Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto2428.05.20195

5005-2019 (05 10 00)

Moision päiväkodin avoimen toiminnan jatkuminen syksyllä 2019

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 24

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen, 20.5.2019:

Moision päivähoitoyksikön fyysisessä ja toiminnallisessa kokonaisuudessa on tapahtunut paljon muutoksia Yli-Maarian päiväkodin aloitettua toimintansa tammikuussa 2019. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli Yli-Maarian ja Moision päiväkotien hallinnollista erottamista kahdeksi eri yksiköksi 24.4.2019 § 65. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti tällöin perustaa 1.8.2019 alkaen Moision päiväkodin. Moision päiväkodin kokonaisuuteen on suunniteltu muutoksen myötä kuuluvan Halikonkadulla sijaitsevan päiväkodin lisäksi Virgonkentän leikkipuistotoiminta, ulkoiluleikkikoulu ja avoimen päiväkodin toiminta. Yli-Maarian päiväkoti jatkaa omana erillisenä yksikkönään.

Päiväkotipalvelujen uudelleen järjestäytymisen aikana Moisiossa ja Yli-Maariassa avoimen varhaiskasvatuksen toiminnoille on oltu etsimässä pysyviä tiloja uuden toimintakauden alusta lukien. Ymmyrsuon rivitalokiinteistöstä on päädytty luopua jo aikaisemmin ja Halikonkadulla sijainneen C-talon tarve päiväkotikäyttöön lakkasi, kun Yli-Maarian uusi päiväkoti otettiin käyttöön. Sen sijaan sivistystoimialan perusopetuksen koulujen tilakartoituksessa on todettu, että Moision koulurakennuksessa tilojen käyttöaste on varsin alhainen.

Tässä vaiheessa sopivien tilojen kartoittaminen ja neuvottelut tilojen käyttöön otosta ovat vielä kesken. Lähtökohtana on kuitenkin se että sekä ulkoleikkikoulutoiminta että avoimen päiväkodin toiminta jatkuvat alueella kesätauon jälkeen.

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen:

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto merkitsee asian tiedokseen ja toteaa näkemyksenään, että kyseiset avoimen varhaiskasvatuksen toiminnat tulisi säilyttää alueella niiden suuren kysynnän vuoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKorhonen Tuire
tiedKulmala Vesa
tiedRantanen Maija-Liisa
tiedYrttiaho Kirsti