Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Keskusvaalilautakunta1110.02.20147

1302-2014 (013)

Luvan myöntäminen vuoden 2014 europarlamenttivaaleihin liittyvien varasto- ja jakelutoimintojen järjestämiselle keskusvaalilautakunnassa

Tiivistelmä: -

Kevaalk § 11

Keskusvaalilautakunnan sihteeri, hallintolakimies Marjo-Riitta Pihlajamäki ja keskusvaalilautakunnan sivutoiminen sihteeri Jukka Vanto 3.2.2014:

Olemme vuoden 2013 aikana aloittaneet keskusvaalilautakunnan sihteereinä, kun keskusvaalilautakunnan hallinto siirtyi kaupungin hoidettavaksi. Kaupunginhallitus on 6.4.2009 § 192 muun ohella päättänyt, että kaupungin varasto- ja jakelutoiminnot keskitetään hankinta- ja logistiikkakeskukseen. Keskusvaalilautakunnan osalta  tilanne on kuitenkin edelleen sellainen, että Linnankadulla sijaitsevaa vaalimateriaali- / kalustovarastoa taikka vaaleihin liittyviä jakelutoimintoja ei ole keskitetty hankinta- ja logistiikkakeskukselle.

Vaaleihin liittyviin kuljetuksiin kuuluvat muun muassa ennakkoäänestyspaikkojen ja varsinaisen vaalipäivän kaluston (vaaliuurnat, äänestyskopit, pöydät, pystytettävät telineet, rampit jne.) kuljetus pystytyksineen ja purkuineen sekä ennakkoäänien ja ennakkoäänestyskuorten kuljetukset, äänestysluetteloiden, leimasimien ynnä muiden kuljetukset sekä keskusvaalilautakunnan jäsenten kuljetukset äänestyspaikoille seuraamaan äänestysten kulkua.

Jotta keskusvaalilautakunnan vaalimateriaali- / kalustovarasto sekä vaaleihin liittyvät jakelutoiminnot saataisiin mahdollisesti myöhemmin keskitettyä hallitusti ja mahdolliset riskit minimoiden hankinta- ja logistiikkakeskukselle, tulisi hankinta- ja logistiikkakeskuksen perehtyä ja seurata vuoden 2014 europarlamenttivaalien ajan, miten nämä toiminnot on käytännössä hoidettu. Hankinta- ja logistiikkakeskus on 29.1.2014 ilmoittanut, että hankinta- ja logistiikkakeskukselle sopii vuoden 2014 europarlamenttivaalien kuljetusten ja varastotoimintojen osalta niin sanottu konsultoiva tarkkailijan rooli ja että sillä on annettavaa keskusvaalilautakunnan logistiikan suhteen.

EhdotusKeskusvaalilautakunta päättää hakea kaupunginhallitukselta lupaa poiketa kaupungin varasto- ja jakelutoimintojen keskittämisestä vuoden 2014 europarlamenttivaalien varasto- ja jakelutoimintojen osalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hankintalakimies Jukka Vanto.

Jakelu

esiKaupunginhallitus