Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus6602.02.20095 Yj

9943-2005 (612)

Turun arkkitehtuuripoliittinen ohjelma

Tiivistelmä:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston johdolla on valmisteltu ehdotus Turun arkkitehtuuripoliittiseksi ohjelmaksi. Kaupunginhallitukselle esitetään, että arkkitehtuuripoliittinen ohjelma lähetettäisiin kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Kh § 66

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 29.1.2009:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston johdolla on valmisteltu ehdotus Turun arkkitehtuuripoliittiseksi ohjelmaksi. Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on päättänyt lähettää Turun arkkitehtuuripoliittisen ohjelman kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi ja lähetettäväksi edelleen kaupunginvaltuustolle.

Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman tavoitteena on ohjata elinympäristömme kehittämistä ja hoitamista siten, että kaupungin historialliset arvot ja vetovoimaisuus säilyvät ja jälkipolvet voivat asua elinvoimaisessa, kauniissa kaupungissa. Arkkitehtuuripoliittinen ohjelma on osa Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 –hanketta.

Arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassa mainitaan yhtenä kärkihankkeena Turun kansallinen kaupunkipuisto. Kaupunginhallitus on 12.1.2009 § 17 päättänyt, että kansallisen kaupunkipuiston hoito- ja käyttösuunnitelma laaditaan liitteenä olleen kartan osoittamalle alueelle. Tässä vaiheessa ei oteta kantaa siihen, hakeeko kaupunki kansallisen kaupunkipuiston statusta. Kaupunginhallituksen tehtyä em. päätöksen voidaan Turun arkkitehtuuripoliittinen ohjelma saattaa kaupunginhallituksen ja –valtuuston käsiteltäväksi.

Liite 1Turun arkkitehtuuripoliittinen ohjelma

EhdotusKaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että liitteenä 1 oleva Turun arkkitehtuuripoliittinen ohjelma hyväksytään.

PäätösKaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että liitteenä 1 oleva Turun arkkitehtuuripoliittinen ohjelma hyväksytään kuitenkin siten, että kansallisen kaupunkipuiston statuksen hakemisesta päätetään erillisen valmistelun pohjalta.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Asiaa oli kaupunginhallituksen kokouksessa selvittämässä kaavoitustoimenjohtaja Markku Toivonen.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto


Liitteet:

Kh § 66
Liite 1:Arkkitehtuuripoliittinen ohjelma, edellä mainitun perusteella korjattu versio