Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta1809.02.20213

1730-2021 (02 08 00)

Suojavarusteiden hankkiminen vuoden 2021 kuntavaaleihin

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 18

Kaupunginlakimies Jukka Vanto 9.2.2021:

Oikeusministeriö on 1.10.2020 päivätyssä yleiskirjeessään (VN20585/2020) ilmoittanut selostavansa koronavirustilanteen vaatimia erityisjärjestelyitä yksityiskohtaisemmin myöhemmin. Tätä päätöstä tehtäessä kirjeessä tarkoitettuja yksityiskohtaisempia ohjeita ei ole vielä annettu. Yksityiskohtaisempien ohjeiden puuttumisesta huolimatta kuntien on edettävä valmisteluissa, jotta tarvittavat suojavarusteet ehditään valmistamaan ja toimittamaan ennen vaaleja.

Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksesta on saatu tarjous pisarasuojien eli ns. suojapleksien valmistamisesta (kaupungin omana työnä) yhteishintaan 8 300 euroa (alv 0 %, 100 kpl). Tarjouksessa on sitouduttu siihen, että valmiit suojat toimitetaan viimeistään 26.3.2021. Näitä suojia voitaisiin käyttää yleisillä ennakkoäänestyspaikoilla ja vaalipäivän äänestyspaikoilla.

Keskusvaalilautakunnan ja sen kanslian työskentelyssä, yleisillä ennakkoäänestyspaikoilla, kotiäänestyksissä, laitosäänestyksissä, vaalilautakuntien ja vaaliavustajien työskentelyssä sekä ääntenlaskennassa tarvitaan myös erilaisia suojavarusteita ja desinfiointiaineita, joita hankittaisiin kaupungin keskitetyn hankintapalvelun kautta tässä vaiheessa seuraavasti:

Hyvinvointitoimialalta on ilmoitettu, että joihinkin suojautumisen kannalta ongelmallisempiin laitos- tai kotiäänestyskohteisiin saadaan tarvittaessa varusteet hyvinvointitoimialalta kulloisenkin ohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi voidaan tilata tarvittaessa esim. erä venttiilittömiä FFP2 -maskeja erikoistilanteita varten.

Suunenäsuojaimia jaettavaksi niille äänestäjille, joilla ei ole omia mukanaan, saadaan hyvinvointitoimialan varastoista 15 000 kpl. Lisäksi saadaan pieni erä kertakäyttöisiä visiireitä. Mahdollisesta kaupungin sisäisestä laskutuksesta voivat keskusvaalilautakunnan sihteerit sopia erikseen.

Mikäli oikeusministeriön/THL:n myöhemmin annettavat ohjeet antavat aihetta, tilauksia tehdään lisää.

PäätösKeskusvaalilautakunta päätti oikeuttaa sihteerit tekemään edellä tarkoitetut tilaukset ja hankinnat.

Asian esitteli kaupunginlakimies Jukka Vanto.

Jakelu

tiedEkdal Reija
tpvGrannas Jan
tiedJärvinen Tapani
tiedKumpulainen Maarit
tiedLiuksa Riitta
tiedPeltoniemi Jutta
tpvPuska Henna
tiedSaurama Laura
tpvVanto Jukka