Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto1416.03.20213

1909-2021 (05 10 00)

Esiopetuksen tuottajaksi ilmoittautuminen ajalle 1.8.2022 - 31.7.2025

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaostolle esitetään hyväksyttäväksi esiopetuksen tuottajat ajalle 1.8.2022 - 31.7.2025. Tuottajien on ollut mahdollista ilmoittautua ajalla 10.2. - 26.2.2021.

Kasosvpj § 14

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja aluepäällikkö Pia Jokinen 9.3.2021:

 

Ilmoittautumismenettely

 

Turun kaupungin Sivistystoimiala on pyytänyt varhaiskasvatuspalvelujen palveluntuottajia ilmoittautumaan esiopetuksen palveluntuottajiksi kolmeksi lukuvuodeksi alkaen lukuvuodesta 2022–2023. Ilmoittautumismenettelyn kohteena oli esiopetuksen tuottaminen (perusopetuslaki 628/1998) muulla kuin ruotsinkielellä palveluntarjoajan Turun kaupungin alueella sijaitsevassa päiväkodissa. Esiopetuspalvelun tuottajaksi ilmoittautujan tuli olla hyväksytty Turun kaupungin varhaiskasvatuksen palvelusetelituottajaksi ja palveluntuottajan tulee kuulua Luotettava kumppani / Tilaaja vastuu järjestelmään.

 

Palveluntuottajia pyydettiin ilmoittautumaan esiopetuksen tuottajiksi ajalla 10.2. – 26.2.2021. Ilmoitus toimitettiin sähköpostitse kaikille Turussa toimiville varhaiskasvatuksen palvelusetelituottajille.

 

Turku on mukana kaksivuotisen esiopetuksen kokeilussa vuosina 2021 – 2024, tässä yhteydessä ei voinut ilmoittautua kokeiluun. Kokeiluun osallistujat valitaan kokeilun tutkijoiden toimesta. Laki kaksivuotisen esiopetuksen kokeilusta (1046/2020)

 

Määräaikaan mennessä ilmoituksen halukkuudesta toimia esiopetuksen palveluntuottajana toimittivat seuraavat tuottajat:

 

1. Auralan Setlementti ry

1.1. Auralan päiväkoti

2. Daycare Daisy Oy

2.1. Daisy Preschool

3. The English Club of Turku ry

3.1. Wendy House

4. Hattu-maakari Oy

4.1. Taikahattu

5. Katariinan Vilske Oy

5.1. Päiväkoti Katariinan Vilske

6. Lastentarha l`Hexagonen kannatusyhdistys ry

6.1. Lastentarha l`Hexagone

7. Lastentalo Mukulax Oy

7.1. Mukulax Hirvensalo

7.2. Mukulax Kähäri

7.3. Lastentalo Mukulax Käsityöläiskatu

8. Norlandia päiväkodit Oy

8.1. Norlandia Puisto

8.2. Norlandia Ilo

9. Pilkepäiväkodit Oy

9.1. Pilke musiikkipäiväkoti Sinikello

9.2. Pilke Tähtimetsä

9.3. Pilke Välskäri

10. Päiväkotiyhdistys Tyksilä ry

10.1. Tyksilän päiväkoti

11. Päiväkoti Karusellimaa Oy

11.1. Päiväkoti Karusellimaa

12. Sateenkaari Koto Oy

12.1. Sateenkaari Koto Halikolo

12.2. Ketunpesän päiväkoti

12.3. Päiväkoti Peikonpesä

12.4. Päiväkoti Pääskynpesä

12.5. Päiväkoti Villasukka

13. Touhula Varhaiskasvatus Oy

13.1. Touhula Jaani

13.2. Touhula Nättinummi

13.3. Touhula Varissuo

13.4. Touhula Vähäheikkilä

13.5. Touhula Yli-Maaria

14. Turun Kristillinen päivähoitoyksikkö Karitsa ry

14.1. Päiväkoti Karitsa

15. Turun Steiner-päiväkodin tuki ry

15.1. Steinerpäiväkoti Pikku tammikuu

16. Suomalais-venäläisen päiväkoti Miska-talon kannatusyhdistys ry

16.1. Suomalais-venäläisen päiväkoti Miska-talo

17. Vaahteramäen päiväkoti ry

17.1. Vaahteramäen päiväkoti

18. Verkanappulat Oy

18.1. Nappulapuisto

18.2. Nappula-aho

 

Ilmoitusten käsittely

 

Määräajassa saapuneet ilmoitukset on tarkistettu sivistystoimialan toimesta.

 

Turun kaupungin esiopetussuunnitelmassa luvussa 7 todetaan, että Turun kaupunki ei tuota itse erityiseen maailmankatsomukseen tai kasvatusopilliseen järjestelmään perustuvaa esiopetusta. Mikäli tuottajan toiminta perustuu Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaiseen erityiseen maailmankatsomukseen, kasvatusopilliseen järjestelmään tai painotukseen perustuvaan esiopetukseen, tulee sen ilmoittautuessa kuvata toiminta pääpiirteissään erillisellä vapaamuotisella liitteellä.

 

Seuraavilta tuottajia pyydettiin antamaan mahdollinen lisäselvitys: Auralan Setlementti ry, Lastentarha l`Hexagonen kannatusyhdistys ry, Katariinan Vilske Oy, Touhula Varhaiskasvatus Oy, The English Club of Turku ry Wendy House, Päiväkoti Karusellimaa Oy ja Daycare Daisy Oy. Lisäselvitystä pyydetiin sähköpostilla 2.3.2021 ja se tuli jättää 5.3.2021. Kaikki edellä olevat toimittivat lisäselvityksen määräajassa.

 

Norlandia päiväkodit Oy Päiväkoti Ilon ja Hattu-maakarit Oy:n osalta tarkistettiin mahdollinen painotus.

 

Jaostolle esitetään, että se hyväksyisi kaikki ilmoittautuneet palveluntuottajat perusopetuslain mukaisen esiopetuksen tuottajaksi ajalle 1.8.2022 - 31.7.2025, ehdolla että esiopetuspalvelun tuottajaksi ilmoittautujan tulee olla hyväksytty Turun kaupungin varhaiskasvatuksen palvelusetelituottajaksi ja palveluntuottajan tulee kuulua ns. tilaajavastuuseen koko sopimuskauden ajan. Sateenkari Koto Oy:n päiväkoti Halikolo on jättänyt tässä yhteydessä ilmoituksen myös 5-vuotiaiden esiopetuksesta, tämän osalta asia ilmoitus tulee hylätä. Tässä menettelyssä ei ole mahdollista ilmoittautua kaksivuotisen esiopetuksen tuottajaksi.

 

Turun kaupunki ei kuitenkaan tässä vaiheessa takaa yhdenkään esiopetuspaikan käyttöä, vaan palvelua hankitaan kysynnän ja käytettävissä olevien kaikkien esiopetuspaikkojen mukaan huomioiden esiopetuspaikan osoittamiseen liittyvät periaatteet.

 

Toimielimen päätöksestä annetaan kirjallinen ilmoitus kaikille ilmoituksen jättäneille palveluntuottajille. Päätöksestä voi valittaa siten kuin päätöksessä on mainittu. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Turun kaupunki esiopetuksen järjestäjänä

 

Kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna esiopetusta. Kunta voi hankkia esiopetuspalvelut myös muulta julkiselta tai yksityiseltä palvelujen tuottajalta.

 

Esiopetukseen oppilaaksi otosta vastaa opetuksen järjestäjä. Yleiset perusteet esiopetuksen oppilaaksi ottoon tulevat perusopetuslaista (PoL 1998/628). Turun kaupungin suomenkielisessä esiopetuksessa aloittavan lapsen esiopetuspaikka osoitetaan oppilasaluejaolla. Ensisijaisesti esiopetuspaikka osoitetaan lapsen kotiosoitteen mukaisen oppilasalueen kunnallisesta esiopetusyksiköstä, joka sijaitsee Turun kaupungin ylläpitämän peruskoulun yhteydessä. Seuraavaksi esiopetuspaikka osoitetaan kunnallisesta päiväkodista tai ilmoittautumismenettelyssä hyväksytystä esiopetusyksiköstä. Paikan osoittamisen periaatteita käsitellään lukuvuosittain toimielimessä.

 

Oppilasalueiden rajat ilmenevät www.turku.fi – sivuilla olevasta kartasta.

 

http://opaskartta.turku.fi/IMS/?layers=Opaskartta&lon=Oppilasalueet&cp=6713280,23467104&z=64

 

Turun kaupunki ilmoittaa vuosittain esiopetuksen aloittavalle lapselle ja hänen huoltajilleen tämän oman oppilasalueen mukaisen esiopetuspaikan. Huoltajalla on oikeus hakea lapselleen esiopetuspaikkaa muusta kuin Turun kaupungin ilmoittamasta esiopetuspaikasta. Oppilaan lopullinen esiopetuspaikka voi kuitenkin olla muu kuin se, johon lapsi on ilmoitettu. Esiopetuspaikan osoittamisessa noudatetaan toimielimen vuosittain päättämiä periaatteita.

 

Liite 1                                  Ilmoitus tuottajille

Liite 2                                  Ilmoittautumisasiakirjat

 

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää, että Turun kaupunki hyväksyy kaikki määräaikaan mennessä ilmoittautuneet palveluntuottajat valmistelutekstin mukaisesti perusopetuslain mukaisen esiopetuksen tuottajaksi ajalle 1.8.2022 – 31.7.2025, ehdolla että esiopetuspalvelun tuottajaksi ilmoittautujan tulee olla hyväksytty Turun kaupungin varhaiskasvatuksen palvelusetelituottajaksi ja palveluntuottajan tulee kuulua ns. tilaajavastuuseen / Luotettava Kumppani koko sopimuskauden ajan.

 

Turun kaupunki ei takaa yhdenkään esiopetuspaikan käyttöä ilmoittautuneista yksiköistä, vaan palvelua hankitaan kysynnän ja käytettävissä olevien kaikkien oppilasalueella olevien esiopetuspaikkojen mukaan. Ensisijaisesti esiopetuspaikka osoitetaan lapsen kotiosoitteen mukaisen oppilasalueen kunnallisesta esiopetusyksiköstä, joka sijaitsee Turun kaupungin ylläpitämän peruskoulun yhteydessä. Seuraavaksi esiopetuspaikka osoitetaan kunnallisesta päiväkodista tai ilmoittautumismenettelyssä hyväksytystä esiopetusyksiköstä.

 

Palveluntuottajan kanssa laaditaan yleissopimus, jonka voimassaoloaika on 1.8.2022 - 31.7.2025 ja lisäksi palveluntuottajan kanssa laaditaan lukuvuosittain lapsikohtaiset palvelusopimukset. Sopimus laaditaan määräaikaiseksi kolmeksi lukuvuodeksi.

 

Samalla kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää, että palvelualuejohtaja Vesa Kulmala valtuutetaan allekirjoittamaan edellä mainitut sopimukset.

 

Edelleen kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää hylätä ilmoittautumismenettelyyn kuulumattomana Sateenkaari Koto Oy:n päiväkoti Halikolon ilmoituksen 5-vuotiaiden esiopetuksesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAuralan Setlementti ry
tiedDaycare Daisy Oy
tiedKatariinan Vilske Oy
tiedLastentalo Mukulax Oy
tiedLastentarha L'Hexagonen kannatusyhdistys ry
tiedNorlandia päiväkodit Oy
tiedPilke päiväkodit Oy
tiedPäiväkoti Hattu-maakari oy
tiedPäiväkoti Karusellimaa Oy
tiedPäiväkotiyhdistys Tyksilä ry
tiedSateenkaari Koto Oy
tiedSuomalais-venäläisen päiväkoti Miska-talon kannatusyhdistys ry
tiedThe English Club of Turku ry
tiedTouhula Varhaiskasvatus Oy
tiedTurun Kristillinen Päivähoitoyksikkö Karitsa ry
tiedTurun Steiner-päiväkoti
tiedVaahteramäen päiväkotiyhdistys ry
tiedVerkanappulat Oy
tiedAlankoja Taina
tiedAlanko-Nuikkinen Mirja
tiedBack Laura
tiedHeikinmatti Hanna
tiedHirvonen Heidi
tiedHuotari Ritva
tiedJalonen Timo
tiedJokela Elina
tiedJokinen Pia
tiedKallioniemi Maarit
tiedKari Marja
tiedKariluoma Virpi
tiedKarlsson Pirkko
tiedKillström Virpi
tiedKivikorpi Maarit
tiedKonttinen Päivikki
tiedKorhonen Tuire
tiedKoskinen Mirka
tiedKuukkala Riitta
tiedKuustie Leena
tiedLaaksonen Marjo-Kaisa
tiedLaaksonen Rinna
tiedLehto Anne
tiedMikkonen Anne
tiedMikola Johanna
tiedMälkönen Laura
tiedMänttäri Milla
tiedNieminen Sanna-Mari
tiedNyroos Jaana
tiedOksanen Anu
tiedPalmunen Emma
tiedPitkänen Helena
tiedPutkonen Tuija
tiedPäkkilä Susanne
tiedPöyhönen Minna
tiedRaitanen Jaana
tiedRatia Jaana
tiedRytöhonka Klaus
tiedRäsänen Pia
tiedSaarinen Hanna
tiedSalminen Sirpa
tiedSalokannel Eeva
tiedSalo-Saarinen Kirsti
tiedSaren Teija-Rita
tiedTakala Tuija
tiedToljander Monika
tiedTuomisto Heljä
tiedTuovila Piia
tiedTöykkälä Satu
tiedUhmavaara Tuija
tiedValdolin Päivi
tiedViherkoski Marja
tiedWiik Outi
tiedVirta Jaana


Liitteet:

Kasosvpj § 14
Liite 1:Ilmoitus tuottajille
Liite 2:Ilmoittautumisasiakirjat