Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus612.01.20096 Kj

15739-2008 (010)

Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiön sääntöjen muuttaminen

Tiivistelmä:

Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiö on laatinut ehdotuksen sääntöjensä muuttamisesta ja pyytänyt 5.12.2008 mm. Turun kaupungilta lausuntoa asiasta. I kaupunginlakimies Antero Kastemaa on 30.12.2008 antamassaan lausunnossa katsonut, että sääntömuutosehdotus voidaan hyväksyä.

Kh § 6

Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiö 5.12.2008:

 

Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiön säännöt ovat muutoksen tarpeessa. Sääntöjen muuttaminen edellyttää säätiön sääntöjen 12§ mukaan, että säätiön perustajille annetaan tilaisuus lausunnon antamiseen sääntömuutoksista.

 

Oheisena säätiön vanhat säännöt, esitys uusiksi säännöiksi joihin säätiön hallituksen hyväksymät muutosehdotukset on merkitty tummennettuina ja erillinen liite jossa muutoksia perustellaan.

 

Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiön hallitus pyytää lausuntoanne ehdotuksesta uusiksi säännöiksi 31.12.2008 mennessä.

I kaupunginlakimies Antero Kastemaa 30.12.2008:

Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiö on laatinut ehdotuksen sääntöjensä muuttamisesta ja pyytänyt 5.12.2008 mm. Turun kaupungilta lausunnon uusista säännöistä. Sääntöjä voidaan muuttaa, jos vähintään ¾ hallituksen jäsenistä hyväksyy muutoksen. Ennen sääntöjen muuttamista tehtävää päätöstä hallituksen on varattava säätiön perustajille tilaisuus lausunnon antamiseen asiassa.

Ehdotettu sääntöjen muutos ilmenee liiteasiakirjoista.  Ehdotuksen mukaan säätiön nimi muuttuu siten, että nimen suomenkielinen osa on ennen nimen ruotsinkielistä osaa. Uusi nimi on Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiö – Stiftelsen för fiskeri- och sjöfartutbildning. Säätiön kotipaikka muuttuu Turusta Paraiseksi.

Säätiön tarkoitusta ja sen toteuttamista koskevat toinen ja kolmas pykälä on muutettu vastaamaan paremmin säätiön nykyisin harjoittamaa koulutustehtävää. Muutos on kuitenkin niin vähäinen, ettei sen hyväksymiseen ole mielestäni estettä.

Muut muutokset ovat vähäisiä ja teknisiä.

Kaupunginhallitus ilmoittanee säätiön hallitukselle, ettei uusien sääntöjen hyväksymiselle on Turun kaupungin puolelta estettä. Säätiön hallitus ottanee huomioon, että Paraisten kaupunki muuttuu Länsi-Turunmaan kaupungiksi vuoden 2009 alusta.

Liite 1Ehdotus uusiksi säännöiksi

Oheismateriaali 1Säätiön nykyiset säännöt

Oheismateriaali 2Perustelut sääntöjen muutokselle

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää ilmoittaa Kalatalouden ja merenkulun koulutussäätiölle, ettei Turun kaupungilla ole huomauttamista ehdotetun sääntömuutoksen johdosta. Säätiön hallitus ottanee kuitenkin sääntöjen sisällössä huomioon, että Paraisten kaupunki on 1.1.2009 lukien muuttunut Länsi-Turunmaan kaupungiksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKalatalouden ja merenkulun koulutussäätiö
ilmKastemaa Antero


Liitteet:

Kh § 6
Liite 1:Ehdotus uusiksi säännöiksi