Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta3309.03.20215

9374-2020 (00 00 00)

Lisätilat vuoden 2021 kuntavaalien järjestelyjä varten

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 33

Kaupunginlakimies Jukka Vanto ja lakimies Henna Puska 5.3.2021:

Keskusvaalilautakunnan tehtävänä on muun ohella järjestää ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastus. Tämä on tehty keskusvaalilautakunnan kanslian tiloissa. Vuoden 2021 kuntavaaleissa koronapandemiatilanteen edellyttämien turvavälien ja muiden turvallisuusvaatimusten vuoksi ko. tehtävää ei kuitenkaan voida suorittaa kanslian tiloissa. Yhteisten palveluiden vuokraus ja toimitilapalvelut tarjoavat tarkoitukseen soveltuvat tilat samasta pihapiiristä. Kohteen siivouksen kustannukset tulevat keskusvaalilautakunnan maksettaviksi.

Perinteinen laskentapaikka on edelleenkin ensisijainen laskentapaikka ääntenlaskennalle ja tarkastuslaskennalle. Mikäli ilmenee, että laskentaa ja tarkastuslaskentaa ei voida turvavälit huomioon ottaen toimittaa perinteisessä laskentapaikassa, voidaan tarvittaessa siirtyä suorittamaan nämä tehtävät Turun Messukeskukseen.

EhdotusKeskusvaalilautakunta merkitsee lisätiloihin liittyvän valmistelun tiedokseen ja oikeuttaa keskusvaalilautakunnat sihteerit tarvittaessa sopimaan niihin liittyvistä järjestelyistä.

PäätösEsittelijän muutetusta päätösehdotuksesta keskusvaalilautakunta merkitsi lisätiloihin liittyvän valmistelun tiedokseen ja oikeutti keskusvaalilautakunnat sihteerit tarvittaessa sopimaan niihin liittyvistä järjestelyistä. Oikeusministeriön ilmoittaman vaalien ajankohdan siirtymisen ja toisaalta tilojen varaustilanteen vuoksi yhteisten palveluiden vuokraus ja toimitilapalvelut etsivät ennakkoäänten tarkastusta varten toiset tilat. Kohteen siivouksen kustannukset voivat tulla keskusvaalilautakunnan maksettaviksi.

Asian esitteli kaupunginlakimies Jukka Vanto.