Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta7601.12.2014

12209-2014 (013)

Ajankohtaiset asiat

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 76

Keskusvaalilautakunnan sihteerit Marjo-Riitta Pihlajamäki ja Jukka Vanto selostivat keskusvaalilautakunnan kansliassa suoritetut valmistelut ja tehdyt selvitykset. Lisäksi keskusteltiin vireillä olevista asioista.

- Rekrytoinnit on annettu sihteerien tehtäväksi. Koska kyseessä tulee olemaan huomattavasti europarlamenttivaaleja suuremmat vaalit, on kansliaan tarpeen palkata enemmän työntekijöitä kuin keväällä 2014. Kanslia on aloittanut neuvottelut aikaisemmin mukana olleiden työntekijöiden palkkaamiseksi, koska kokemuksella on vaalityössä suuri merkitys. Samoin on selvitetty asiantuntijoiden kanssa rekrytointiin liittyviä kaupungin menettelytapoja ja niiden soveltumista vaaliasioihin.

- Kuljetuksiin liittyvät neuvottelut Haloken kanssa ovat edenneet ja jatkuvat heti tammikuun alussa.

- Palkkojen ja palkkioiden maksatukseen ja käsittelyyn liittyviä ongelmia on selvitelty yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Ongelmana on se, että keskusvaalilautakunta tarvitsee yli 800 henkilöä vaalien aikaan, mutta kyseessä on pääasiassa hyvin lyhyt työ- tai luottamustoimisuhde. Asiakokonaisuuden hoitaminen kaupungin järjestelmillä edellyttää erityisratkaisuja, jotta työ olisi tehokasta ja tarkoituksenmukaista.

- Keskusvaalilautakunnan kansliassa alkaa säännönmukainen Arkean suorittama siivous joulukuusta 2014 toukokuun loppuun 2015.

PäätösKeskusvaalilautakunta merkitsi selostukset tiedokseen ja hyväksyi suoritetut toimenpiteet.