Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta6609.08.20178

8521-2017 (041)

Keskusvaalilautakunnan vuoden 2018 talousarvioehdotus

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 66

Kaupunginlakimies Jukka Vanto 3.8.2017:

Vuonna 2018 järjestetään presidentinvaali sekä mahdollisesti maakuntavaalit. Aiemmin esitetyistä tiedoista poiketen maakuntavaaleja ei järjestettäisi presidentinvaalin yhteydessä vaan maakuntavaalit järjestettäisiin mahdollisesti lokakuussa 2018. Maakuntavaaleja koskevan lainsäädännön voimaantulo ja sen ajankohta ovat vielä avoinna. 

Vaalilain 188 §:n mukaisesti oikeusministeriö suorittaa kunnille kertakorvauksena ministeriön vahvistaman euromäärän jokaiselta presidentinvaalissa äänioikeutetulta kunnan asukkaalta. Jos presidentinvaalissa toimitetaan toinen vaali, korvaus suoritetaan kaksinkertaisena.

Valtio ei ole vielä vahvistanut korvauksen euromäärää presidentinvaalin osalta. Lisäksi oikeusministeriö on yleiskirjeessään 21.6.2017 esittänyt, että valtio ei suorittaisi kunnille kertakorvausta maakuntavaalien osalta. Tämä jäänee kuitenkin nähtäväksi, ottaen huomioon sen, että maakuntavaaleja ei yleiskirjeessä esitetyistä tiedoista poiketen järjestettäisi presidentinvaalin yhteydessä. Kunnat joutuvat järjestemään presidentin- ja maakuntavaalit erikseen jolloin kustannukset kaksien eri vaalien järjestämisestä muodostuvat erikseen.

Kunnan tulee varautua kaikkiin vaalien järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Tarvittaessa talousarvioon on palattava.

Liite 1Talousarvioehdotus 2018 (jaetaan kokouksessa)

EhdotusKeskusvaalilautakunta päättää hyväksyä vuoden 2018 talousarvioehdotuksen liitteen 1 mukaisesti ja oikeuttaa lautakunnan sihteerin tarvittaessa tekemään ehdotukseen muutokset saatujen konsernihallinnon tasoisten lukujen mukaisiksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kaupunginlakimies Jukka Vanto.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus
tiedRandell Aleksi


Liitteet:

Kevaalk § 66
Liite 1:Talousarvioehdotus 2018