Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto5111.12.20187

14429-2018 (12 01 02)

Kielikylpytoiminnan kysyntä ja laajentamistarve

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 51

Palvelualuejohtajat Maija-Liisa Rantanen ja Tommi Tuominen 5.12.2018:

 

Vuoden 2019 budjetin toimintasuunnitelmaan on tehty seuraava kirjaus: ”Kielikylpytoiminnan laajentamista palvelutarvetta ja kysyntää vastaavaksi valmistellaan esitys syksyksi 2019.”

 

Asiaa on valmisteltu nopealla aikataululla kartoittamalla kielikylpyä tarjoavan varhaiskasvatuksen yksikön sekä -koulun tilannetta ja suunnittelemalla mahdollisia toimenpiteitä. Tämä kartoitus osoitti, että elokuussa 2019 aloittavaan ryhmään pääsevät todennäköisesti kaikki sinne aikanaan ilmoittautuneet.

 

Selvityksen yhteydessä päädyttiin samalla johtopäätökseen, jossa nykymuotoisesta vapaan aikataulun ilmoittautumismenettelystä on syytä yhdenvertaisuussyistä luopua. Se tulee yhtenäistää samanlaiseksi, tammikuun alussa tapahtuvaksi menettelyksi kuin esiopetuksen muissa vastaavissa yksiköissä. Tämä toimenpide avaa nykyistä tarkemmin todellisen kysynnän kielikylpyopetukseen ja mahdollistaa tarkemmin palvelujen oikean mitoituksen.

 

Koska budjettivalmistelun yhteydessä kirjattu valmistelutehtävä on saatu tehtäväksi vasta marraskuussa, on ollut tarkoituksenmukaista ryhtyä valmistelemaan asiaa. Perheiden tasavertaisen kohtelun ja tiedotusaikataulun vuoksi uusittu toimeenpano on kuitenkin mahdollista toteuttaa ensi kerran vasta tammikuussa 2020. Uusimuotoisen ilmoittautumisen jälkeen on mahdollista tarkastella palvelutuotannon laajuutta.

 

Varhaiskasvatuksen palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää merkitä asian tiedokseen ja antaa varhaiskasvatuksen palvelualueelle tehtäväksi laatia kielikylpytoiminnalle valintaprosessi kriteereineen.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvRantanen Maija-Liisa
mtpvTuominen Tommi