Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus17423.03.200911 Kj

1427-2009 (001, 014)

Seutuvaltuuskunnan nimeäminen

Tiivistelmä: -

Kh § 174

Kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen:

 

Edustajainkokous kokoontuu 31.3.2009 valitsemaan seutusopimuksen mukaisesti Turun seudun seutuvaltuuskunnan, joka käyttää ylintä päätösvaltaa seudun yhteisissä asioissa. Edustajainkokouksen tehtävänä on valita jäsenkuntia edustavat seutuvaltuuskunnan jäsenet ja heille varajäsenet.

 

Kunkin jäsenkunnan tulee valita yksi edustaja ja varaedustaja edustajainkokoukseen. Edustajan ja varaedustajan on oltava jäsenkuntien valtuutettuja. Edustajainkokouksessa jäsenkunnalla on yksi ääni. Edustajainkokouksen esityslista lähetetään edustajille vähintään 14 päivää ennen kokousta.

 

TSekin hallituksen puheenjohtaja avaa edustajainkokouksen. Edustajainkokous valitsee itselleen puheenjohtajan, sihteerin ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat myös ääntenlaskijoina. Edustajainkokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet edustajista on saapuvilla. Seudun yhteisissä asioissa ylintä päätösvaltaa käyttää seutuvaltuuskunta. Kullakin jäsenkunnalla on valintaa edeltävän vuodenvaihteen asukasluvun perusteella jäseniä seutuvaltuuskunnassa seuraavasti:

 

Jäsenkunnan asukasluku alle 9000

2 edustajaa

Jäsenkunnan asukasluku välillä 9000 – 20000

3 edustajaa

Jäsenkunnan asukasluku yli 20000

4 edustajaa

Turun kaupunki

15 edustajaa

 

Seutuvaltuuskunnassa edustettuina olevien ryhmien osuus valittaessa vastaa jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien ryhmien kunnallisvaaleissa saamaa ääniosuutta seutukunnan alueella vaalilaissa säädetyn suhteellisuusperiaatteen mukaisesti. Jokainen jäsenkunta asettaa ehdolle valittaviksi seutuvaltuuskunnan jäseniksi ja varajäseniksi vähintään kaksinkertaisen määrän kunnasta valittavien määrään nähden.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää asettaa seutuvaltuuskuntaan ehdolle 15 jäsentä ja nimeää Turun kaupungin edustajan ja varaedustajan 31.3.2009 pidettävään edustajainkokoukseen.

PäätösKaupunginhallitus päätti, että Turun kaupungin edustajaksi 31.3.2009 pidettävään Turun Seudun kuntien edustajainkokoukseen nimetään Olli A. Manni ja varaedustajaksi Timo Kari.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti ehdottaa Turun seudun edustajainkokoukselle, että Turun kaupungin edustajiksi ja varaedustajiksi Turun seudun seutuvaltuuskuntaan valitaan seuraavat henkilöt:

  
Randell AleksiNordqvist HarryKOK
Arve MinnaKeskinen PirkkoKOK
Harjanne AilaPuhakka MariaKOK
Mikkola JukkaHellstén JormaSDP
Lehtinen SeppoRosenlöf JarmoSDP
Elo PiiaKoikkalainen LeenaSDP
Hasan Ruth Eloranta Eeva-JohannaSDP
Sarlund KatriRantanen ElinaVIHR
Laaksonen MikkoHelva MikaVIHR
Heikkilä PasiArtesola RaunoVAS
Muukkonen MirkaRinne PirjoVAS
von Frenckell-Ramberg ChristelLindholm LindaRKP
Laivoranta Jarmo   Hihnala Sakari   KESK
Lohela MariaViitanen TomiPS
Lindberg VäinöEeva RaijaKD

Jakelu

ilmTurun seudun seutuvaltuuskunta
ilmTehtävään valitut
ilmHeikkinen Tuomas
ilmKuru Hannele
ilmSaaranen Helvi
ilmVirtamo Nina