Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto504.02.20204

1233-2020 (12 00 01)

Opetussuunnitelman muutosesitys: Uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetusjärjestelyt 5. ja 7.luokalla 1.8.2020 alkaen

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 5

Aluerehtori, Topeliuksen koulun rehtori Timo Himanen:

 

Turun kuntakohtaisessa opetussuunnitelmassa eri katsomusaineiden sisällöt ja tavoitteet on vuosiluokkaistettu viidennen ja seitsemännen vuosiluokan kohdalla niin, että niissä on paljon yhtenevyyttä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että viidennellä ja seitsemännellä luokalla katsomusaineiden opetus voidaan pitkälti järjestää yhteisopetuksena, ts. siten, että yhdessä ja samassa opetusryhmässä voi olla sekä eri uskontojen oppimäärää että elämänkatsomustietoa opiskelevia oppilaita. Yhteisopetuksen aikana opiskellaan ainoastaan sisältöalueita, jotka ovat yhteneviä tällä hetkellä hyväksytyssä opetussuunnitelmassa. Niiltä osin, kun opetettavat sisällöt eroavat toisistaan, opetuksen tulee olla eriytettyä.

 

Opetussuunnitelmamuutoksen tavoitteena on, että jatkossa Turun perusopetuksen kouluissa voidaan järjestää eri uskontojen ja elämänkatsomustiedon opetus kokonaan tai osin yhteisopetuksena vuosiluokilla 5 ja 7. Koulun valitsema opetusjärjestely kirjataan koulun vuosisuunnitelmaan vuosittain.

 

Opetuksen sisältöön tai tavoitteisiin yllä esitetty ei aiheuta muutoksia.

 

Turun kouluista Luostarivuoren (5. ja 7. luokka), Puolalan (7. luokka), Syvälahden (5. ja 7. luokka), Topeliuksen (5. luokka) sekä Vähä-Heikkilän (5. luokka) kouluissa vastaavat muutokset on jo aiemmin hyväksytty varhaiskasvatus- ja perusopetusjaostossa.

 

Liite 1                                  Muutosehdotus

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää hyväksyä muutosehdotuksen.

PäätösAsia pantiin pöydälle puheenjohtajan ehdotuksesta yksimielisesti lisäselvitysten hankkimista varten.


Liitteet:

Kasosvpj § 5
Liite 1:Muutosesitys opetussuunnitelman kirjaukseen