Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5702.02.20092 Pj

689-2009 (014, 420)

Lakisääteisen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman hyväksyminen kunnassa lapsen oikeuksien juhlavuonna 2009

Tiivistelmä: -

Kh § 57

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 26.1.2009:

Kunnan tulee uuden lastensuojelulain 12 §:n perusteella laatia suunnitelma lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi. Suunnitelman hyväksyy valtuusto ja se tarkistetaan vähintään kerran neljässä vuodessa. Suunnitelman tulee ylittää hallintokuntien rajat ja kattaa laajasti lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä hyvinvointiin liittyvät palvelut.

Kuntaliitto on lähettänyt kuntien luottamushenkilöille kirjeen lakisääteisen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman hyväksymisestä kunnassa lapsen oikeuksien juhlavuonna sekä kutsun lastensuojelun laatupäiville, joka järjestetään Turussa 3.3.2009 (http://www.lastensuojelunlaatupaivat.fi ).

Kuntaliitto on aiemmin julkaissut oppaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laatimisesta.

Oheismateriaali 1Opas lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laatimisesta

Oheismateriaali 2Suomen Kuntaliiton kirje 12.1.2009

Turun kaupungissa on jo aiemmin 2000-luvun alussa tehty ns. Turun lasten ja nuorten hyvinvointiselonteko sekä hyväksytty Turun lasten ja nuorten hyvinvointipoliittinen ohjelma. Nyt on tarkoitus käynnistää lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laatiminen. Kaupunginhallituksen jäsenten toivotaan tämän vuoksi osallistuvan lastensuojelun laatupäiville.

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmPeruspalvelulautakunta