Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto412.02.20194

1657-2019 (00 01 02)

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyspalautteet 2018

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 4

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen 4.2.2019:

Varhaiskasvatuslain (540/2018) 24 §:n mukaan ”varhaiskasvatuksen arvioinnin tarkoituksena on turvata tämän lain tarkoituksen toteuttamista ja tukea varhaiskasvatuksen kehittämistä ja edistää lapsen kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin edellytyksiä. Varhaiskasvatuksen järjestäjän ja tuottajan tulee arvioida antamaansa varhaiskasvatusta sekä osallistua ulkopuoliseen toimintansa arviointiin. Arviointien keskeiset tulokset tulee julkistaa. Varhaiskasvatuslaissa korostetaan lapsen ja hänen huoltajiensa osallisuuden merkitystä. Lain 20 §:n mukaan ”lapsen vanhemmille tai muille huoltajille on annettava mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa lapsensa varhaiskasvatuksen suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin.

Varhaiskasvatuksen arviointia toteutetaan varhaiskasvatusyksiköissä, järjestäjien tasolla, kansallisesti ja kansainvälisesti. Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) toimii varhaiskasvatuksen arvioinnin riippumattomana asiantuntijaorganisaationa. Karvi toimii osana kansallista varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmää. Sen tehtävänä on toteuttaa arviointisuunnitelman mukaiset varhaiskasvatuksen ulkoiset arvioinnit sekä tukea varhaiskasvatuksen järjestäjiä laadunhallintaa koskevissa asioissa. Karvi kehittää varhaiskasvatuksen arviointia yhdessä järjestäjien kanssa.

Varhaiskasvatuksen arvioinnin tarkoituksena on:

Turun varhaiskasvatuksen arvioinnin periaatteet on kuvattu Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelman luvussa 7, Toiminnan arviointi ja kehittäminen varhaiskasvatuksessa. Järjestäjätason yhtenä arvioinnin osa-alueena ovat vuosittain toteutettavat asiakaspalautekyselyt. Huoltajilla oli mahdollisuus vastata Webropol-kyselyyn 28.11.2018 - 2.1.2019. Kyselyt toteutettiin suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Vuoden 2018 asiakastyytyväisyyskyselyn keskeiset tulokset esitellään kokouksessa. Turun kaupungin asiakaskyselyiden koonti julkaistaan vuosittain myös turku.fi -sivuilla.

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen:

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää merkitä asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Liite 1Asiakastyytyväisyys varhaiskasvatuksessa

Jakelu

mtpvHatakka Satu
tiedJalonen Timo


Liitteet:

Kasosvpj § 4
Liite 1:Asiakastyytyväisyys varhaiskasvatuksessa