Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto1924.04.20184

612-2016 (5121)

Rieskalähteen koulun painotetun matematiikan tuntimäärien muutos opetussuunnitelmaan

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 19

Rieskalähteen koulun rehtori Arto Jokinen:

Osana Turun STEAM-suunnitelmaa Rieskalähteen koulu haluaa tarjota oppilailleen mahdollisuuden opiskella kattavasti polkuun kiinteästi liittyviä sisältöjä.

Kahden ylimääräisen matematiikan tunnin sijaan tarjoamme esityksellä matematiikkaa syventävää ja laajemmin soveltavaa valinnaisuutta. Esityksen perusteluja on eritelty tarkemmin ohessa olevassa liitteessä.

Liite 1:                                    Rieskalähteen koulun esitys opetussuunnitelman muutokseksi

Työelämälehtori Matti Raho:

Rieskalähteen koulun opetussuunnitelmamuutos antaisi matematiikan painotettua opetusta opiskeleville oppilaille mahdollisuuden tutustua ja suuntautua itseään kiinnostaviin, soveltaviin aloihin. Matematiikan opintojen sisällöt säilyisivät muutoksesta huolimatta ennallaan. Valinnaisuuden lisääntyessä oppilas voisi suuntautua omien vahvuuksiensa ja mielenkiinnonkohteidensa mukaan: joku voi olla kiinnostunut teknologisista sovelluksista, robotiikasta ja ohjelmoinnista, kun joku toinen voi nähdä oman matemaattisen osaamisensa taipuvan parhaiten käsityöhön – toisaalta valinnaisuus mahdollistaa myös sen, että oppilas valitsee edistynyttä, lukion pitkän matematiikan sisältöjä. Tämä on niin opetussuunnitelman hengen kuin työelämän tarpeidenkin kannalta mielekästä. Puollan Rieskalähteen rehtorin esitystä.

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

 

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää hyväksyä Rieskalähteen koulun muutosehdotuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJokinen Arto
tiedRaho Matti


Liitteet:

Kasosvpj § 19
Liite 1:Rieskalähteen koulun esitys opetussuunnitelman muutokseksi