Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta2728.04.20144

14097-2013 (013)

Äänestyspaikkojen tilojen, sisäänkäyntien ja muiden olosuhteiden tarkistukset

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 27

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Marjo-Riitta Pihlajamäki 23.4.2014:

Keskusvaalilatukunnan kansliasta on kaksi henkilöä käynyt tutustumassa kaikkiin 55 äänestyspaikkaan ja samoin on käyty läpi 15 ennakkoäänestyspaikkaa. Työhön on panostettu kohtalaisesti, koska tulossa on alle vuoden päästä uudet vaalit, joiden valmistelua tehty työ tukee.

Käyntien tarkoituksena on ollut varmistaa äänestyspaikan toimivuuteen liittyvät seikat ja koota tietoa sisäänpääsyn järjestämisestä eri kohteissa ja tarvittavista mahdollisista muutoksista rakenteisiin ja siivouksiin varautumisesta.

Tietoa on koottu myös silmällä pitäen sitä, että vaalilautakunnat ja niiden puheenjohtajat ovat vastuussa äänestyspaikan toimivuudesta. Koottujen tietojen perusteella vaalilautakuntien puheenjohtajien on tutustuttava kunkin omaan kohteeseensa ja varmistettava hyvissä ajoin etukäteen, että kaikki toimii vaalipäivänä.

Ennakkoäänestyspaikoissa tehdään yhteistyötä kunkin kohteen kanssa, jotta fyysiset olosuhteet saadaan järjestetyksi mahdollisimman hyvin.

Keskusvaalilautakunnalle esitellään koottu materiaali kokouksessa.

EhdotusKeskusvaalilautakunta merkitsee selvityksen tiedokseen ja päättää, että sitä käytetään äänestyspaikkoihin ja vaalien toimittamiseen liittyvissä valmisteluissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintolakimies Marjo-Riitta Pihlajamäki.