Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto1824.04.20183

612-2016 (5121)

Muutosehdotukset Raunistulan koulun opetussuunnitelmaan

Tiivistelmä: -

Kasosvpj § 18

Raunistulan koulun apulaisrehtori Annamari Tulla:

”Raunistulan koulun nykyinen opetussuunnitelma on tehty vuosiluokkien 1-9 opetukseen. 1.8.2018 alkaen Raunistulan koulussa opiskelee enää vuosiluokkien 1-6 oppilaat, kun vuosiluokkien 7–9 oppilaat siirtyvät Yli-Maarian kouluun. Edellä mainitusta syystä esitän, että Raunistulan koulun opetussuunnitelmasta poistetaan vuosiluokkien 7–9 opetusjärjestelyihin viittaavat maininnat ja sisällöt.

Lisäksi esitän käyttäytymisen arviointia (s. 69–71) muutettavaksi siten, että arvosanojen kuvaukset avataan alakouluikäisille helpommin ymmärrettävään muotoon sekä 2. vuosiluokan väliarviointia muutettavaksi arviointikeskustelusta sanalliseen välitodistukseen (s. 73), koska Turun opetussuunnitelman mukaan 2. luokkalaisten ja heidän huoltajiensa kanssa käydään arviointi- ja kehityskeskustelu osana lukuvuosiarviointia myös kevään aikana.

Lounais-Suomen poliisilaitoksella ei ole enää oppilaitoskohtaista koulupoliisiverkostoa, joten esitän opetussuunnitelman oppilashuoltoa käsittelevästä luvusta poistettavan maininnan koulupoliisiyhteistyöstä (s. 10). Osa-aikaisen erityisopetuksen kuvauksesta (s. 113) esitän poistettavaksi maininnan puheopetuksesta, koska opetussuunnitelman perusteet eivät siihen velvoita.

Kaikki Raunistulan koulun opetussuunnitelmaan tehdyt muutosehdotukset ovat kirjattu liitteisiin punaisella.”

 

Liite 1:                                 Ehdotus muutosehdotuksista Raunistulan koulun opetussuunnitelmassa

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen:

EhdotusKasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto päättää hyväksyä Raunistulan koulun muutosehdotuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTulla Annamari


Liitteet:

Kasosvpj § 18
Liite 1:Muutosehdotus Raunistulan koulun opetussuunnitelmaan