Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta7618.09.20179

9956-2017 (013)

Vuoden 2018 presidentinvaalin valmistelu

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 76

Kaupunginlakimies Jukka Vanto 14.9.2017:

Vuoden 2018 presidentinvaalin aikatauluja on käsitelty oikeusministeriön kirjeissä ja ohjeissa. Turun keskusvaalilautakunnan kanslia avataan marraskuussa 2017. Keskusvaalilautakunnan sihteeri rekrytoi tarvittavan muun henkilökunnan loppuvuodeksi 2017 ja vaaleja edeltäväksi ajaksi sekä tarvittaviin jälkitöihin vuodelle 2018. Mahdollisesta keskusvaalilautakunnan 2. sihteerin ottamisesta keskusvaalilautakunta päättää kuitenkin erikseen.

Kaupunginhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja päätettävä muun ohella yleisistä ennakkoäänestyspaikoista sekä määrättävä kunkin äänestysalueen vaalipäivän äänestyspaikat. Vaalien monista käytännön järjestelyistä vastaa keskusvaalilautakunta.

Valmistelut on aloitettu vaalipäivän ja ennakkoäänestyksen äänestyspaikkojen valmistelusta selvittämällä mitkä paikat ovat edelleen käytettävissä ja päivittämällä sen jälkeen äänestyspaikkoja koskevat tiedot.

Kaupunginvaltuuston päätösten mukaisesti äänestysalueita on Turun kaupungissa 50 eli sama määrä kuin kevään 2017 kuntavaaleissa edellisissä vaaleissa.

Esitykset äänestyspaikoista valmistellaan siten, että kaupunginhallitus voi päättää paikoista viimeistään 23. lokakuuta 2017, koska tiedot on vietävä valtakunnalliseen vaalitietojärjestelmään viimeistään 3. marraskuuta 2017 klo 12.

Syksyn 2017 kuluessa ja vuodenvaihteessa

- tarkistetaan ja päivitetään käytössä olleet henkilöstöhallinnon ja muut lomakkeet

- varmistetaan käytössä olevat tietojärjestelmät

- tehdään tai valmistellaan vuoden 2018 alkua varten tarvittavat hankinnat kansliaan ja tulevia äänestyspaikkoja varten

EhdotusKeskusvaalilautakunta keskustelee tulevista vaalijärjestelyistä ja oikeuttaa lautakunnan sihteerin suorittamaan tarvittavat hankinnat ja rekrytoimaan tarvittavan kansliahenkilökunnan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunginlakimies Jukka Vanto.