ammatti-instituutin lupa-anomus hakea Manner-Suomen ESR-ohjelman, Toimintalinja 4, hankerahoitusta

Tiivistelmä:

Turun ammatti-instituutti on pyytänyt kaupunginhallituksen lupaa hakea Manner-Suomen ESR-ohjelman, Toimintalinja 4 - Hyvien käytäntöjen etsiminen ja levittä-minen, hankerahoitusta yhteensä 451.050 euroa ajalle 1.7.2009 - 30.6.2012. Hakuaika päättyy 31.3.2009.

Kh § 183

Johtava rehtori Seija Mattila:

Turun ammatti-instituutti anoo Turun kaupunginhallitukselta luvan hakea Manner-Suomen ESR-ohjelman, Toimintalinja 4 - Hyvien käytäntöjen etsiminen ja levittäminen, -hankerahoitusta yhteensä 451 050 euroa ajalle 1.7.2009 - 30.6.2012. Hankehakemusten hakuaika päättyy 31.3.2009. Hankerahoitusta myöntää Hämeen T&E-keskus.

Perustelut hankkeen käynnistämiselle

Hankkeen tavoitteena on löytää ja levittää eri hankkeissa kehitettyjä nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja työelämän välisen yhteistyön kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä.

Lisäksi hankkeen tavoitteena on edistää eri hankkeiden ja niiden taustaorganisaatioiden välistä yhteistyötä ja verkostoitumista sekä kehittää uusia työkaluja ja toimintamalleja hyvien käytäntöjen tunnistamiseen ja levittämiseen sekä hankkeiden välisen vertaisarvioinnin ja keskinäisen oppimisen kehittämiseen.

Hankkeen kohderyhmään kuuluvat seuraavat tahot:

- hankkeet, hankeverkostot ja näiden taustaorganisaatiot sekä henkilöstö

- muut koulutusorganisaatiot ja hankkeen levittämisteemojen kanssa työskentelevät tahot

- yritykset

- työmarkkinajärjestöt

- viranomaistahot

- paikallisen, kansallisen ja ylikansallisen tason päättäjät

- tiedotusvälineet ja niiden kautta ns. suuri yleisö

- kansainväliset yhteistyökumppanit

Hankkeen toteuttamisessa ovat mukana seuraavat koulutusorganisaatiot ja niissä toteutettavat hankkeen levittämisteemoihin liittyvät hankkeet:

- Turun ammatti-instituutti (hallinnoiva organisaatio)

- Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

- Keskuspuiston ammattiopisto (Helsinki)

- Kiipulan ammattiopisto

- Salon seudun koulutuskuntayhtymä

Hanke hyödyttäisi Turun ammatti-instituutin kehittämistyötä ja toisi lisää osaamista organisaatioon (esimerkiksi arviointiosaamisen ja kehittämistyökalujen sekä uusien mallien käyttöönoton kautta).

Hankkeen kokonaisbudjetti on 451 050 euroa. Turun kaupungille ei hankkeesta koidu kuluja, koska omarahoitusosuus on kokonaisuudessaan B-rahaa eli erikseen raportoitavaa rahoitusta (esimerkiksi opetus- ja ohjaushenkilöstön palkkakulut koulutusajalta) - ns. "virtuaalirahaa" - jonka kerryttämiseen osallistuvat kaikki mukana olevat organisaatiot. Myös omarahoitusosuutta ei tarvita omaan budjettiin.

Johtava rehtori Seija Mattila:

Turun ammatti-instituutti esittää, että Turun kaupunginhallitus myöntää Turun ammatti-instituutille luvan hakea Manner-Suomen ESR-ohjelman, Toimintalinja 4 - Hyvien käytäntöjen etsiminen ja levittäminen, -hankerahoitusta yhteensä 451 050 euroa ajalle 1.7.2009 - 30.6.2012.

Apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi 23.3.2009:

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkisen 26.2.2009 päivätyn säästöohjeen mukaan uusia kehityshankkeita ja –projekteja ei käynnistetä vuoden 2009 aikana, ellei kyseessä ole talousohjelman toteuttamiseen tai selkeästi kaupungin toiminnan tuottavuutta tai taloudellisuutta parantava hanke. Säästöohjeen mukaan kaikki uudet hankkeet tulee hyvin perusteltuina toimittaa keskushallintoon arvioitaviksi ja sektorista vastaavan apulaiskaupunginjohtajan lausunnon perusteella kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Kuten edellä olevasta johtava rehtori Seija Mattilan tekstistä ilmenee, hankkeen tavoitteena on löytää ja levittää eri hankkeissa kehitettyjä nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja työelämän välisen yhteistyön kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä. Lisäksi hankkeen tavoitteena on edistää eri hankkeiden ja niiden taustaorganisaatioiden välistä yhteistyötä ja verkostoitumista.

Hankkeen toteuttamisaikataulu on 1.7.2009 - 30.6.2012 ja kokonaisbudjetti n. 450.000 euroa. Kokonaisbudjetista n. 355.000 euroa on ERS/valtion osuutta ja n. 95.000 euroa erikseen raportoitavaa osuutta sisältäen mm. opetus- ja ohjaushenkilöstön palkkakulut koulutusajalta. Kuten johtava rehtori Seija Mattilan esityksestä ilmenee, Turun kaupungille ei hankkeesta aiheudu kuluja.

Oheismateriaali 1Hankkeen alustava työsuunnitelma

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun ammatti-instituutille annetaan lupa hakea Manner-Suomen ESR-ohjelman, Toimintalinja 4 ”Hyvien käytäntöjen etsiminen ja levittäminen”, -hankerahoitusta ajalle 1.7.2009 - 30.6.2012.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun ammatti-instituutti - Åbo yrkesinstitut